Visningar

Onsdag 31 Maj KL: 16:45 - 17:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Älvans Väg 51

Gavellägenhet i markplan med två ingångar, den ena helt privat från uteplatsen. Den stora uteplatsen bjuder in till härliga grillkvällar med vänner och familj. Lägenheten disponerar 3 rum och kök med generösa ytor och genomgående ljusa och moderna ytskikt. Härligt och ljust vardagsrum med gott om plats för soffa, tv möbel och diverse möblemang, från vardagsrummet nås uteplatsen. Två generösa sovrum med gott om plats för säng samt förvaring. Från det ena sovrummet nås en stor klädkammare som nu används som barnrum. Kök med generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Modernt badrum med tvättmaskin renoverat 2018. I lägenheten finns dessutom ett stort förråd med garderobsinredning. Till lägenheten hör en stor uteplats under tak där man njuter av solens strålar från tidig morgon till sen eftermiddag. Utanför uteplatsen finns en vältilltagen gräsmatta och rabatt, en trevlig häck skärmar av och ger ett lummigt insynsskydd. Det finns ett staket och en grind så att barn eller djur enkelt kan vistas på uteplatsen utan att kunna smita i väg. Här växer en röd och en svart vinbärsbuske, två hallonbuskar, en syrén, murgröna och 4-5 olika sorters rosor. Det finns också jordgubbsplantor och mynta.

Föreningen har flera fina faciliteter för de boende, såsom festlokal, bagarstuga, gästlägenhet, bastu och snickeri. Finns även fler tvättstugor varav den närmaste är på samma våning som lägenheten. Samt en mycket fin innergård med stor lummig trädgård, lekplats, fotbollsplan med mål, utegym och liten pulkabacke.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Universitet, NUS och IKSU med ett stenkast till badplats vid Nydalasjön. På Tomtebo bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Goda bussförbindelser som både går till Universitet och stan. Varmt välkommen att boka er visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 85 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6463 kr/mån
Rum 3
Våning 0
Hiss Ja
Byggnadsår 1993
Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stor trea i markplan

ÄlvansV 51
ÄlvansV 51
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älvans Väg 51

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen till en riktigt fin och moderniserad lägenhet i populära HSB föreningen Irrblosset.
Här bor ni bekvämt i en lägenhet som blivit modernt och stilfullt renoverad under de senaste åren.
Till lägenheten hör en stor uteplats under tak där man njuter av solens strålar från tidig morgon till sen eftermiddag. Utanför uteplatsen finns en vältilltagen gräsmatta och rabatt, en trevlig häck skärmar av och ger ett lummigt insynsskydd. Det finns ett staket och en grind så att barn eller djur enkelt kan vistas på uteplatsen utan att kunna smita i väg.

Till lägenheten hör ett gemensamt förråd i huset intill. I föreningens hus finns övernattningsrum, bagarstuga, snickarbod, cykelförråd, barnvagnsrum, samlingslokal med bastu och relax, tvättstuga och grovtvättstuga.

HALL
Rymlig hall med gott om plats för klädavhängning. Dessutom finns en rymlig klädkammare/förråd och ett inbyggt städskåp.
På golvet ligger ett hexagonformat, mörkt, vinylgolv från 2017 som övergår i ett parkettgolv som är genomgående i hela lägenheten. Hallen skärmas av med en vitmålad spaljé. Väggarna är ljusa.

KÖK
Moderniserat vitt kök med rostfria handtag. Utrustat med dubbel kyl och frys (2016), diskmaskin (2014) och spis med induktionshäll och varmluftsugn.
Ovan bänkskiva i laminat sitter ett hexagonformat ljust kakel. Väggarna är målade med kalkfärg och på golvet ligger samma enhetliga parkettgolv som i övriga lägenheten.
I köket ryms ett stort matbord med plats för ca 8 personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är lägenhetens hjärta och den naturliga samlingsplatsen för det stora sällskapet. Stora fönster och altandörr mot uteplatsen ger ert trevligt ljus.
Väggarna är ljusa.

SOVRUM
Lägenheten har två separerade sovrum.
Det ena med anslutning till en stor klädkammare som idag används som barnrum. Sovrummet är harmoniskt placerat längst in i lägenheten med utsikt mot den "egna" gräsmattan.
Det andra sovrummet används har stora fönsterpartier.

BADRUM
Från hallen nås till höger badrummet som är renoverat 2018.
Badrummets väggar och golv pryds av ljusa och moderna färgval. Badrummet är utrustat med badkar med duschvägg, tvättmaskin under praktisk arbetsbänk och överskåp.
Ovanför handfat med kommod sitter en rund spegel med belysning.

FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE
Från hallen nås ett stort förråd/klädkammare som är inrett med garderobsinredning.

UTEPLATS
Underbar, ostörd och insynsskyddad uteplats med egen ingång från husets gavel där man satt upp en grind, på så sätt kan barn och djur leka skyddat på uteplatsen och den gräsmatta som finns i anslutning till uteplatsen.
Uteplatsen är stenbelagd och har sol från tidig morgon till eftermiddag. Här har nuvarande ägare ätit många soliga frukostar och på eftermiddagar/kvällar tänt grillen.
Här växer en röd och en svart vinbärsbuske, två hallonbuskar, en syrén, murgröna och 4-5 olika sorters rosor. Det finns också jordgubbsplantor och mynta.

BRA ATT VETA.
Gräsmattan blir väldigt grön och fin. Häcken är klipp med instruktion av trädgårdsmästare så den ska bli ännu tätare??. Det finns två jasminbuskar utanför staketet som doftar underbart??

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85 kvm
Byggnadsår 1993
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-11-20
Primärenergital 120

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3258-1-1-8 / 1
Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift 6463 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive värme, vatten, kabel-tv via Comhem
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 000 kr

Avser hushållsel.

Andel i förening 1,06481%
Andel av årsavgift 1,0648%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 617 021 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från 2021 årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Irrblosset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716464-0893
Gatuadress Älvans väg
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf HSB Irrblosset (org.nr 716464-0893) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 99 st bostadsrätter och 2 st lokaler med hyresrätt belägna på Älvans väg 51-99 (udda nummer). Föreningens hus byggdes 1993 på fastigheten Lyktgubben 2. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSENS SKICK
2021 - Reparation av garagetaket.
2020 - Nya kulvertar för vatten och värme, laddstolpar för el och hybridbilar, uppdatering av den gemensamma trädgården och lekparken inkl. fotbollsplanen påbörjades. Föreningen bildade även en trädgårdsgrupp med egen budget.
2019 - Byte av kulvert för vatten och värme.
2018 - Fasadrenovering, murrenovering, målning av balkongtak, byte av garagedörrar, genomfört energideklaration, sotning och inplåtning av skorsten på kvartersgården, årlig lekplatsbesiktning, fågelsäkring av Anticimex, storstädning av trapphus, tvättstugor, kvartersgård/bagarstuga, gästrum och bastu, installerat nytt passage- och bokningssystem.
2017 - Renovering av tegelfasader och murar, storstädning av trapphus, tvättstugor, kvartersgård, gästrum och bastu.
2016 - Installerat ledbelysning utomhus samt i trappuppgångar/tvättstugor/kvarterslokal, lagning av garagegolv samt nytt golv i hobbyrummet, nya golv i soprummen, åtgärder för att undvika överuttag av effekt från fjärrvärme, genomfört nulägesanalys av brandskyddet med uppföljande åtgärder, genomfört sotning av ventilationskanaler, genomfört taköversyn, renoverat kvarterslokalen, byte av orienteringstavla, fågelsäkring av Anticimex.
2015 - Ny utrustning i lekparken, byte av spaljéväggar på altanerna Älvans väg 97-99, bättringsmålning i trapphusen, trädansning av arboret, nya postlådor för radhusen samlade på carportgaveln, storstädning av garaget, hydrofobering av tegelfasader.
2014 - Byte av staket vid bilparkeringen, renovering av grovtvättstugan, nya tvättmaskiner i tvättstugorna, storstädning av trapphus och tvättstugor.
2013 - Besiktning och renovering av föreningens avloppsvattensystem, rengöring av ventilationskanaler, byte av motorvärmaruttag i carport och på parkeringen, byte av spaljéer vid kvartersgården.

KABEL TV OCH BREDBAND
Kabel TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor, kostnad inräknad i månadsavgiften som obligatoriskt tillägg.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har 4 st tvättstugor belägna på Älvans väg 51, 83, 97 samt en i kvarterslokalen.

PARKERINGSPLATSER
På föreningens fastigheter finns totalt 122 parkeringsplatser:
55 st garageplatser (286 kr / månad), i nuläget kö.
25 st carportplatser (268 kr / månad), i nuläget kö.
42 parkeringsplatser (motorvärmarplatser 178 kr / månad), varav 8 st gästparkeringar.

I nuläget finns lediga parkeringsplatser. Några utav motorvärmarplatserna är utrustade med ladd stationer för elbil, förutom 177 kr / månad tillkommer 100 kr / månad för laddstationen samt 2 kr / kwh.

Köstatus från styrelsen 2023-05-03.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
Kvarterslokal som rymmer 40 st sittande personer finns att hyra för 100:-/tillfälle, där finns även en bagarstuga. Gästlägenhet (wc/dusch, trinettkök, bäddsoffa) går att hyra för 200:-/dygn. Föreningen har även en bastu samt snickarbod för gratis användning.

ÖVRIGT
Inglasning av balkonger är godkänt av föreningen och de har tagit fram hur de ska se ut. Som boende måste man söka bygglov samt bekosta uppförandet själv. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg samt momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår i försäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

I månadsavgiften ingår internet, kabel TV, varmvatten. Hushållsel ingår ej!
Trappstädning och inre renhållning utförs av boende i trapphusen enligt uppgjort schema. HSB Brf Irrblosset äger 93 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Hemsida www.irrblosset.se Ovanstående uppgifter är lämnade av berörd förening 2022-11-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende