Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, UMEÅ

Älvans väg 138

Drömmer du om ett hem som kombinerar stil, bekvämlighet och ett toppenläge? Upptäck denna charmiga gavellägenhet i det eftertraktade området Tomtebo, bara några steg från Nydalasjön och nära Umeås pulserande hjärta.

Denna ljusa och välplanerade lägenhet välkomnar dig med öppna armar och erbjuder tre rymliga sovrum, en inbjudande vardagsrum med direkt tillgång till en solig balkong – perfekt för morgonkaffe eller en lugn stund i solnedgången. Köket, hjärtat i hemmet, är en fröjd för den som älskar att laga mat och underhålla, med snygga ytskikt och moderna bekvämligheter. Två stilrena badrum ser till att rusningstid på morgonen flyter smidigt.

Boendet är en del av en välskött förening med stark gemenskap, där du inte bara får ett hem, utan en plats i ett levande sammanhang. Föreningen stoltserar med generösa gemensamma utrymmen som en bastu, gym, hobbyrum och samlingslokal, samt flera tvättstugor för din bekvämlighet. För de extra gästerna finns även en övernattningslägenhet att hyra.

Området Tomtebo är känt för sin närhet till natur och rekreation, med Nydalasjön som erbjuder både sköna promenader och uppfriskande dopp. Dessutom är du aldrig långt från Umeå Universitet, Norrlands universitetssjukhus och ett flertal butiker och tjänster i Ålidhem centrum. Med utmärkta bussförbindelser är du snabbt och enkelt i Umeå centrum där stadens fulla utbud väntar.

Denna lägenhet är mer än bara en bostad – det är en plats att växa, leva och njuta av livets goda stunder. Välkommen att göra den till ditt nya hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 102.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7727 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 2 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1992-93
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmigt och bekvämt boende i hjärtat av Tomtebo – Ett hem med allt du önskar!

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älvans väg 138

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 102.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 3

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Stig in i en välkomnande och rymlig hall med ett grått klickgolv som erbjuder ett elegant första intryck. Hallen är praktiskt designad med gott om plats för avhängning och förvaring av ytterkläder och skor. Ljusa väggar och inbyggda spottar skapar en ljus och trevlig atmosfär som välkomnar både boende och gäster.

KÖK
Det fullt renoverade köket kombinerar funktionalitet med stil. Vita lantliga skåpluckor kompletteras av vitt kakel och en kontrasterande bänkskiva i ek som tillför en varm känsla. Köket är välutrustat med kyl, frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggnadsugn och micro, vilket garanterar modern bekvämlighet. Matplatsen, placerad vid ett fönster, är idealisk för familjemiddagar eller för att underhålla gäster, och ger utsikt över omgivningarna.

BADRUM 1
Det första badrummet är både funktionellt och estetiskt tilltalande med sina kaklade väggar och en matchande grå plastmatta. Utrustat med tvättmaskin, WC, badkar samt en stilren kommod och ett spegelskåp, erbjuder det all nödvändig komfort och förvaring.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet är inrett med laminatgolv och ljusa väggar som förstärker rummets öppna och luftiga känsla. Dubbeldörrar leder ut till en välkomnande balkong där du kan njuta av morgonkaffe i solen. Balkongen är försedd med en trätrall som skapar en naturlig koppling till utsikten och de omgivande grönområdena.

SOVRUM 1
Detta generöst tilltagna sovrum är en fridfull tillflyktsort med ett stort fönster som fyller rummet med ljus. Laminatgolvet och de ljusa väggarna kompletteras med en mörkgrå fondvägg som ger en modern och lugnande effekt.

KLÄDKAMMARE
Vid sidan av sovrummet ligger en praktisk klädkammare med rikligt med förvaringslösningar. Garderober och hyllor är smart designade för att maximera utrymmet och organisera personliga tillhörigheter effektivt.

SOVRUM 2 och 3
De extra sovrummen är rymliga och ljusa, med fönster i två väderstreck som badar rummen i naturligt ljus. Dessa rum är mångsidiga och kan enkelt anpassas till kontor, gästrum eller barnrum, med laminatgolv och tapetserade väggar som grund.

BADRUM 2
Det andra badrummet fortsätter temat med ljusa och rena linjer, med en ljusgrå matta och vita kaklade väggar. Det är utrustat med moderna sanitetsinstallationer inklusive WC, handfat, spegelskåp och en bekväm duschkabin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 102.5 kvm
Byggnadsår 1992-93
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-01-20
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212330001-0021
Pris 2 095 000 kr
Avgift 7727 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, internet, tv, el (avräkning varje år).
Andel i förening 0,95247%
Andel av årsavgift 0,95247%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 545 784 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn RB Brf Nornan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7543
Gatuadress Älvans väg
Epostadress styrelsen@nornan.se
Hemsida www.nornan.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes i januari 2024 med 2% enligt ordförande 2024-05-03.
Inga fler höjningar finns beslutat eller planerat.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele”. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom.

Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten. Efter kontakt meddelade Riksbyggen idag 2024-04-22 att det finns 1st carportplats ledig. I snitt får sökande en plats inom ca 4-6 veckor. Ingen begränsning finns i antal p-platser man får hyra.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

BALKONG/UTEPLATS
Varje bostadsrätt är upplåten med en balkong eller uteplats.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-05-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Övrigt

Balkong/uteplats Balkong i toppenläge samt en plats vid entrén för lite möblemang

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende