VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Alfens allé 17

Högt i tak | Spännande planlösning | Markplan med egen altan | Egen ingång

På naturnära Tomtebo erbjuds nu denna välplanerade och smakfullt inredda trea! Generös takhöjd om 2,70 m och stora fönster ger fantastiskt ljusinsläpp och rymd.
Enhetligt parkettgolv, stilrena ytskikt och materialval ger lägenheten modern karaktär. Spännande och social planlösning. Stor altan om 15 kvm skapar helt klart guldkant på tillvaron, från altanen kan man enkelt också nå gräsytan utanför!
Helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättdel. Rymliga sovrum och klädkammare.

Här bor du nära naturen i grönskande miljö med närhet till fina motionsområden och badplatser runt Nydalasjön.
Cykelavstånd till Universitet, NUS, IKSU och mycket god kommunikation till Umeå centrum med busshållsplats till lokalbussar finns inom 100 m. . Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5271 kr/mån
Rum 3
Våning 0 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2015-16
Pris 2 095 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och luftig med sociala ytor!

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Alfens allé 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 4

ENTRÈ
Från gatan välkomnas du in i lägenhetens hall. Här finns plats för avhängning både på hatthylla men också i garderober. Enkel tillgång till klädkammare/förråd.
På golvet ligger ekparkett som återfinns i lägenhetens alla rum, väggarna är vitmålade i de öppna, sociala ytorna.

VARDAGSRUM
Den generösa takhöjden på 2,70 m i kombination med stora fönster ger rymd, fantastiskt ljus och en luftig känsla till hela lägenheten. Det gästvänliga rummet har gott om utrymme för matgrupp, soffmöbler och bjuder in till besök. Inbyggda spotlights ger mysfaktor.

KÖK
Lägenhetens moderna kök är klassiskt vitt med stilfulla handtag, kaklat stänkskydd och grå bänkskiva i laminat. Spis med häll och ugn, fläkt, diskmaskin och bekväm fullstor kyl och frys är kökets maskinella utrustning. Köket erbjuder gott om förvaring och har ordentligt med arbetsyta. Fin belysning med spotlights över arbetsbänk.

SOVRUM 1
Bostadens ena sovrum rymmer fungerar idag som ett rymligt gästrum och kombinerat kontor med plats för säng, skrivbord, förvaringsmöbel och läshörna. Från detta rum nås en rymlig altan med tillgång till gräsmattan utanför. Väggarna i rummet är vitmålade.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för dubbelsäng och praktisk förvaring i garderober.

BADRUM
Komfortabelt badrum med kakel och klinker i stilrent utförande. Här finns egen tvättmaskin och torktumlare, praktisk bänk för klädvård och rymliga skåp till förvaring. WC, handfat, dusch med vikbara väggar och spegelskåp är badrummets inredning. Frusna fötter gillar golvvärmen som värmer skönt.

BRA ATT VETA
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärme tillförs via ventiler ovan fönstren.

Möjlighet att ta över pallkrage på innergården för lite egna odlingsmöjligheter. Innehåller i dagsläget jordgubbsplantor.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76 kvm
Byggnadsår 2015-16
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-03-06
Primärenergital 100

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 2 095 000 kr utgångspris
Avgift 5271 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv, internet (nät + nätavgift) Individuell elmätning, se driftskostnader. (Boende väljer själv internetleverantör och hastighet och bekostar det själv, se driftskostnader.)
Driftkostnad 4 184 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 524 kr
  • Övrigt: 660 kr

Övrigt: Internet: Normalt 55 kr/mån men just nu 49 kr/mån på grund av kampanj, 100/100 Mbit som levereras av Bredband2.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,3606%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 709 270 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning med Årsredovisning 2022 som källa

Förening

Föreningsnamn Brf Lyckoslanten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769627-5556
Gatuadress Alfens allé 19
Postnummer 90753
Ort UMEÅ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Lyckoslanten är en bostadsrättsförening som bildades 2014. Byggnaderna uppfördes 2015-2016 på fastigheten Lyckoslanten 3 med adresserna Alfens Allé 15-21 udda nummer samt jämna nummer mellan Lyktvägen 2-4 och 14-32. Föreningen förfogar 71 st lägenheter bestående av 1:or - 4:or varvid samtliga är upplåtna med bostadsrätt.
Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften har skett under 2023 men föreningen har höjt avgiften med 30% vid årsskiftet 2024 (styrelsen 2023-12-21).

HUSENS SKICK
2023 Installation av nya ladd/motorvärmarstolpar har gjorts på alla parkeringsplatser. Skillnaden från förr är att man då får betala för den el man förbrukar med sin laddstolpe. Men man får alltså möjlighet till att ladda elbilar.
2022 inga stora renoveringar gjorda.
Under år 2020 och 2021 genomfördes 5-årsgarantbesiktning. Under september 2020 uppdaterades alla värmeaggregaten (varje lägenhet har en egen) för att minska värmekostnaderna och få jämnare värme i föreningen.
OVK genomförd i januari 2019. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-11-16.
Husen är nybyggda och uppförda 2015-2016 och består av både två- och fyravåningshus.
Brf Lyckoslanten har en stomme helt i platsgjuten betong med isolering av cellplast. Lägenhetsskiljande väggar, golv samt tak är tillverkade av betong. Varje lägenhet utgör en egen brandcell, vilket gör att eventuell lägenhetsbrand inte kan spridas till närliggande lägenheter. Materialvalet ger en tyst inomhusmiljö samt gör att bostaden är energisnål. Byggherre Svenska hyreshus. Byggare NCC.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gräsyta mellan byggnaderna. Renovering av gräsmattan ska eventuellt göras. Här finns träd, bärbuskar, smultron, rabarber samt lekplats/grillplats. Föreningen har bildat en trädgårdsgrupp vars uppgift är att sköta och utveckla utemiljön. Under år 2020 har häckplantering kommit i gång vid Lyktvägen nertill. Även 10 st pallkragar har skaffats för att boende kan odla i mindre skala.

TVÄTTHANTERING
Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin. Vissa har även torktumlare alternativt satt in en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

TV OCH BREDBAND
Nätet och nätavgiften betalas av föreningen och inkluderas i månadsavgiften. Föreningen har avtal med Umeå Energin Ume.net (stadsnätet) och via den portalen väljer boende själva hastigheten och internetleverantören och eventuell telefoni samt IPTV. Dessa tjänster betalar boende själva.

PARKERING
21 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (250 kr/mån), ingen kö (information från HSB 2024-01-10).
22 st carportar med el (350 kr/mån), i dagsläget kö (information från HSB 2024-01-10).

I de låga husen på Lyktvägen garanteras nya köpare en motorvärmarplats i anslutning till huset, dessa boende kan inte ställa sig i kö till carport. Föreningen har även 6 st handikapplatser med elstolpe, varav en är reserverad. Dessa p-platser är inte uthyrningsbara utan används som gästparkering. Tilldelning av bilplats sköts via HSB Norr kundservice via mejl kundservice.norr@hsb.se eller 010-303 20 00.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
För hushållssopor och matavfall finns containers under jord. Enklare cykelställ utomhus och utrymme under carport finns för cykelförvaring.

ÖVRIGT
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärmen tillförs via kornischer ovan fönstren. Filterbyte till värmesystemet görs 1 gång/år av HSB för att behålla god inomhusmiljö och bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Föregående årskostnad uppgick till ca 630 kr. 2-våningshusen har eget kallförråd. Föreningen har kallförråd (6 st) till uthyrning (200 kr/månad), men det är kö till dessa (2023-12-21) och det är endast boende vid Alfens Allé som får hyra. Fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg är gemensamt tecknat och inkluderat genom föreningen. Hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brf-lyckoslanten.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-12-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1137 kr
Pantsättningsavgift 455 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Uteplats Altan, Nordväst

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende