VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Åkervägen 7

Välkommen till denna trivsamt planerade och rymliga lägenhet på Teg. Lägenheten har ett unikt läge med dess vackra gröna omgivning och närhet till Umeälven och stadens centrum.
Badrum med kakel och klinker, fina vitlaserade golv i ekparkett och ljusa ytskikt ger ett fräscht och inbjudande intryck där man samtidigt har sparat en del av lägenhetens originaldetaljer som ger bostaden dess extra charm. Utöver detta erbjuder bostaden ett rymligt sovrum med inbyggda garderober samt balkong med utgång från vardagsrummet med utsikt över grönområde och där solen finns att njuta av från förmiddagen till kvällen. Förråd och tvättstuga i källare.

I området finns förskola/skola, matbutik och goda bussförbindelser. Inte långt bort når ni centrumkärnan, Avion och Ikeaområdet.

En riktigt mysig pärla med ett fantastiskt läge som ni inte får missa! Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4366 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1963
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välkommen till denna charmiga tvåa på populära Teg.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkervägen 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 1

HALL
Välkommen in till en ljus och rymlig hall med utrymme för kapp- och skohylla och ytterligare förvaringsmöbel. I hallen finns flertalet garderober till förvaring. Hallen fördelar ytorna in till kök, sovrum, badrum och vardagsrum. På golvet ligger ett vitlaserad parkettgolv i ek vilket även löper vidare till vardagsrummet och sovrummet vilket ger ett bra rumssamband och väggarna är ljusa.

KÖK
Köket andas charm och har delvis originaldetaljer kvar såsom bla den fina förvaringen för mjöl och torrvaror under köksskåp och även den praktiska rostfria bänken med diskho. Ljusa luckor med knoppar till handtag , vitt kakel ovan arbetsbänken och skåpinredningen ger gott om förvaringsmöjligheter. Här finns naturlig plats för matbord vid fönster och plats för övrig möblering. Vitvaror bestående av kombinerad kyl/frys (2021), spis med ugn och plattor, fläkt och diskmaskin (2022) som behöver kopplas in.

VARDAGSRUM
Fin bevarad innerdörr med glaspartier öppnar upp till vardagsrummet. Stort vardagsrum med fint vitlaserat parkettgolv i ek och ljusa väggar med utrymme för en större soffa, tv-möbel och även matgrupp. Här finns utgång till balkongen med plats för utegrupp och där solen finns från förmiddagen fram till kvällen.

SOVRUM
Det rymliga sovrummet har plats för en dubbelsäng och har inbyggda garderober till förvaring. här finns även utrymme till skrivbord eller ytterligare garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert vitlaserat parkettgolv i ek. Fönster släpper in ett härligt ljus till rummet.

BADRUM
Smakfullt badrum med kakel i vitt och ljusa klinker på golv. Tvättställ med kommod, spegel, spegelskåp samt wc.

ÖVRIGT
Förråd nere i källaren, och dessutom ett ytterligare mindre matförråd tillhör lägenheten.
Badkaret ingår inte vid försäljningen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övrigt om byggnaden På fastigheten står två byggnader med totalt 17 lägenheter. Den ena byggnaden är byggd 1963 den andra nyproducerad 2021.
Övriga byggnader Gemensam tvättstuga finns i källaren inrymmande tvättmaskin, torktumlare och torkrum.Lägenhetsförråd i källaren. Cykelförråd i källaren.
Renoveringar Nya 3-glasfönster 2021
Nytt yttertak,
Nya ytterdörrar (säkerhetsdörr).
Relainade stammar 2015.
Bredband Gruppanslutning Umenet. Bostadsrättshavare tecknar eget avtal med Umenet och leverantör.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2024-04-24
Primärenergital 72

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1-1103
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 4366 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår vatten och värme. Kostnad för hushållsel och bredband tillkommer.
Elförbrukning 665 kWh/år
Driftkostnad 6 660 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 032 kr
  • Hushållsström: 2 280 kr
  • Övrigt: 3 348 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,99168%
Andel av årsavgift 6,50487%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 809 035 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Gripen 27
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-1202
Gatuadress Åkervägen 7
Postnummer 90421
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Gripen 27 (Org.nr 769640-1202) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Umeå Gripen 27 i Umeå Kommun. På fastigheten står två byggnader med totalt 17 lägenheter. Den ena byggnaden är byggd 1963 den andra nyproducerad 2021.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av NABO och tekniskt av Norrskenet.
Föreningen höjde avgiften inför 2024, men och planerar inte att höja något mer detta år, enligt ordförande 2024-06-17.

HUSETS SKICK
2024 - Bygga om förråden i källaren så att samtliga lägenheter kommer att ha sina förråd där. Byggnad 1 - Nyproducerad
Byggnad 2 - 2020/2021: Nya 3-glasfönster, Nytt yttertak samt nya ytterdörr.
Ca 2015 relainade stammar

RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar. Föreningen ser över att eventuellt byta elstolpar så att de ska gå att ladda el-bil.

BREDBAND TV
Gruppanslutning Umenet.
Bostadsrättshavare tecknar eget avtal med Umenet och leverantör.

PARKERING
Det finns motorvärmarplatser, kostar. 600 kr/månaden.
Separat kösystem tillämpas.
Det finns 2 lediga MV-platser, enligt ordförande 2024-06-17.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat BR-tillägg till de boende. Hemförsäkring tecknas separat för respektive lägenhetsinnehavare. Bostadsrättsinnehavaren har eget elavtal med Umeå Energi.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Övrigt Överlåtelseavgift betalas av köpare. Pantsättningsavgift 573:-.
Parkering Det finns motorvärmarplatser, kostar. 600 kr/månaden. Separat kösystem tillämpas. Det finns 2 lediga MV-platser, enligt ordförande 2024-06-17.
Balkong Härlig balkong med sol från förmiddag till kväll.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende