VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrala Tyresö, TYRESÖ

Bollmoravägen 132

Varmt välkommen till Bollmoravägen 132 och till den här topprenoverade (2024) lägenheten om 60 kvm i populära Brf Pluto!


-TOPPRENOVERAD
-STAMBYTT
-HÄRLIG BALKONG M UTGÅNG
-STABIL OCH POPULÄR FÖRENING

Den här pärlan har genomgått en omfattande renovering där inget har lämnats åt slumpen! Här hittar du högkvalitativa material och noggrant utvalda detaljer som skapar en lyxig och hemtrevlig känsla. Det stilrena köket är utrustat med moderna vitvaror och erbjuder gott om arbetsyta för den matlagningsintresserade. Vardagsrummet med utgång till balkong där du också kan gå direkt ut till innergården, ger dig extra frihetskänsla! Badrummet är helkaklat i snygg stil och sovrummet är av generös storlek. Hela lägenheten går i enhetlig gråbeige nyans och golven kläs av snygg vitlaserad träparkett!

Här är det bara att flytta in och njuta!

Den exklusiva adressen har gångavstånd till Tyresö C. där all kommersiell service finns och endast ett stenkast till goda kommunikationer till bla. Gullmarsplan och Stockholms C.

Välkommen med din intresseanmälan till Linnea Westlander 0705 55 49 51 alt. linnea.westlander@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4891 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 0 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 2 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Linnea Westlander
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Solomon Tumizghi
Reg. Fastighetsmäklare
0736-66 49 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Topprenoverad 2:a i populära Brf Pluto

Planritning

Linnea Westlander

Linnea Westlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bollmoravägen 132

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 0 av 1, Markplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 60 kvm
Renoveringar Lägenheten renoverades 2024

Rum

HALL

Välkomnande och rymlig hall med plats för förvaring och klädhängning.

KÖK

Modernt renoverat kök med matplats för ca 4 personer. Köket har gått om arbetsyta och förvaring och är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktions häll samt fläkt och diskmaskin. Köksskåpen går i gråbeige med bänkskiva i laminat

VARDAGSRUM

Generöst och luftigt vardagsrum med utgång till balkong med eftermiddagssol. Från balkongen kan du även gå ut på innergården/ parken. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matsalsmöblemang om så önskas

BADRUM

Från hallen nås det helkaklade badrummet som stambytes 2024. Badrummet är utrustat med dusch, kommod, WC och golvvärme och förberett för tvättmaskin om så önskas.

SOVRUM

Stilrent och generöst sovrum med härligt ljusinsläpp. Här finns plats för stor säng, förvaring och annat möblemang

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-29
Primärenergital 151

Ekonomi

Lägenhetsnummer 85
Pris 2 395 000 kr
Avgift 4891 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Vatten, avlopp och värme. Föreningen har ett gemensamt tecknat el- abonnemang som debiteras efter förbrukning. Föreningen har beslutat om att höja avgiften f o m 1/7 2024 med 5%
Driftkostnad 5 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnaderna kan variera och beror på förbrukning samt tecknade avtal. Driftkostnaderna är utifrån schablon då säljaren aldrig bott i lägenheten

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3856%
Andel av årsavgift 0,3856%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 132 025 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Pluto
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-2309
Gatuadress Bollmoravägen 98
Postnummer 13547
Ort Tyresö
Epostadress styrelsen@hsbpluto.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Pluto i Tyresö bildades 16 september 1968. Husen byggdes under åren 1970-1971, och de första inflyttningarna skedde sommaren 1971. Totalt finns i området 14 bostadshus med sammanlagt 208 lägenheter. De charmiga tvåvåningshusen ligger i Lindalen på adresserna:
• Bollmoravägen 90-176.
• Herkulesvägen 20-34.

Området har förändrats över tiden. Garage har byggts i flera omgångar. Ett större renoveringsprojekt blev klart 1994. Då tillkom de röda plåttaken, som ersatte de tidigare av svart tjärpapp. Fasaderna var ursprungligen gröna på varannan gård och gula på varannan. Husen tilläggsisolerades och fasaderna täcktes med Marmoroc-stenar i rött och vitt respektive gult och vitt. År 2005 färdigställdes nya servicehus med soprum för källsortering, cykelförråd samt en ny och större festlokal.
Föreningen har en god ekonomi.
Tvättstugorna ligger i en separat byggnad, mitt emot infarten från Bollmoravägen.
Där finns tre tvättstugor att disponera. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner vardera. I varje tvättstuga finns även torktumlare, torkskåp och mangel.
Dessutom finns en grovtvättstuga där du kan tvätta mattor och liknande.
Föreningens ekonomi Styrelsen beslutade om att höja avgiften med 5 % f o m 1/7 2024. Överlåtelseavgift betalas av säljaren enligt föreningen, motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift betalas av köparen med 1% av prisbasbeloppet. HSB Stockholm ställer som krav på köparen att man deponerar en medlemsavgift per köpare på kr 500. Årsavgift betalas av köparen kr 250.
Antal lägenheter 208
Renoveringar Under 2006 förbättrades ventilationen; fläktar i krypgrunderna under husen sattes in och luftventiler ovanför fönstren sattes in. Under senare åren har bland annat uppförts ny garagelänga, cykelhus, och miljöhus. Under 2019 målades samtliga hustak.

Byten från väggbrunn till golvbrunn har skett fortlöpande när någon boende renoverat sitt badrum. I samband med brunnsbytet sker också stambyte, hela stammen om boende på övervåning renoverar samtidigt som boende på bottenvåning. Undersökning och filmning av ej bytta stammar har gjorts under 2017 och resultatet visade att de är i gott skick och att det inte föreligger någon fara för att dessa kommer orsaka några fuktskador.

Fönsterbyte genomförs under 2021.
Stambyte 2023
Parkering 141 st. parkeringsplatser (200 kr/mån och 250 kr/mån med el-stolpe), varav 14 besöksplatser.
123 st. garageplatser (400 kr/mån).

Till parkeringsplatserna är det en separat kö. Kontakta styrelsen för att boka plats.
Tv och bredband I Brf Pluto finns ett kabel-tv-nät som levereras av Tele 2. I varje lägenhet finns ett datauttag (Ethernet).
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga samt grovtvättstuga
Snickarbod
Bastu
Gemensamhetslokal för möten, fester samt övernattande gäster
Boulebana
Förråd för uthyrning
Övrigt Det är förvaltaren HSB som handhar överlåtelser och pantskrivningar. Enligt föreningens stadgar debiteras säljaren respektive pantförskrivaren de administrativa kostnaderna.

Mellan husen finns lekplatser och härliga grönområden. Tvättstugor finns med gott om maskiner. Dessutom finns bastu, föreningslokal med möjlighet att hyra för festligheter, och snickerilokal. Kabeltv via Tele 2.

Övrigt

Balkong Förutom balkong finns möjlighet att bygga trall längs husväggen, för mer information se "Välkommen till brf Pluto"

Dokument

Området

I närområdet finns gott om skolor, närmst ligger: Förskola Gunghästen, Sagan, Tärningen och Förskolan loket. Grundskolor i närheten är Stimmets skola, Montessoriskolan Vintergatan, Internationella Engelska Skolan, Tyresö och Nyboda skola. Utöver den kommersiella servicen i Tyresö Centrum har området gott om mataffärer som Willys, Lidl, ICA och Coop. I kommunen finns även flera populära utflyktsmål som bland annat Alby Friluftsgård, Tyresta Nationalpark och Tyresö Slott.

Närområde

I Tyresö centrum, en stenkast bort, finner vi cirka 70 butiker. Allt från kaféer, restauranger, biograf, simhall, golfbana, ishall och inomhushallar. Här finns också matvarubutiker, systembolag till vårdcentral och bibliotek.

Kommunikation

Ett stort antal busslinjer trafikerar Tyresö. Bussturen från Tyresö C till Gullmarsplan tar drygt 15 minuter och direktbussen in till Stockholm C tar 30 minuter. Bussförbinndelser finns även till Nacka, Älta och Haninge.

Räkna på ditt nya boende