VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Skråvägen 10

Välkommen till Skråvägen 10 i Tärnaby! Denna trevliga villa är belägen på en lugn återvändsgata med skog och natur runt husknuten. Villan har rymliga rum i två plan med suterräng. När du kommer in i suterrängplanet möts du av en trevlig hall och ett mysigt allrum med pelletskamin, här finns även ett sovrum samt en tvättstuga med bra förvaringsmöjligheter. Övre plan erbjuder tre sovrum, ett stort vardagsrum med kamin, trevligt kök samt badrum. Från vardagsrummet når du bostadens pärla – den stora altanen som bjuder på en magnifik utsikt över trädtopparna och fjällmassiven. Bostaden är besiktigad. Vid besiktningen uppdagades att bostaden har renoveringsbehov. Läget är idealiskt för den som vill bo nära service och kommunikation men avskilt och med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Cykel- och gångavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 121 kvm + 87 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 981 kvm
Byggnadsår 1971
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trevlig villa på lugn gata med grönskande omgivning!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Övre plan
Övre plan
Suterrängplan
Suterrängplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skråvägen 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 121 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till Skråvägen 10 i Tärnaby! Denna trevliga villa är belägen på en lugn återvändsgata med skog och natur runt husknuten. Villan har rymliga rum i två plan med suterräng. När du kommer in i suterrängplanet möts du av en trevlig hall och ett mysigt allrum med pelletskamin, här finns även ett sovrum samt en tvättstuga med bra förvaringsmöjligheter. Övre plan erbjuder tre sovrum, ett stort vardagsrum med kamin, trevligt kök samt badrum. Från vardagsrummet når du bostadens pärla – den stora altanen som bjuder på en magnifik utsikt över trädtopparna och fjällmassiven. Bostaden är besiktigad. Vid besiktningen uppdagades att bostaden har renoveringsbehov. Läget är idealiskt för den som vill bo nära service och kommunikation men avskilt och med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Cykel- och gångavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

TVÅ KAMINER

FYRA SOVRUM

FIBER INDRAGET

GARAGE MED CARPORT

SUTERRÄNGPLAN
HALL
Välkommen in! Hallen är öppen och ljus och erbjuder bra avhängningsmöjligheter.

ALLRUM
Direkt från hallen når du allrummet som passar perfekt för en soffgrupp. Pelletskaminen ger värme och mysfaktorn är ett faktum. Vackert trägolv och vit panel på väggarna.

SOVRUM
Större sovrum med vacker utsikt. Sovrummet har plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av garderober och byråer. Parkettgolv och ljusa väggar.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin och stora förvaringsmöjligheter.

FÖRRÅD/MATKÄLLARE
Utrymme som idag används för klädförvaring. Här inne är dörren till matkällaren.

ÖVRE PLAN
När du kommer upp slås du av de öppna ytorna med gott om utrymme för socialt umgänge.

VARDAGSRUM
Ljust, luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp och TV. Den värmande kaminen är ett vackert smycke till rummet. Från vardagsrummet når du även den fantastiska altanen med utsikt över vattnet och fjälltopparna.

KÖK
I nära anslutning till vardagsrummet ligger köket med plats för större matbord. Vita skåpsluckor, vitt kakel ovanför bänkskivan och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, ugn, micro och diskmaskin.

SOVRUM 1
Större sovrum med plats för både dubbelsäng, tillhörande nattduksbord, skrivbord och förvaring. Från sovrummet når du bostadens grönskande baksida via altandörren.

SOVRUM 2
Ligger bredvid sovrum 1. Platsbyggda garderober.

SOVRUM 3
Perfekt barnrum eller gästrum. Här finns det plats för säng med tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av byrå eller garderob.

BADRUM
Helkaklat badrum med vackert ljusinsläpp. Dusch, handfat med kommod, WC och bra förvaring i väggskåp.

GARAGE
Rymligt garage med plats för en bil.

ÖVRIGT
Ålder på vitvaror: kyl/frys 2001, diskmaskin 2002, spis/ugn 2020, köksfläkt äldre än 2000, tvättmaskin 2020.
Vägg i vägg med bostadens kortsida är en byggnad som idag används som förrådsutrymme. Byggnaden uppfördes som snickeri och är isolerad med ström indraget. Här finns 3-fas uttag.
Kaminen sotades för 2-3 år sedan.
Tidigare eldade säljaren i pelletskaminen på suterrängplan. Efter installation av luftvärmpumpen 2014 har säljaren ej eldat i den kaminen.
Bostaden är besiktigad. Vid besiktningen uppdagades att bostaden har renoveringsbehov. För mer info, kontakta mäklaren.

2023: Ny Energideklaration. Bostaden besiktigad. Vid besiktningen uppdagades att bostaden har renoveringsbehov.
2019: Ny garageport
2018: Brandskyddskontroll av kaminer
2014: Installerad luftvärmepump
2011: Carport
2010: Målning fasad
2009: Vedbod

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med souterräng
Fastighet Laxvik 1:59
Boarea 121 kvm
Biarea 87 kvm
Byggnadsår 1971
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2- och 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Suterräng
Uppvärmning Direkt el, vedkamin, luftvärmepump (finns en pelletskamin på suterrängplan)
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 3-glas fönster i vardagsrum, fönster ovan köksbänk samt badrum. 2-glas i övriga fönster.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Beställd, 2023-10-11
Primärenergital 107

Ekonomi

Pris 1 395 000 kr
Taxeringsvärde 1 099 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 807 000 kr
  • Småhusmark: 292 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 807 000 kr
Värdeår 1971
Summa inteckningar 770 000 kr
Fastighetsskatt 8 242 kr
Elförbrukning 14 048 kWh/år
Driftkostnad 39 035 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 11 097 kr
  • Vatten/avlopp: 2 690 kr
  • Försäkring: 5 376 kr
  • Renhållning: 4 500 kr
  • Hushållsström: 14 392 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Övrigt: 480 kr

Under posten övrigt ligger kostnaden för ved. Säljaren har eldat 3-4 kubik ved à 120 kr/kubik. Har inte eldat i pelletskaminen senast åren.

Tomt

Tomtarea 981 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Byggnadsplan (1968-03-20)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende