VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Mosekälla 324

Mer sjönära än så här är det svårt att få. Läget är unikt då det idag är mer eller mindre omöjligt att få bygga så nära vatten i och med strandskyddet. Altanen är några meter från strandlinjen och du kan sitta och njuta av vågskvalpet med utsikt över fjällvärldens vackra natur. På tomten finns boningshus, båthus, grillplats samt en potatiskällare. Det finns möjlighet att bygga mer på fastigheten då den ligger utanför detaljplanelagt område. Observera att man först måste anmäla eller söka bygglov hos Storumans kommun. Huset har vardagsrum/kök i öppen planlösning med takhöjd upp till nock, två sovrum, badrum samt ett sovloft. Uppvärmningen är vattenburen golvvärme i hela plattan, luftluft värmepump samt en kamin. Enskilt avlopp och vattnet tas från en vattenförening som delas med grannar. Mer info samt planritning kommer inom kort. Är du intresserad, vill veta mer och få boka en visning, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1950 kvm
Byggnadsår 2015
Pris 3 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Sjönära tomt i Mosekälla!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mosekälla 324

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 65 kvm. Taxeringsinformation

Mer sjönära än så här är det svårt att få. Läget är unikt då det idag är mer eller mindre omöjligt att få bygga så nära vatten i och med strandskyddet. Altanen är några meter från strandlinjen och du kan sitta och njuta av vågskvalpet med utsikt över fjällvärldens vackra natur. På tomten finns boningshus, båthus, grillplats samt en potatiskällare. Det finns möjlighet att bygga mer på fastigheten då den ligger utanför detaljplanelagt område. Observera att man först måste anmäla eller söka bygglov hos Storumans kommun. Huset har vardagsrum/kök i öppen planlösning med takhöjd upp till nock, två sovrum, badrum samt ett sovloft. Uppvärmningen är vattenburen golvvärme i hela plattan, luftluft värmepump samt en kamin. Enskilt avlopp och vattnet tas från en vattenförening som delas med grannar.

SJÖNÄRA MED BÅTPLATS

FIBER

GOLVVÄRME I PLATTAN

KAMIN

Du kommer in i en större hall med yta för upphängning av kläder samt tre garderober till höger. Alla väggar och tak i bostaden är klädda i vitlaserad träpanel. Panelen fortsätter in i badrummet där den klär en fondvägg, övriga väggar här inne har en våtrumstapet. Genomgående i bostaden ligger vitlaserad furuparkett med undantag för hall och badrum. I hallen ligger ett grafitgrått klinker samt i badrummet ligger en gråmelerad våtrumsmatta. Vardagsrumme, matplats och kök är i en öppen planlösning. Från vardagsrumsdelen kommer du ut till altanen som ligger bokstavligen ett stenkast från strandlinjen. Mitt emellan dörrarna in till de två sovrummen är en stege som tar dig upp till sovloftet.

VARDAGSRUM/MATPLATS/KÖK
Här inne står idag en tresitsig bäddsoffa med tillhörande bord samt en fåtölj. Fönster med utsikt över sjön ger rummet ett härligt ljus. En kamin som förhöjer mysfaktorn är placerad vid väggen mellan kök och badrumsdörr. Som en rumsavdelare mellan vardagsrum och kök står matbordet. Köket är ett HTH-kök och har luckor i ljust trä. Ovan bänkskivan i grå laminat samt rostfritt sitter ett vackert kakel i skiftande bruna toner. Den materiella utrustningen består av spis/ugn, diskmaskin, fläkt samt kyl/frys.

SOVRUM 1/SOVRUM 2
I varje sovrum står två garderober. I sovrum 1 står idag två enkelsängar i 90 cm bredd och i sovrum 2 en vångssäng med bredden 110 cm ner och 80 cm uppe.

BADRUM
I badrummet är det en fondvägg med vit träpanel, övriga väggar har våtrumstapet i grått med en bård i mörkare grått samt närmast tak, en vit bård. Här inne ryms dusch med vikbara duschväggar, vägghängd WC, tvättmaskin, handfat med tillhörande kommod, handdukstorkare samt värmepumpen.

LOFT
Här finns gott om utrymme för extra sängplatser. Det är infällda spots i taket.

ÖVRIGT
På fastigheten står också ett båthus på plintar. Det finns officialservitut för båtplats.
En grillplats är uppställd mellan altan och strandlinjen.
Bakom bostaden är en potatiskällare grävd.
Vatten tas från ett borrhål som är gemensamt med XX andra fastigheter. Det är bildat en vattenförening och man delar på kostnaderna. Finns ett avtalsservitut.
Det sitter en vattenrenare på den gemensamma pumpen. Det är fem fastigheter som delar på vattnet.
Säljs med inventarier. Soffan är en bäddsoffa.
Det finns möjlighet att bygga mer på fastigheten då den ligger utanför detaljplanelagt område. Observera att man först måste anmäla eller söka bygglov hos Storumans kommun.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus med sovloft
Fastighet Joeström 1:67
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 2015
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Platta på mark
Uppvärmning Golvvärme, lulfluft pump samt kamin
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 595 000 kr
Taxeringsvärde 1 957 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 894 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 063 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 063 000 kr
Värdeår 2015
Summa inteckningar 290 000 kr
Elförbrukning 8 688 kWh/år
Driftkostnad 27 149 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 713 kr
  • Försäkring: 2 417 kr
  • Renhållning: 1 695 kr
  • Hushållsström: 16 924 kr
  • Sotning: 600 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 800 kr
  • Övrigt: 1 000 kr

Under VA är årskostnaden för tömning av trekammarbrunn. Tömning görs vart 3'e år. Ska tömmas hösten 2022. Kaminen ska sotas hösten 2022. Väg- och samfällighetsavgiften täcker underhåll och snöskottning. Vägavgiften betalas två gånger per år varder 650 kr/betalning. Snöröjningen kostar ca 2 500 kr/år beroende på mängden snö. Kostnaden under 'Övrigt' är kostnaden för elförbrukningen i det gemensamma pumphuset. Renhållning är fritidshuskärl. Grundavgiften är 867 kr och resterande är avgift för nyttjande av fritidshuskärl > 13 veckor.

Tomt

Tomtarea 1950 kvm
Tomttyp Naturtomt
Uteplats Altan i anslutning till bostaden samt en grillplats vid strandkanten.
Parkering Gott om parkeringsplats vid bostaden.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Joeström GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Storuman Västansjö GA:3
Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 24-IM3-92/1231.1
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2017/32.1

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende