Visningar

Lördag 9 Juli KL: 11:30 - 12:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

John Åkerlunds väg 10

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet med två sovrum, kök/vardagsrum i öppen planlösning med kamin samt badrum. Fiber är indraget. I huset, gemensamt med de övriga lägenheterna i föreningen, finns ett skidförråd/vallarum. Lägenheten ligger alldeles bredvid Anjabacken och har utsikt över Gautan och Ryfjället.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 56 kvm
Avgift 2682 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lägenhet med kamin - ski-in ski-out läge till Tärnabys skidbackar!

Utsikt från balkong AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

Utsikt från balkong
Utsikt från balkong
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

John Åkerlunds väg 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 56 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet med två sovrum, kök/vardagsrum i öppen planlösning med kamin samt badrum. Fiber är indraget. I huset, gemensamt med de övriga lägenheterna i föreningen, finns ett skidförråd/vallarum. Lägenheten ligger alldeles bredvid Anjabacken och har utsikt över Gautan och Ryfjället.

SKI-IN SKI-OUT

KAMIN

VALLARUM

FIBER

Genomgående i lägenheten är det vitmålade väggar och tak. På golvet i hall och badrum ligger ett svart klinkers och i övriga lägenheten ligger ett trestavs ekparkett. Golvvärme i hall och badrum med elslingor.

HALL
Från hallen kommer man till kök/vardagsrum samt badrum. I hallen finns en garderob/städskrubb och ett torkskåp samt att det finns utrymme för upphängning av kläder.

VARDAGSRUM/KÖK
När du kommer in i detta rum har du köksdelen till höger, matplatsen rakt fram och till vänster är vardagsrumsdelen. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys, spis/ugn, inbyggd micro, diskmaskin samt fläkt. Ovan bänkskivan i mörk laminat, sitter ett grått kakel. Köksluckorna är i ek faner. Från vardagsrumsdelen tar du dig ut till balkongen som sträcker sig längs hela lägenhetens södervägg.

SOVRUM 1
I detta sovrum ryms två våningssängar längs med norra ytterväggen om behov för sovplats finns. Det finns tre inbyggda garderober. Fönster som vätter mot Anjabacken.

SOVRUM 2
Här inne står idag en dubbelsäng. Tre inbyggda garderober. Fönster mot Gautan.

BADRUM
Möblerna består av handfat, badrumsskåp med spegel, handdukstork, dusch samt en tvättmaskin. Golvvärme med elslingor, svart klinkers och vitt kakel.

ÖVRIGT
Byggnaden renoverades 2008 vid bildandet av föreningen.
Golvvärme med elslingor i hall och badrum.
Gemensamt i föreningen finns ett vallarum och förvaring för skidor samt förråd.
I köpet ingår: soffa, soffbord, TV, TV-bänk, köksbord, köksstolar samt husgeråd.

2022 Nya innerdörrar, ommålning tak och väggar
2021 Ny diskmaskin och mikrovågsugn. Balkongbord.
2018 Sotning och brandinspektion av kamin

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56 kvm
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direkt El, kamin
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 56
Pris 1 995 000 kr
Avgift 2682 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår VA, renhållning, snöskottning samt parkeringsplats med motorvärmarstolpe. Månadsavgiften betalas per månad i förskott. Fakturor skickas ut kvartalsvis. Årlig höjning med 2%.
Driftkostnad 11 336 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 371 kr
  • Hushållsström: 8 521 kr
  • Övrigt: 2 444 kr

Lägenheten har nyttjats helår. Folksam Bostadsrättsförsäkring. Under övrigt är kostnaden för bredband, 100 mbit.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 12,389%

Förening

Föreningsnamn Brf Laxnäs nr 1
Organisationsform Andelsratt
Organisationsnummer 769619-1183
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Hans Olsson
Telefon Kontaktperson 0768286894
Allmänt om föreningen Brf Laxnäs nr 1 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 2 hus med totalt 10 lägenheter belägna på fastigheten Laxnäs 1:119. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt och föreningen förvaltas ekonomiskt av Peter Gustafsson, som är föreningens kassör, och tekniskt av föreningens medlemmar. När behov föreligger anlitas lokal kompetens. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen följer den ekonomiska planen som ligger i Stadgarna, årlig avgiftshöjning på cirka 2% (ordförande 2022-06-14).

HUSENS SKICK
Bra skick.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Husen renoverades 2008, i närtid handlar det mest om att byta ut saker som går sönder. Ommålning av husen skedde 2021.

GÅRDEN
Röjs årligen av medlemmarna under en gemensam städdag.

KABEL-TV & BREDBAND
Markbunden digital signal finns tillgänglig för TV. Bredbandsfiber finns indragen i varje bostadsrätt och medlem tecknar eget abonnemang.

PARKERING
P-plats med motorvärmare, men ingen är märkt för specifik lägenhet. Max en p-plats per bostadsrätt. Skotrar parkeras nedanför husen för att underlätta snöröjning.

Under 2022 görs parkeringsplatserna om och varje lägenhet får en egen parkeringsplats, med låsbar motorvärmarlucka samt elmätare. Under 2022 beslutas om föreningen ska ta ut en extra avgift för motorvärmare eller endast för förbrukningen (ordförande 2022-06-14).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I vardera hus finns vallarum där en begränsad mängd skidor kan korttidsförvaras.

ÖVRIGT
Föreningens VA-anläggning ligger idag tillsammans med grannarnas VA på ofri grund. Avtal har tecknats med kommunen om att VA-anläggningen skall övertas av kommunen och denna process pågår just nu. Föreningen har dock kommunalt VA. Kostnaden för anslutningen delas med fem föreningar, men är inte utfakturerad. Föreningen är medlem i vägföreningen Laxnäs GA13. Föreningen har tecknat en försäkring i Länsförsäkringar Västerbotten medan hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 10

Övrigt

Parkering Parkeringsplats med motorvärmarstolpe. Idag finns 8 elstolpar med föreningen har beslutat att 2 till ska anläggas under 2022 så att alla lägenheterna har varsin elstolpe.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende