Visningar

Onsdag 31 Maj KL: 17:00 - 18:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Söndag 11 Juni KL: 11:30 - 12:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Björkvägen 16

Välkommen till Björkvägen 16! Trevlig 1-plans villa med varmgarage och växthus. Stor trädgård med gräsytor som passar perfekt för lek och spring. Villan erbjuder ett rymligt kök, tre - fyra sovrum, ett kontorsrum, stort vardagsrum, två badrum varav ett med bastu, tvättstuga och varmgarage med förråd. Kaminen som står i köket används flitigt under den kallare delen av året. Fiber är indraget. Huset är besiktigat i maj 2023. Läget är idealiskt för den som vill bo nära service och kommunikation men avskilt och med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Cykel- och gångavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 158 kvm + 23 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 989 kvm
Byggnadsår 1979
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad 1-plans villa i Tärnaby!

AnnaG Digitalt visitkort - kopia
AnnaG Digitalt visitkort - kopia
Tvättstuga
Tvättstuga
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björkvägen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 158 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till Björkvägen 16! Trevlig 1-plans villa med varmgarage och växthus. Stor trädgård med gräsytor som passar perfekt för lek och spring. Villan erbjuder ett rymligt kök, tre - fyra sovrum, ett kontorsrum, stort vardagsrum, två badrum varav ett med bastu, tvättstuga och varmgarage med förråd. Kaminen som står i köket används flitigt under den kallare delen av året. Fiber är indraget. Huset är besiktigat i maj 2023. Läget är idealiskt för den som vill bo nära service och kommunikation men avskilt och med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Cykel- och gångavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

BARNVÄNLIGT VILLAOMRÅDE

GÅNGAVSTÅND TILL FÖRSKOLA OCH LEKPLATS

KAMIN

VARMGARAGE OCH BRA MED FÖRRÅD

STOR TRÄDGÅRD MED ODLINGSLÅDOR

HALL
Ljus och rymlig hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna samt en klädkammare. Plastmatta på golvet och väggarna är beklädd med vitmålad boasering samt väggar tapetserade i grått. Längs ena sidan finns en praktisk sittbänk som pryds av ett ljust tegel som löper längs hela väggen.

KÖK
Rymligt kök i husets hjärta med gott om plats för stora sällskap. Köksinredningen i trä med matchande kakel ovanför arbetsbänken. Här finns gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis/ugn, fläkt och kyl/frys. En kamin centralt placerad i köket värmer gott kalla höstdagar. Plastmatta på golvet och väggarna har vitmålad boasering samt väggar tapetserade i grått.

VARDAGSRUM
Rummet har plats för soffa med tillhörande bord. Här finns altandörr ut till trädgården. Ljust parkettgolv och tapet på väggen.

SOVRUM 4/KONTOR
I direkt anslutning till vardagsrummet är detta rum. Idag används det som lekrum, men användningsområdena är fler – sovrum, kontor mm.

SOVRUM 3
Plastmatta på golvet och ljus tapet på väggen. En fondvägg med ’uggletapet’. Garderob.

SOVRUM 2
Större sovrum med plats för dubbelsäng. Gråa väggar med samt en fondvägg i tegelmönster och plastmatta på golvet. Garderobsvägg och altandörr ut till trädgården.

BADRUM
Inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet, Här finns wc, bidé, tvättställ, spegel, badkar och skåp.

SOVRUM 1
Ljusgrå tapet med en mönstrad fondvägg och plastmatta på golvet. Garderob.

KONTOR
Rummet passar perfekt som hemmakontor. Placerat mellan köket och groventrén/tvättstugan. Plastmatta på golvet och tapet på väggen. Här finns två garderober.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Plastmatta på golvet och målad renoveringstapet på väggen i grått. Här finns tvättmaskin och torktumlare, garderober samt varmvattenberedare.

WC/DUSCH/BASTU
Inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns wc, tvättställ, spegel, dusch och bastu.

ÖVRIGT
Fiber indraget.
Kaminen sotades januari 2023.

2023: Sotning av skorsten.
2022: Byte av frånluftsvärmepump, byte av tvättmaskin samt satt in torktumlare. Målat och tapetserat groventrén/tvättstugan. Byggt växthus av tidigare altan
2021: Byte av radiatorer i större delen av huset (ej i vardagsrum och garage). Byte av diskmaskin. Målning av plåttak med plåtfärg. Ny utebelysning.
2020: Satt upp skiljevägg i vardagsrum, omdragning av el samt jordat upp. Tapetsering och målning i kök, hall, vardagsrum samt sovrum 1 och 3.

Tidigare ägare:
2006: Ny spis och diskmaskin.
2009: Ny kyl/frys, ny varmvattenberedare.
2010: Målade fasad.
2012: Ny spisfläkt.
2019: Bytt elcentral.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Laxvik 1:113
Boarea 158 kvm
Biarea 23 kvm
Byggnadsår 1979
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direkt el + luft/luft värmepump+kamin
Ventilation Mekansisk frånluft
Övrigt om byggnaden 2022: Byte av frånluftsvärmepump, byte av tvättmaskin samt satt in torktumlare. Målat och tapetserat groventrén/tvättstugan. Byggt växthus av tidigare altan
2021: Byte av radiatorer (ej i vardagsrum och garage). Byte av diskmaskin. Målning av plåttak med plåtfärg. Ny utebelysning.
2020: Satt upp skiljevägg i vardagsrum, omdragning av el samt jordat upp. Tapetsering och målning i kök, hall, vardagsrum samt sovrum 1 och 3.
Övriga byggnader Stort varmgarage med plats för en bil i anslutning till huset. Bakom garaget finns ett rymligt förråd med hyllor. Extrafrysen följer med i köpet.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-07-20
Energikonsumtion 119 kWh/m2 år.
Primärenergital 104

Ekonomi

Pris 1 695 000 kr
Taxeringsvärde 1 230 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 293 000 kr
  • Småhusbyggnad: 937 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 937 000 kr
Värdeår 1979
Summa inteckningar 1 360 000 kr
Fastighetsskatt 9 225 kr
Elförbrukning 22 557 kWh/år
Driftkostnad 44 382 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 128 kr
  • Vatten/avlopp: 7 646 kr
  • Försäkring: 5 251 kr
  • Renhållning: 1 250 kr
  • Hushållsström: 19 565 kr
  • Sotning: 542 kr

Säkring: 20A. Under El ingår kostnaden för abonnemang, elskatt samt elöverföring. Under Uppvärmning ligger kWh-priset.

Tomt

Tomtarea 989 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Barnvänlig trädgård med stora gräsytor som passar perfekt för lek och spring.Trädgården har planteringar, blommor och buskar. Flera odlingslådor och bl.a. jordgubbar.
Parkering Uppfart med plats för flera bilar samt varmgarage med plats för en bil.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Byggnadsplan (1978-12-20)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende