VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hägernäs, TÄBY

Flygkårsvägen 19

** Kontakta ansvarig mäklare för att boka tid för visning **

+ Totalrenoverad 2024!
+ Egen uteplats i soligt läge utan insyn
+ Stabil förening med dolda intäkter från hyresrätter
+ Nära vatten och natur
+ Står tom idag så tillträde går att få direkt.

Denna fantastiska tvåa på 56 kvadratmeter är verkligen något alldeles extra! Belägen på bottenvåningen i sutteräng och nyligen totalrenoverad år 2024 av föreningen, har den en stor, härlig uteplats med en vacker sjöutsikt över stora Värtan och en härlig morgonsol som strålar in på terrassen. Det är en oas du aldrig kommer vilja lämna. Här finner du den absolut bästa utsikten i hela området!

Populär planlösning!
Detta är den mest eftertraktade planlösningen i föreningen och erbjuder gott om utrymme för både avkoppling och arbete. En rymlig klädkammare, som även kan användas som ett mindre gästrum eller arbetsrum, är ett perfekt komplement till det övriga utrymmet.
Köket är en dröm för alla matlagare där ute, med elegant design och fullt utrustat med allt som behövs för den som älskar att laga mat eller bara njuta av den. Renoverad 2024 av föreningen för att uppfylla moderna standarder och krav.

Stabil förening!
Föreningen är stabil och har en god ekonomi. Med en engagerad styrelse som arbetar för att främja området och föreningen framåt, kommer du att känna dig trygg och välkommen här. Föreningen har dolda tillgångar i stor mark samt dolda intäkter i form av hyresrätter som säljs av allt eftersom.

Området i Hägernäs är otroligt populärt och erbjuder allt du behöver inom räckhåll, inklusive skolor, restauranger, matbutiker och utmärkta kommunikationsmöjligheter.

För mer information, kontakta Anton Zellman
Fastighetsmäklare på MOHV
Telefon: 072 555 02 26
Mail: Anton.zellman@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 56.8 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4388 kr/mån
Rum 2
Våning -1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1983-85
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Anton Zellman

Anton Zellman

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygkårsvägen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56.8 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning -1 av 4, Lägenheten ligger på sutterängplan - Samma våningsplan som förråd och tvättstuga.


Hall:
Välkommen till denna totalrenoverade och rymliga hall. De nymålade väggarna ger en fräsch känsla från första steget in i lägenheten.

Sovrum:
Det här sovrummet är designat för komfort och funktion. Det rymmer en bekväm dubbelsäng med gott om plats för sängbord. Förvaringsmöjligheterna är generösa med både byråer och garderober. Dessutom finns en stor klädkammare som kan omvandlas till antingen ett mindre sovrum eller ett arbetsrum, beroende på dina behov.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är rymligt och inbjudande med plats för en bekväm soffgrupp. De nymålade väggarna och de genomgående trägolven ger en enhetlig och stilren känsla i hela lägenheten. De stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en vacker utsikt. Från vardagsrummet har du enkel tillgång till köket och den stora uteplatsen, perfekt för avkoppling och sociala sammankomster. Uteplatsen har gott om plats för bord, stolar och en grill, allt du behöver för att njuta av utomhuslivet.

Uteplats:
Den rymliga uteplatsen sträcker sig över cirka 12 kvadratmeter och är perfekt för att bjuda in vänner och familj till trevliga tillställningar. En gasolgrill är tillåten enligt föreningens regler och ger dig möjlighet att njuta av vacker utsikt över vattnet medan du grillar.

Kök:
Köket är modernt och stilrent med mörka toner och gott om förvaringsutrymme i både över- och underskåp. Här finns alla bekvämligheter du behöver för att laga fantastiska måltider, inklusive kyl/frys, ugn, induktionshäll och diskmaskin.

Badrum:
Det rymliga badrummet har genomgått en totalrenovering och är utrustat med wc, dusch, handfat och spegel. Här finns allt du behöver för en avkopplande stund efter en lång dag.

Förråd:
Ett praktiskt förråd finns på samma våningsplan för extra förvaring och organisering.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljsbostad
Boarea 56.8 kvm
Byggnadsår 1983-85
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 902
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 4388 kr/mån
Kommentar till avgiften Avgiften inkluderar vatten, värme samt förråd. (Inklusive i avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån för bredband och telefoni 1000mbt från Banhof)
Driftkostnad 3 940 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 740 kr
  • Hushållsström: 2 200 kr

Driftkostnader utifrån schablon

Andel i förening 0,311%
Andel av årsavgift 0,311%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 449 106 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Från år 2022

Förening

Föreningsnamn Brf flygaren 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-2351
Gatuadress Flygkårsvägen 4
Postnummer 18362
Ort TÄBY
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Husen som tillhör den här föreningen byggdes 1983. Då först som hyresrätter. År 2010 ombildade man föreningen till en bostadsrättsförening - Brf Flygaren 1. Till föreningen hör 5,7 hektar mark som sträcker sig ner mot Värtan.

Ett förädlingsarbete pågår om att förändra hela fastighetens karaktär.

Föreningens fastighet består idag av 280 stycken lägenheter i 16 flerfamiljshus. 220 stycken av dessa är bostadsrätter. Resterande lägenheter är än idag hyresrätter men säljs av undan för undan då de kommer tillbaka. Här finns också två lokaler som föreningen hyr ut; varav en är uthyrd och en är outhyrd.

Finansieringen av samtliga ombyggnationer av föreningen sker via försäljning av några av föreningens hyresrätter.
Dvs inga beslutade avgiftshöjningar 2019-07-31.

Lägenhetsfördelningen ser ut som följande: 24 stycken 1,5 r.o.k, 165 stycken 2 r.o.k, 33 stycken 3,5 r.o.k och 60 stycken 4 r.o.k. (4rok har olika storlekar och olika antal balkonger/uteplatser)

Adresserna är: Flygkårsvägen 3, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29 A-D, 31 A-D, 33 A-D, 35 A-D, 37 A-D, 39 A-D, 41 A-D, 43 A-D, 45 A-D och 47 A-D.

I föreningens fastigheter finns tvättstuga i alla de höga husen; totalt 12 stycken, cykel- och barnvagnsförråd, källarförråd, separata sophus, samt rum för grovsopor.

Föreningen erbjuder från 2019-08-31 kollektivt bredband 1Gbit från Bahnhof samt TV ’Sappa mer’. Avgiften på 169 kr/mån för detta kommer inbakat på månadsavin.
(Fastigheten är ansluten till fibernätet, ej till respektive hus och lägenhet.)
Säljaren är skyldig att lämna fungerande Tv-box och fjärrkontroll vid försäljning, det tillhör lägenheten och ska lämnas kvar av säljaren alternativt bekostas av säljaren om den saknas.

P-plats och garage:
195 st p-platser
5 platser med laddbox.
56 platser i garage

Parkeringsplatserna följer inte med lägenhet utan det är separat kö, man kontaktar vår förvaltare FSS för att ställa sig i kön. Efterfrågan på p-platser och garage är stor och tilldelas i turordning. Vi kan ej svara på hur lång tid det tar. I den nya planen för föreningen gör man om samtliga garage till snygga carportar med elstolpe. Befintliga garageplatser kommer då att sägas upp och en ny kö bildas. Det är planerat att det blir fler carportar än det finns garage idag. Ska även finnas parkeringsplatser framöver.
I väntan på egen p-plats erbjuds boendeparkering till reducerat pris 20 kr/dygn på våra gästparkeringar.

Här finns även en föreningslokal med sittplatser upp till 50 personer samt en övernattningslägenhet.

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen med 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Fastighetsförvaltning och administration sköts av FSS Fastighetsförvaltning.
Bredablick sköter om den ekonomiska förvaltningen.


Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
Bergvärme installerades i 5 våningshusen 2011
Frånluftsvärmepump installerades i låghuset 2011
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2011
Avloppsstammar till lägenheterna rensades 2012
Ekdörrarna i entréerna ersattes med aluminiumportar 2012
Takförbättringar 2012 och luftbehandlingssystems
Godkänd OVK 2013-2014
Fasadtvätt 2017
Samtliga hissar nya 2018
Sophantering utbytt till sopstationer under mark 2019
Se projektet Nya Flygaren 2019-2021
För mer information se föreningens hemsida på www.flygaren1.se - följ separat länk på objektet.
Antal lägenheter 280
Antal hyresrätter 40
Antal lokaler 1
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Hägernäs är ett populärt område i östra Täby. Området är omgivet av Stora Värtan och Rönningesjön och även vackra promenadstråk med grönområden. Ett område som består av både villor lägenheter.

Närområde

Hägernäs Centrum erbjuder livsmedelbutik med paketutlämning, pizzeria, thai restaurang och lekplats.
Några få minuter med roslagbanan eller bil finner man Täby Centrum. Täby Centrum har ett stort utbud av livsmedelsbutiker, klädbutiker samt restauranger.

Kommunikation

Roslagsbana med station Hägernäs Station. Tåget från Hägernäs tar dig mot Tekniska Högskolan och Österskär. Buss 604 tar dig från Hägernäs direkt till Danderyds sjukhus via Täby Centrum. I anslutning till Danderyds Sjukhus finns tunnelbanan som tar dig snabbt och smidigt in mot Stockholm.

Parkering

Fri parkering - se utsatta skyltar.

Övrigt

Här kan man även hitta skolor som Täby Friskola och Viggbyskolan, åk F-5. Futuraskolan International Bergtorp ligger ett stenkast från Hägernäs,där åk 6-9 finns.

Räkna på ditt nya boende