Visningar

Söndag 10 December KL: 13:00 - 13:30 Varmt välkommen - Anmälan via länk på hemsidan Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hägernäs, TÄBY

Flygkårsvägen 15

** ACCEPTERAT PRIS **
**Kontakta ansvarig mäklare för mer information - Anton Zellman 072 555 0226 anton.zellman@mohv.se **

+ Nyrenoverad bostad
+ Badrum renoverat och stambytt 2023
+ Ljus och öppen planlösning med fönster från två håll
+ Uteplats på gavlen av huset
+ Toppläge - Belägen i ett av Täbys mest naturnära områden
+ Brf Flygaren 1 - En stabil förening med en dedikerad styrelse och sund ekonomi

Den här bostaden är perfekt för dig som söker en nyrenoverad lägenhet i ett av Täbys naturnära områden. Du kommer att ha nära till stranden, utomhusgym, vackra promenadstråk, många restauranger, skolor och andra bekvämligheter. Lägenheten har genomgått en omfattande renovering genom senaste åren där badrummet stamrenoverades 2023, vilket innebär att du nu har möjlighet att flytta in i ett modernt hem i en etablerad och välmående förening. Här har du chansen att äga den mest attraktiva tvåan i området.

Brf Flygaren 1 har en engagerad styrelse med bred erfarenhet och djup kunskap, vilket garanterar att alla medlemmar trivs och känner sig trygga. Föreningen har en stabil ekonomi och spännande framtidsplaner som kommer att göra Flygkårsvägen till det mest åtråvärda bostadsområdet i Täby. För närvarande består föreningen av 280 lägenheter.

Med bara 200 meters gångavstånd når du Hägernäs badstrand, där du kan njuta av ett modernt utegym, lekplats, volleybollplaner, ishockeyhall, fotbollsplaner, park, pittoreska promenadstråk längs vattnet och mycket mer. Området har utmärkta kommunikationer med två busslinjer som tar dig till tunnelbanan vid Danderyds sjukhus/Mörby Centrum, Kista eller Täby C, samt Roslagsbanan. Nattbussar finns också tillgängliga. Med bil tar det endast 15 minuter till centralstationen under lågtrafik. Det finns också ett utbud av restauranger i närområdet, inklusive den idylliska restaurang Pont som ligger precis vid vattnet.

För ytterligare information om bostaden, föreningen och området, tveka inte att kontakta vår ansvarige mäklare, Anton Zellman, på telefonnummer 072 555 02 26 eller via e-post på anton.zellman@mohv.se.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 56.2 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3624 kr/mån
Rum 2
Våning 0 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1983-1985
Pris 2 195 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0725-55 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Susanne Hjort
Reg. Fastighetsmäklare
0709-39 18 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Anton
Anton

Planritning

Planlösning
Planlösning
Anton Zellman

Anton Zellman

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygkårsvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56.2 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 4, Gårdsplan med egen uteplats.

Entré
Välkommen till en väl upplyst entré. Väggarna är målade i en mjuk ljusgrå nyans, och golvet pryds av ett ljust och vackert golv.

Vardagsrum
Det rymliga vardagsrummet erbjuder gott om plats för en bekväm soffgrupp. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå färg, och golvet är elegant vitlaserat och sträcker sig enhetligt genom hela bostaden. Stora fönster ger generöst med naturligt ljus och ger en underbar atmosfär. Från vardagsrummet är det enkel tillgång till balkongen, som är utrustad med utrymme för ett bord och stolar.

Sovrum
Sovrummet är rymligt och rymmer en dubbelsäng samt sängbord. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med både byråer och garderober. Från sovrummet kan du njuta av en vacker utsikt över naturskön omgivning och en fotbollsplan.

Kök
Det moderna köket har mörka skåp som kontrasterar elegant med den stilrena grå bänkskivan. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av överskåp och underskåp. I köket finns en integrerad kyl, frys och ugn som tillför en extra touch av bekvämlighet.

Badrum
Det eleganta badrummet har ett grått klinkergolv och väggar klädda i stora grå kakel plattor. Här finns generöst med förvaring genom en kommod och en spegel med ledbelysning. Badrummet är även utrustat med en handdukstork och smakfulla vikbara duschväggar i glas. Här finns även möjlighet att installera en tvättmaskin om så önskas.

Byggnad

Typ av byggnad flerfamiljsbostad
Boarea 56.2 kvm
Byggnadsår 1983-1985
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-09-13

Ekonomi

Lägenhetsnummer 137-1-1522
Pris 2 195 000 kr Accepterat pris
Avgift 3624 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår: Värme, vatten samt förråd. Kostnad för el, Bredband och tv tillkommer med 169:-/mån.
Driftkostnad 3 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 700 kr
  • Hushållsström: 2 000 kr

Driftkostnader utifrån schablon

Andel i förening 0,308%
Andel av årsavgift 0,308%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 449 106 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Från år 2022

Förening

Föreningsnamn Brf flygaren 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-2351
Gatuadress Flygkårsvägen 4
Postnummer 18362
Ort TÄBY
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Husen som tillhör den här föreningen byggdes 1983. Då först som hyresrätter. År 2010 ombildade man föreningen till en bostadsrättsförening - Brf Flygaren 1. Till föreningen hör 5,7 hektar mark som sträcker sig ner mot Värtan.

Ett förädlingsarbete pågår om att förändra hela fastighetens karaktär. Förändringar som är planerade att vara klara till 2021.

Föreningens fastighet består idag av 280 stycken lägenheter i 16 flerfamiljshus. 220 stycken av dessa är bostadsrätter. Resterande lägenheter är än idag hyresrätter men säljs av undan för undan då de kommer tillbaka. Här finns också två lokaler som föreningen hyr ut; varav en är uthyrd och en är outhyrd.

Finansieringen av samtliga ombyggnationer av föreningen sker via försäljning av några av föreningens hyresrätter.
Dvs inga beslutade avgiftshöjningar 2019-07-31.

Lägenhetsfördelningen ser ut som följande: 24 stycken 1,5 r.o.k, 165 stycken 2 r.o.k, 33 stycken 3,5 r.o.k och 60 stycken 4 r.o.k. (4rok har olika storlekar och olika antal balkonger/uteplatser)

Adresserna är: Flygkårsvägen 3, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29 A-D, 31 A-D, 33 A-D, 35 A-D, 37 A-D, 39 A-D, 41 A-D, 43 A-D, 45 A-D och 47 A-D.

I föreningens fastigheter finns tvättstuga i alla de höga husen; totalt 12 stycken, cykel- och barnvagnsförråd, källarförråd, separata sophus, samt rum för grovsopor.

Föreningen erbjuder från 2019-08-31 kollektivt bredband 1Gbit från Bahnhof samt TV ’Sappa mer’. Avgiften på 169 kr/mån för detta kommer inbakat på månadsavin.
(Fastigheten är ansluten till fibernätet, ej till respektive hus och lägenhet.)
Säljaren är skyldig att lämna fungerande Tv-box och fjärrkontroll vid försäljning, det tillhör lägenheten och ska lämnas kvar av säljaren alternativt bekostas av säljaren om den saknas.

P-plats och garage:
195 st p-platser
5 platser med laddbox.
56 platser i garage

Parkeringsplatserna följer inte med lägenhet utan det är separat kö, man kontaktar vår förvaltare FSS för att ställa sig i kön. Efterfrågan på p-platser och garage är stor och tilldelas i turordning. Vi kan ej svara på hur lång tid det tar. I den nya planen för föreningen gör man om samtliga garage till snygga carportar med elstolpe. Befintliga garageplatser kommer då att sägas upp och en ny kö bildas. Det är planerat att det blir fler carportar än det finns garage idag. Ska även finnas parkeringsplatser framöver.
I väntan på egen p-plats erbjuds boendeparkering till reducerat pris 20 kr/dygn på våra gästparkeringar.

Här finns även en föreningslokal med sittplatser upp till 50 personer samt en övernattningslägenhet.

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen med 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Fastighetsförvaltning och administration sköts av FSS Fastighetsförvaltning.
Bredablick sköter om den ekonomiska förvaltningen.


Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
Bergvärme installerades i 5 våningshusen 2011
Frånluftsvärmepump installerades i låghuset 2011
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2011
Avloppsstammar till lägenheterna rensades 2012
Ekdörrarna i entréerna ersattes med aluminiumportar 2012
Takförbättringar 2012 och luftbehandlingssystems
Godkänd OVK 2013-2014
Fasadtvätt 2017
Samtliga hissar nya 2018
Sophantering utbytt till sopstationer under mark 2019
Se projektet Nya Flygaren 2019-2021
För mer information se föreningens hemsida på www.flygaren1.se - följ separat länk på objektet.
Antal lägenheter 280
Antal hyresrätter 40
Antal lokaler 1
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Hägernäs är ett populärt område i östra Täby, intill vattnet. Området är omgivet av Stora Värtan och Rönningesjön. Här bor man i direkt närhet till grönområdet och vackra promenadstråk.

Närområde

Hägernäs Centrum erbjuder livsmedelsbutik, restaurang, pizzeria.

Kommunikation

Roslagsbana med station Hägernäs Station. Tåget går mot Tekniska Högskolan och Österskär. Buss 604 tar dig från Hägernäs direkt till Danderyds sjukhus via Täby Centrum.

Parkering

Fri parkering - se utsatta skyltar.

Räkna på ditt nya boende