VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hägernäs, TÄBY

Flygkårsvägen 13

+ Nära skolor, matbutiker och badstrand
+ Bra förening med dolda intäkter
+ Stor balkong
+ Optimal planlösning

För mer information, kontakta ansvarig mäklare Anton Zellman på 072 555 02 26 eller anton.zellman@mohv.se.

Välkommen till en optimalt planerad lägenhet i gott skick, belägen nära vatten, natur och service. Den smarta planlösningen gör lägenheten attraktiv för många olika målgrupper som kan kalla den sitt nya hem.

Ljus hall med gott om förvaring. Badrum med dusch. Stort kök med utgång till balkong i östläge som erbjuder sol under förmiddagen. Vardagsrummet, som fungerar som lägenhetens mittpunkt, har fönster i två väderstreck och en optimal planlösning för sociala ytor. Det stora sovrummet har plats för en stor säng, gott om förvaring och två rymliga walk-in-closets, som idag används som barnrum/kontor.

Detta boende passar dig som söker en lägenhet i bra skick, belägen i ett av Täbys finaste områden med närhet till badstrand, utegym, promenadstråk, flertalet restauranger, skolor och annan närservice.

Brf Flygaren 1 har en engagerad styrelse med bred kunskap och erfarenhet för att säkerställa att alla medlemmar trivs och känner sig trygga. Föreningen har en god ekonomi och stora framtidsplaner som kommer att göra Flygkårsvägen till Täbys mest attraktiva bostadsområde. Föreningen består av 280 lägenheter.

Endast 200 meter bort finns Hägernäs badstrand med ett modernt utegym, lekplats, volleybollplaner, ishall, fotbollsplan, park och promenadstråk längs vattnet.

Det finns goda kommunikationsmöjligheter till Stockholm. Roslagsbanan tar dig till Stockholm Östra på cirka 15 minuter. Bussar går till Mörby Centrum, Danderyds Sjukhus, Kista och Sollentuna. E18 i närheten gör det enkelt att ta sig både norrut mot Roslagen och in till Stockholm City.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4427 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1989-85
Pris 1 800 000 kr

Ansvarig mäklare
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Susanne Hjort
Reg. Fastighetsmäklare
0709-39 18 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Anton Zellman

Anton Zellman

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Flygkårsvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 57.4 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 4

Hall:
Välkommen till den stora hallen med gott om yta för förvaring.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är rymligt och har plats för soffgrupp. Ljusa väggar och fint golv som är genomgående för hela lägenheten. De stora fönsterpartiet ger lägenheten ett fint ljus.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Här har du möjlighet till förvaring i form av byråer och garderober. Två st stora klädsammare.

Kök
Ett ljust kök med goda förvaringsmöjligheter. Överliggande och underliggande skåp. Här finns kyl/frys, ugn, häll, disko. Från köket nås i enkelhet balkongen som rymmer bord och stolar och har fantastisk utsikt mot natur.

Wc
Ett fint badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns god förvaring genom kommod och spegelskåp. Här finns även handdukstork, dusch, och wc. Golvvärme även här samt samma fina klinker som i hallen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljsbostad
Boarea 57.4 kvm
Byggnadsår 1989-85
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme med bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft m. värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 137-1-1321
Pris 1 800 000 kr
Avgift 4427 kr/mån
Kommentar till avgiften Avgiften inkluderar vatten, värme samt förråd. (Inklusive i avgiften är ett obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån för bredband och telefoni 1000mbt från Banhof)
Driftkostnad 4 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 100 kr
  • Hushållsström: 2 300 kr

Dritkostnader utifrån schablon

Andel i förening 0,313%
Andel av årsavgift 0,313%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 456 397 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf flygaren 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769621-2351
Gatuadress Flygkårsvägen 4
Postnummer 18362
Ort TÄBY
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Husen som tillhör den här föreningen byggdes 1983. Då först som hyresrätter. År 2010 ombildade man föreningen till en bostadsrättsförening - Brf Flygaren 1. Till föreningen hör 5,7 hektar mark som sträcker sig ner mot Värtan.

Ett förädlingsarbete pågår om att förändra hela fastighetens karaktär.

Föreningens fastighet består idag av 280 stycken lägenheter i 16 flerfamiljshus. 220 stycken av dessa är bostadsrätter. Resterande lägenheter är än idag hyresrätter men säljs av undan för undan då de kommer tillbaka. Här finns också två lokaler som föreningen hyr ut; varav en är uthyrd och en är outhyrd.

Finansieringen av samtliga ombyggnationer av föreningen sker via försäljning av några av föreningens hyresrätter.
Dvs inga beslutade avgiftshöjningar 2019-07-31.

Lägenhetsfördelningen ser ut som följande: 24 stycken 1,5 r.o.k, 165 stycken 2 r.o.k, 33 stycken 3,5 r.o.k och 60 stycken 4 r.o.k. (4rok har olika storlekar och olika antal balkonger/uteplatser)

Adresserna är: Flygkårsvägen 3, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29 A-D, 31 A-D, 33 A-D, 35 A-D, 37 A-D, 39 A-D, 41 A-D, 43 A-D, 45 A-D och 47 A-D.

I föreningens fastigheter finns tvättstuga i alla de höga husen; totalt 12 stycken, cykel- och barnvagnsförråd, källarförråd, separata sophus, samt rum för grovsopor.

Föreningen erbjuder från 2019-08-31 kollektivt bredband 1Gbit från Bahnhof samt TV ’Sappa mer’. Avgiften på 169 kr/mån för detta kommer inbakat på månadsavin.
(Fastigheten är ansluten till fibernätet, ej till respektive hus och lägenhet.)
Säljaren är skyldig att lämna fungerande Tv-box och fjärrkontroll vid försäljning, det tillhör lägenheten och ska lämnas kvar av säljaren alternativt bekostas av säljaren om den saknas.

P-plats och garage:
195 st p-platser
5 platser med laddbox.
56 platser i garage

Parkeringsplatserna följer inte med lägenhet utan det är separat kö, man kontaktar vår förvaltare FSS för att ställa sig i kön. Efterfrågan på p-platser och garage är stor och tilldelas i turordning. Vi kan ej svara på hur lång tid det tar. I den nya planen för föreningen gör man om samtliga garage till snygga carportar med elstolpe. Befintliga garageplatser kommer då att sägas upp och en ny kö bildas. Det är planerat att det blir fler carportar än det finns garage idag. Ska även finnas parkeringsplatser framöver.
I väntan på egen p-plats erbjuds boendeparkering till reducerat pris 20 kr/dygn på våra gästparkeringar.

Här finns även en föreningslokal med sittplatser upp till 50 personer samt en övernattningslägenhet.

Överlåtelseavgift tas ut av föreningen med 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift tas ut av föreningen med 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Fastighetsförvaltning och administration sköts av FSS Fastighetsförvaltning.
Bredablick sköter om den ekonomiska förvaltningen.


Renoveringar har skett löpande enligt följande tidsordning:
Bergvärme installerades i 5 våningshusen 2011
Frånluftsvärmepump installerades i låghuset 2011
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2011
Avloppsstammar till lägenheterna rensades 2012
Ekdörrarna i entréerna ersattes med aluminiumportar 2012
Takförbättringar 2012 och luftbehandlingssystems
Godkänd OVK 2013-2014
Fasadtvätt 2017
Samtliga hissar nya 2018
Sophantering utbytt till sopstationer under mark 2019
Se projektet Nya Flygaren 2019-2021
För mer information se föreningens hemsida på www.flygaren1.se - följ separat länk på objektet.
Antal lägenheter 280
Antal hyresrätter 40
Antal lokaler 1
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Hägernäs är ett populärt område i östra Täby. Området är omgivet av Stora Värtan och Rönningesjön och även vackra promenadstråk med grönområden. Ett område som består av både villor lägenheter.

Närområde

Hägernäs Centrum erbjuder livsmedelbutik med paketutlämning, pizzeria, thai restaurang och lekplats.
Några få minuter med roslagbanan eller bil finner man Täby Centrum. Täby Centrum har ett stort utbud av livsmedelsbutiker, klädbutiker samt restauranger.

Kommunikation

Roslagsbana med station Hägernäs Station. Tåget från Hägernäs tar dig mot Tekniska Högskolan och Österskär. Buss 604 tar dig från Hägernäs direkt till Danderyds sjukhus via Täby Centrum. I anslutning till Danderyds Sjukhus finns tunnelbanan som tar dig snabbt och smidigt in mot Stockholm.

Parkering

Fri parkering - se utsatta skyltar.

Övrigt

Här kan man även hitta skolor som Täby Friskola och Viggbyskolan, åk F-5. Futuraskolan International Bergtorp ligger ett stenkast från Hägernäs,där åk 6-9 finns.

Räkna på ditt nya boende