VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Täby Centrum, Täby

Åkerbyvägen 84

Balkong med fantastisk morgonsol! P-plats ingår i avgiften! Stabil förening!

Vakna upp efter en ostörd och vilsam natts sömn, redo att ta dig an en ny dag! Börja med att brygga en kopp kaffe i köket och slå dig ner på den inglasade balkongen. Här kan du njuta av utsikten över en grönskande oas som omgärdas av hus och centrum. På tennisbanan spelas det flitigt, barn springer barfota och leker vid poolen, par och vänner slår sig ner på gräsmattan, och folk går till och från sina morgonsysslor. När du börjar känna dig mer vaken, tar du hissen ner till gymmet för att väcka kroppen ordentligt och avslutar med en lång och avkopplande bastu. Täby centrum har öppnat, och bara två minuter bort kan du köpa en varm croissant från ett av de många bagerierna. På vägen tillbaka hem passerar du Bokcaféet för att lämna tillbaka och hämta några böcker.

Så här kan en morgon se ut för dig som bor på Åkerbyvägen 84!

Denna lägenhet på elfte våningen har ett perfekt högt läge utan insyn! Alla fönster vetter mot ett grönt område med en stor fontän och vackra träd, där solen skiner från morgonen till omkring klockan fem på eftermiddagen under sommarhalvåret. Lägenheten är ljus, varm och välkomnande! Vita väggar löper genom hela hemmet och golvet är klätt i elegant enstavsparkett. Lägenheten har en smart planlösning där varje rum ansluter till nästa, som en naturlig fortsättning av dagen. Sovrummet ligger nära både badrum och kök. Köket är åtskilt från vardagsrummet men ändå tillräckligt nära för att disken inte ska synas när du njuter av kaffet i soffan. Matplatsen kan enkelt flyttas ut till vardagsrummet för större sällskap.

Med sina 88,5 kvadratmeter är lägenheten idealisk för er som flyttar från ett hus men inte vill tränga ihop er i en liten lägenhet, för det unga paret som planerar att utöka familjen, eller för den lilla familjen som önskar en rymligare trerummare med närhet till allt. Behöver ni ett extra sovrum för gäster? Föreningen erbjuder ett övernattningsrum att hyra, så ni slipper sakna ett extra rum i lägenheten! Föreningen har en stark ekonomi och här är det bara att flytta in! För äldre eller de som jobbar hemifrån finns det alltid någon aktivitet att delta i. Bostadsrättsföreningen erbjuder flera studie- och fritidsaktiviteter och har två föreningslokaler. Den ena kan hyras för privata tillställningar och den andra fungerar som ett gemensamt vardagsrum för medlemmarna. Skola, förskola, vårdcentral, tandläkare, post, mataffärer, shopping, restauranger, caféer och mycket mer finns inom gångavstånd. Från Täby centrum går både bussar och tåg. För bilägare ingår parkeringsplats i hyran! Här finns allt du behöver. Välkommen hem!

Kommer snart!

Kontakta ansvarig mäklare Vera Safi för mer information, 072-555 0672 vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 88.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5321 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 11 av 16
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1967-68
Pris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkerbyvägen 84

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 88.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 11 av 16

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 88.5 kvm
Byggnadsår 1967-68
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Externt förråd ingår i avgiften

Rum

Hall

Separat välkomnande hall. Här finns god plats för avhängning och sittmöbel samt en hel garderob med snygga grå dörrar med svarta handtag som sväljer otrolig mängd förvaring. På golvet ligger vacker ljus parkett i enstav.

Kök

Från hallen till vänster finner ni köket med ljusgrå släta luckor med svarta handtag och knoppar. Bänkskiva i sten samt stänkskydd likaså, är köket stilrent och modernt. Svart diskho och kran ger pricket över i:et. Maskinparken består av häll, fläkt och dubbel uppsättning av integrerad hel kyl och integrerad hel frys samt inbyggd mikro och ugn i svart. I köket fortsätter samma enstavparkett som i hallen och väggarna är vitmålade. Plats för en matgrupp framför ett stort fönster.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som fortsätter med den fina enstavsparketten som resterande rum. Fondvägg i grå kabric och resterande vita väggar. Plats för stor soffgrupp och inredningsmöbler. Stort fönster släpper in härligt med ljus och från vardagsrummet finns utgång till den stora inglasade balkongen. Balkongen är inredd som ett extra rum med träplank på golv och målade väggar samt gardiner.

Badrum

Helkaklat badrum med duschväggar i glas, handfat med svart kommod och rund spegel med belysning. Här finns även handdukstork och både förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovan. Fönster släpper in härligt med ljus. Även ett fönster vid dörren in till badrummet hjälper till med ljusinsläpp.

Sovrum

Sovrum med ljusa väggar och enstavsparkett. Plats för dubbelsäng och byråer. Här finns fyra garderober med grå dörrar samt ett fönster för ljusinsläpp. Även ett fönster vid dörren in till sovrummet hjälper till med ljusinsläpp.

Sovrum

Sovrum med enstavsparkett och vita väggar. Fyra lösa garderober finns här, varav tre med spegeldörr, samt plats för säng, skrivbord och byrå. Ett fönster släpper in härligt ljus. Även ett fönster vid dörren in till sovrummet hjälper till med ljusinsläpp.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-03-08
Primärenergital 95

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0105
Avgift 5321 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Bredband, TV, VA, Värme, p-plats, Bostadsrättstillägg, Förråd.
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaden är en schablonkostnad. Hemförsäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1544%
Andel av årsavgift 0,1544%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 219 193 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Storstugan i Täby
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716000-0860
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansökan in/utträde Bredablick förvaltning
Ansvarig lägenhetsregister Bredablick förvaltning
Allmänt om föreningen Brf Storstugan är en av Täbys största bostadsrättsföreningar. Fastigheterna inrymmer 11 trapphus med vardera 19 våningsplan varav 16 är lägenhetsplan. Totalt omfattar Brf Storstugan 704 lägenheter och 15 lokaler, den totala ytan är 57 665 kvm, varav lägenhetsyta 56 496 kvm och lokalyta 1169 kvm. Brf Storstugan är en äkta förening.
EKONOMI
Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget.

FÖRRÅD
Ett förråd hör till bostaden.

BREDBAND / KABEL-TV / BOSTADSRÄTTSTILLÄGG I HEMFÖRSÄKRINGEN
Storstugan har en gemensam bredbandsanslutning som är inkluderad i avgiften. Varje lägenhet har ett eget RJ45-uttag med anslutningshastigheten 1000 Mbit/s, med fast IP-adress. Bredbandsleverantören är OWNIT.

Kabel-tv levereras från Telenor ("Grundutbud Bas") samt Telenors streamingtjänst för att komma åt utbudet med platta, smart-TV eller smart-phone.

Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två tvättstugor i varje trapphus, dessutom finns också 2 grovtvättstugor i portarna 86 och 98. Grovsoprum och mopedrum finns också att tillgå samt ett hobbyrum på Åkerbyvägen 94.

Föreningen har ett fräscht och välutrustat gym - dessutom finns bastu & relaxavdelning på Åkerbyvägen 86.

Medlemmarna har tillgång till två lokaler, Marknadssalen och Åkerbysalen. I lokalerna hålls olika föredrag, kurser och cirklar och de kan även bokas av medlemmarna för privata fester eller tillställningar. Marknadssalen vid Gustaf Bergs väg 17 rymmer ca 40 personer och Åkerbysalen vid Åkerbyvägen 86 rymmer ca 20 personer. Det finns 3 gästlägenheter att hyra, belägna vid port 84. Dessa har dubbelsäng, kokvrå och mycket fräscha badrum.

Innergården erbjuder tennisplan och basketplan samt boulebana.

STAMBYTE
Stambyte genomfördes 2007.

Överlåtelseavgift (2,5% av gällande prisbasbelopp) betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift (1% av gällande prisbasbelopp) betalas av köparen.

Se gärna föreningens informativa hemsida: www.brfstorstugan.com

OMRÅDET
Barnvänligt område i Täby nära dagis, skolor, shopping, service och restauranger. Välförsörjda kommunikationer mot Tekniska högskolan, Universitetet och norrort via Roslagsbanan och bussar. Via E18 & Norrortsleden tar man sig snabbt vidare söder som norr över. Gott om grönområden och vackra promenadstråk vid Stora Värtan - välkommen till ett stadsnära boende med skärgården runt knuten.
Antal lägenheter 704
Antal lokaler 11

Övrigt

Parkering Parkeringsplats ingår i avgiften
Balkong Inglasad balkong med utsikt över grönområde, fontän och vackra träd.

Dokument

Området

Täby Centrum ligger beläget i centrala delarna av Täby Kommun. Området präglas både utav köpcentrum samt bostäder. Täby Centrum är ett av Nordens största köpcentrum och här finns allt du kan önska dig. Här finns den underbara kombinationen puls och natur. Ta en promenad i Ensta-spåret eller Stolpaskogen.

Kommunikation

Från Täby Centrum går både buss och tåg söderut och norrut. Härifrån tar du dig enkelt in till Tekniska Högskolan, Österskär samt Danderyds sjukhus där tunnelbanan går. Det finns även utomordentliga kommunikationer mot Vallentuna, Hägernäs, Gribbylund, Täby Kyrkby och Åkersberga.

Övrigt

Flera skolor finns i området kring Täby Centrum. Dom närmsta skolorna är Byängsskolan och Näsbydalskolan. Dessa skolor r från Åk F-9. Det finns även flertalet förskolor i området kring Täby Centrum. Det finns 3 gymnasieskolor (