VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Duvbo, SUNDBYBERG

Hästhagsgatan 1

Varmt välkommen till Hästhagsgatan 1 och denna anrika fastighet med byggår 1929. Här finner du en välplanerad bostad om 53,5 kvadratmeter där det bjuds på ett rymligt kök med bra arbetsytor, ett allrum med gott om plats för soffgrupp samt ett sovrum med yta för dubbelsäng och förvaring. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med orginaldetaljer och ett vackert ljusinsläpp. I bostaden finner du både gedigna trägolv samt mörkbetsad fiskbensparkett, det i kombination med den smakfulla planlösningen utgör grundstenarna för att skapa det ombonade drömhemmet.

Här bor du i en välskött förening som i år igen presenterar ett positivt resultat. Föreningen tillhandahåller en fantastisk innergård för medlemmarna där det erbjuds både fina sittplatser på bänkar och i pergolan. Under 2021 fick innergården en upprustning med nya fina sittytor och trädäck. Innergården används flitigt både för odlingar och sociala tillställningar, och inte minst för en kopp eller ett glas i solen.

Bostaden är belägen i centrala Sundbyberg där närområdet bjuder på både små lokala smultronställen och större kedjor. På bara ett par minuter når du Sundbybergs centrumkärna där ett stort utbud av både restauranger och shopping finns att tillgå mitt i stadspulsen. För den som flitigt nyttjar lokaltrafiken är området optimalt, här finns såväl tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana att bruka. På drygt 5 minuter med pendel och 10 minuter med tunnelbana når du Stockholms innerstad.

Ta nu vara på möjligheten att förvärva denna charmiga bostad,
vid intresse eller frågor kontakta ansvarig fastighetsmäklare Lovisa på 076-176 2021

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 53.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1717 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1929
Pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Vackert belägen 2a i centrala Sundbyberg

Planritning

Planritning hästhagsgatan 1
Planritning hästhagsgatan 1
Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hästhagsgatan 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53.5 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53.5 kvm
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Fjärrvärme och markvärmepump (el)
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

I hallen möts du av öppna ytor med bra utrymme för både förvaring i flertalet garderober samt öppen yta för avhängning av kläder och skor. Golvet är ett gediget trägolv och väggar i ljusa beige/rosa toner.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på ett stort ljusinsläpp och en bra öppen yta möblerbar på flertalet olika vis. här ryms en ordentlig soffgrupp med tillhörande småmöbler. Golvet är i mörkt betsad fiskbensparkett och väggar vitmålade.

Kök

Köket är placerat i vinkel och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring i både över och underskåp. Luckor går i vitt och bänkskiva av laminerat trä samt del i rostfritt stål. Vägg kläds av kakel i varm terrakottaton. Köket är utrustat med, ugn, spis, mikrovågsugn samt kyl och frys. Golvet är fortsatt från hall i trä och väggar vita.

Sovrum

Sovrummet ger utrymme för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Golvet är klätt i parkett och väggar vita.

Badrum

Bostadens badrum är utrustat med badkar, toalett, handfat med ovan hängande skåp. Väggar är kaklade och golv av matta i blå ton.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-09-20

Ekonomi

Avgift 1717 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår: Varm- och kallvatten, uppvärmning, grundutbud Comhem, bredband Comhem, bostadsrättstillägg samt tvättstuga. Tillägg för multimedia debiteras med 160 kr/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,7556%

Förening

Föreningsnamn Brf Enen 13
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-9685
Gatuadress Järnvägsgatan 72
Postnummer 17275
Ort SUNDBYBERG
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Enen 13 består av 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre hyresrätter belägna över 4 huskroppar och en källardel i suterräng, uppförda på Järnvägsgatan 72-78, Ursvikvägen 1 samt Hästhagsgatan 1 i Sundbyberg. Byggnaden är uppförd i L-form och på insidan finns en stor gård för alla medlemmar att utnyttja. Förening klassas som äkta och man äger marken huset står på. De tre hyresrätterna som finns kvar i föreningen kan anses som ett dolt kapital då dessa på sikt kommer att avyttras och ge ett tillskott till föreningens ekonomi.

Föreningen har sänkt avgifterna med 3% senast.
En sänkning av avgiften genomfördes under 2019, där samtliga avgifter sänktes med 4.5% och en avgift för multimedia om 160 kr/mån lades till.

Styrelsen godkänner delat ägandeskap, minsta ägarandel: 10%.

Godkänner föreningen juridisk person? Se stadgar.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
I föreningen finns två tvättstugor, fyra cykelrum, tre med entré i gatuplan och ett i källaren det finns även en mindre utomhusparkering för cyklar. Barnvagnsrum, två soprum för sopor och matavfall samt ett trädgårdsförråd.
Byggnaderna ligger placerade i ett gathörn som bildar en L-form. Bakom byggnaderna finns en kuperad trädgård/naturtomt på ca 3.000 kvm för föreningens medlemmar att nyttja.

TVÄTTSTUGA
BRF Enen 13 har 2 st tvättstugor, en på bottenplanet i Hästhagsgatan 1 som även betjänar boende i Ursviksvägen 1 och halva Järnvägsgatan 74. Den andra är belägen i källarplanet på Järnvägsgatan 78 där även Järnvägsgatan 76 och resterande boende på Järnvägsgatan 74 tvättar.
Varje tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
UTFÖRDA RENOVERINGAR
1981 - Fastigheterna renoverade och tilläggsisolerades
1983 - Stambyte
1983 – Fönsterbyte till 2+1 glas
1983 – Elinstallationer moderinserade
2012 – Fönstermålning
2017 -Takmålning
2017 - byggnation av 9 nya tilläggsbalkonger
2018 – Ny undercentral med kombinerad bergvärme &
fjärrvärme
2021 – Byte av portar
2021 - Ny tvättstuga
2021 - Översyn innergård samt trapphus

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 – Översyn av ventilationssystem

TV:
Leverantör: ComHem. Föreningen har ett gruppavtal om digitala grundutbudet som debiteras och bakas in i samband med månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån för multimedia (Tv, bredband, telefoni) för föreningens medlemmar.

INTERNET:
Leverantör: COMHEM. Föreningen har ett gruppavtal avseende bredband med fiberanslutning och hastighet 250/100 mbt/s som debiteras och bakas in samband med månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/mån för multimedia (Tv, bredband, telefoni).

PARKERING:
Föreningen tillhandahåller ej parkeringar. Dock finns det goda parkeringsmöjligheter i närområdet. Ansökan för boendeparkering kan göras via Sundbybergs kommun. Denna kostar 600 kr/mån.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är försäkrad via IF, där det även är tecknat ett bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar samt en ansvarsförsäkring för styrelsen.

BALKONGER
För bostäder med balkonger tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr /mån som debiteras och bakas in med månadsavgiften.

HISTORIA
Föreningen ligger i ett område där Marabou Choklad tidigare var en stor aktör. Även om produktionen sedan länge har flyttat till ny ort kan man fortfarande se spåren av en lång tradition av konfektyr.
Mest påtagligt är den av företaget grundade Marabouparken som ligger nästgårds. Här kan man avnjuta en lugn stund i en konstpark med muséum och tillhörande café. På parkområdet finns också badmöjligheter över sommaren för de små i familjen.

föreningens hemsida: https://enen13.bostadsratterna.se/
Antal lägenheter 39
Antal hyresrätter 3
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Kommunikationer Duvbo har en egen tunnelbanestation på blåa linjen som snabbt tar dig till city via Fridhemsplan och T-centralen. En kort promenad bort ligger även Sundbyberg Station som via pendeltåg tar dig till Solna Station och in mot innerstaden. Barnomsorg, skola I området ligger Duvboskolan, som bedriver skolverksamhet åk. F-6. I grannområdet Hallonbergen ligger Kulturama grundskola för åk. F-9. Närservice I anslutning till tunnelbanan ligger en välsorterad matbutik. Inom gångavstånd nås Sundbybergs Centrum, där du finner mataffärer, klädesbutiker, apotek, gym och närmare 30 restauranger. Grönområden I närheten av Duvbo finns flera grönområden, bland annat Lötsjön, Goldängarna och Råstasjön.