Visningar

Torsdag 23 Maj KL: 16:00 - 17:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Storuman tätort med närområde, Storuman

Falkvägen 6

Välkommen till denna trevliga 1-plansvilla i centrala delarna av Storuman med två sovrum med möjlighet för tre. Husets hjärta, köket med golvvärme är ett rymligt kök med en flyttbar köksö och har gott om plats för ett bord med många sittplatser. Villans badrum har både spabad och bastu med härlig golvvärme. Trevlig tomt för umgänge med en friggebod och ett friliggande garage med carport. Villan värms upp med direktverkande el och luftvärmepump samt med golvvärme kök, hall och badrum. Huset är ett Stenselehus. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 102 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1072 kvm
Byggnadsår 1970
Pris 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trevlig 1-plansvilla i Storuman med friliggande garage och carport.

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Falkvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 102 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till denna trevliga 1-plansvilla i centrala delarna av Storuman med två sovrum med möjlighet för tre. Husets hjärta, köket med golvvärme är ett rymligt kök med en flyttbar köksö och har gott om plats för ett bord med många sittplatser. Villans badrum har både spabad och bastu med härlig golvvärme. Trevlig tomt för umgänge med en friggebod och ett friliggande garage med carport. Villan värms upp med direktverkande el och luftvärmepump samt med golvvärme kök, hall och badrum. Huset är ett Stenselehus.

GARAGE MED CARPORT

BASTU OCH SPABAD

RYMLIGA YTOR FÖR UMGÄNGE

HALL
Välkommen till en hall med trevligt ljusinsläpp från ytterdörren. Golvvärme med elslingor under klinkersen. Här ges möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor. Du når de båda sovrummen och badrummet från hallen. Även köket/vardagsrummet med sin öppna planlösning angränsar till hallen.

KÖK
Funktionellt och smakfullt kök med köksluckor och mobil köksö i ljusa kulörer med kakel i färg. Golvvärme ger god komfort.
Kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och micro samt spishäll är kökets maskinella utrustning.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen inrymmer både rymligt kök och vardagsrum. Här finns möjlighet att sätta upp en vägg för ett tredje sovrum.

BADRUM
Optimalt badrum med golvvärme som ger god komfort. Här finns både dusch, wc, tvättpelare, spabad och bastu, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp.

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås direkt från hallen, till vänster om ytterdörren. Rummet är inrett med en garderob. Ena väggen bjuder på ett trevligt ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Villans andra sovrum ligger vägg i vägg med sovrum 1, nås även den från hallen. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. Rummet har ett trevligt ljusinsläpp från husets gavelsida. Här inne är altandörren ut till altanen.

GARAGE
Friliggande garage med carport.

ÖVRIGT
Trevlig tomt för umgänge. På tomten står också en friggebod och ett friliggande garage med carport. Det är ström indraget i båda.
Villan värms upp med direktverkande el och luftvärmepump. Golvvärme (el) i kök, hall och badrum.
Uterummet har ett trasit glasparti. El och belysning finns här inne.

2024 Byte av luftvärmepump
2004 Totalrenovering. Man bytte fönster, yttertak, kök och badrum samt ändrade bostadens planlösningen.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Hästhoven 9
Boarea 102 kvm
Byggnadsår 1970
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypargrund
Uppvärmning Direktverkande el - luftvärmepump, golvvärme med elslingor och radiatorer
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Garage med förrådsdel och carport.
Renoveringar 2004 Totalrenovering. Man bytte fönster, yttertak, kök och badrum samt ändrade bostadens planlösningen.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 595 000 kr
Taxeringsvärde 269 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 48 000 kr
  • Småhusbyggnad: 221 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 221 000 kr
Värdeår 1970
Summa inteckningar 300 000 kr
Fastighetsskatt 2 018 kr
Elförbrukning 16 982 kWh/år
Driftkostnad 54 220 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 28 549 kr
  • Vatten/avlopp: 7 665 kr
  • Försäkring: 3 197 kr
  • Renhållning: 2 510 kr
  • Hushållsström: 10 299 kr
  • Övrigt: 2 000 kr

Kostnaden för renhållning är fördelad på en grundavgift på 1 350 kr/år samt tömning 1 160 kr/år. Under posten 'Övrigt' är kostnaden för snöröjning av gårdsplanen (2023). Kostnaden och kWh-förbrukningen är hämtad från 2023. Säkring 20A.

Tomt

Tomtarea 1072 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Inglasad altan på bostadens baksida.
Parkering Garage och carport. Gott om parkeringsplats på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan (1962-11-17)

Dokument

Området

Storuman (på sydsamiska Luspie, på umesamiska Lusspie) är en kommun ligger vid Umeälven i Lappland (Västerbottens län); 7 304 km², 5 826 invånare (2020). Geografiskt ligger Storuman strategiskt placerad, mitt i navet mellan två europavägar, E12 och E45 och två järnvägar. Storuman och Hemavan Tärnaby har bra kommunikationer både från norrlandskusten, Nordnorge och de södra delarna av Sverige. Centralort är tätorten Storuman. Kommunen ligger i den södra delen av landskapet Lappland, närmare bestämt i den del som historiskt har kallats Lycksele lappmark och gränsar till Norge. I Sverige gränsar kommunen till kommunerna Sorsele i norr, Lycksele i öster och Vilhelmina i söder, alla i Västerbottens län. I Norge gränsar den till kommunerna Hattfjelldal och Hemnes i väster och Rana i nordväst, samtliga tre i fylket (länet) Nordland i regionen Nordnorge. I västra delen av kommunen finns en högfjällsterräng, vilken övergår i en lägre förfjällsterräng. I öster övergår förfjällsterrängen i ett skogslandskap med sjö- och myrrik bergkullterräng. Längst i norr finns Vindelfjällen. Skogsnäringen har under lång tid varit betydelsefull för det lokala näringslivet men kommunen har också betydande vattenkraft och stora förekomster av malm.

Kommunikation

De två europavägarna E12 (Blå vägen) och E45 går genom kommunen och möts i Storuman-Stensele. Väg 73 (Krutfjellsvägen) ansluter vid Trofors och går via Hattfjelldal till Tärnaby.
Inlandsbanan och Tvärbanan möts i Storuman-Stensele. En ny omlastningsterminal färdigställdes där i början av 2010-talet. Reguljär flygtrafik till och från Stockholm-Arlanda bedrivs vid flygplatsen Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen är viktig för turismen i kommunen, men även för norska resenärer. Flygplats finns även i Storuman, denna har dock saknat reguljär trafik sedan 2010.
Storuman ligger längs med E45 och E12 samt vid Inlandsbanan, som där sammanknyts med tvärbanan från Hällnäs.
En internationell turistväg Blå vägen (Norge - Sverige - Finland - Ryssland) går via Storuman.
Med bil och buss åker du E12 längs med ”Blå vägen”. Den går ifrån Umeå, längs med vackra Umeälven till Storuman, vidare väster ut till Hemavan Tärnaby, Mo i Rana och slutar i Nesna längst ut vid Atlantens kust.
För den som kommer till Storuman med buss eller inlandsbanan och vill resa omkring i bygden, finns möjlighet att boka hyrbil.

Boka flygbiljetter med Amapola flyg, som trafikerar Hemavan Tärnaby Airport, South Lapland Airport, Lycksele flygplats och Arvidsjaur Airport. Det finns även möjlighet att nå Storuman via flygplatsen i Umeå, dit kan man flyga med både SAS & Norwegian från Arlanda.

Räkna på ditt nya boende