VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Södermalm, Stockholm

Tjustgatan 2

Nu finns möjlighet att förvärva denna optimalt planerade funkistvåan med balkong i eftertraktat västerläge centralt belägen i hjärtat av Södermalm. Bostaden som bjuder på lättmöblerade och ljusa ytor har berikats med kvalitativ stavparkett i ek, tilltagen takhöjd och fönsterbrädor i mörk solid sten!

Här möts du av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt tacksam förvaring i och med de tre platsbyggda garderoberna som du finner i passagen in mot köket. Från hallen når du bostadens helkaklade badrum samt ett stilrent vitt kök som bjuder på riktigt med förvaring tack vare flertalet över- och underskåp. Här finns även plats för mindre matgrupp!

Det stora och generösa vardagsrummet med vitmålade väggar och stavparkett i ek förses av ett trivsamt ljusinsläpp via det tilltagna fönstret i väster. Här finns gott om plats för stor soffa, matgrupp eller arbetshörna för den som önskar. Från de effektfulla dubbeldörrarna når du bostadens ombonade balkong som vetter i eftertraktat västerläge.

Via vardagsrummet finner vi det stillsamma sovrummet med mörkgråmålade väggar och kvalitativ ekparkett med plats för både större säng samt arbetsplats alternativt kompletterande förvaringsmöbel. Sovrummet har även försetts med en rymlig och funktionell garderobsvägg.

Med sina välplanerade kvadratmetrar och generösa förvaringsmöjligheter passar detta boende perfekt för paret som för singeln!

På Tjustgatan 2 bor du med en bit gräsmatta utanför fastigheten på en stilla återvändsgatan nära grönområden som Rosenlundsparken samt Tjurbergsparken och inom en nätt radie av ca 100 meter finns både ICA, flertalet av mysiga restauranger och gym i form av SATS.

Runt husknuten från fastigheten hittar du allt det du kan tänkas behöva! Sofo som ligger på andra sidan Götgatan tar du dig till på knappa 3 minuter. Där hittar du bland annat populära Nytorget vars område kryllar av trevliga restauranger, klädbutiker och mysiga fik! Mariatorget som inte ligger långt ifrån bostaden blomstrar under sommarhalvåret, detta då Swedenborgsgatan görs om till gågata och uteserveringarna avlöser varandra!

Längst efter Götgatan finner hittar vi Medborgarplatsen och dess utbud av livsmedelsbutiker och restauranger. Nere vid Skanstull ligger Ringen som berikats med matvarubutik, ett stort antal butiker samt restauranger. På bara några minuter tar du dig till Skatteskrapan där bland annat Intersport, Etc, Kicks, Pong och Götgatan Stories återses. På knappt 10 minuters promenad når du Eriksdalsområdet där utomhuspooler, badhus och sporthallar samspelar.

Kommunikationsmöjligheterna i anslutning till lägenheten är så bra det bara kan bli med närhet till tunnelbanans gröna linje, flertalet bussar som ansluter vid Skanstull och på en kort promenad tar du dig till Södra Station där pendeltågen passerar.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3401 kr/mån
Rum 2
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1937
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Optimalt planerad hörntvåa med balkong i eftertraktat västerläge!

Digitalt visitkort Daniel Andersson planritningen Götgatan Södra teatern Medborgarplatsen Deli Nytorget Nytorget/park

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson
planritningen
planritningen
Götgatan
Götgatan
Södra teatern
Södra teatern
Medborgarplatsen
Medborgarplatsen
Deli Nytorget
Deli Nytorget
Nytorget/park
Nytorget/park
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tjustgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 39 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39 kvm
Byggnadsår 1937
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system

Rum

Hall

Väldisponerad hall med möjligheter för avhängning samt förvaring tack vare 3 platsbyggda originalgarderober som du finner längst hallen in till köket. Hallen har berikats med vitmålade väggar och golv av stavparkett i ek.

Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med lättmöblerade ytor och generös rymd. Rummet förses av ett fantastiskt ljusinsläpp i och med det tilltagna fönstret i eftertraktat västerläge som förstärkts ytterligare av balkongdörrens glasparti. Med vitmålade väggar och kvalitativ stavparkett i ek finns det här gott om plats för både stor soffa, matgrupp och arbetshörna för den som önskar. Från vardagsrummet når du lägenhetens högt belägna balkong och sovrum.

Balkong

Mysig och ombonad balkong belägen i eftertraktat västerläge! Här rymmer du stolar och bistrobord eller en mindre loungegrupp.

Sovrum

Via vardagsrummet når du lägenhetens stillsamma sovrum som bjuder på plats för generös dubbelsäng och annan möblering så som skrivbord och byrå. Här möts du av mörkgråmålade väggar i kombination med kvalitativ ekparkett. Sovrummet har även berikats med funktionellt garderobssystem.

Kök

Tidlöst vitt kök som bjuder på mycket goda förvaringsmöjligheter med plats för mindre matgrupp. Här har ett bevarat serveringsskåp kombinerats med en modern lösning i matchande stil. Med gott om arbetsyta på den tilltagna bänkskivan är köket utrustad med spis/ugn, kyl/frys samt köksfläkt. Tidstypisk enhetlig stavparkett i ek som i övriga bostaden.

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum med generös yta. Här finns duschhörna, wc, handdukstork samt handfat, spegelskåp samt förvaringsskåp.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-09-22
Primärenergital 163

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1206
Pris 3 295 000 kr utgångspris
Avgift 3401 kr/mån
Kommentar Värme, VA & kabel-tv & bredband (250/50 Mbit/s) via Tele2.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,68831%

Förening

Föreningsnamn Brf Ritbesticket
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-2726
Gatuadress Tjustgatan 2
Postnummer 11827
Ort Stockholm
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Ritbesticket är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2004 och köpte fastigheten 2005. Föreningen äger fastigheten Ritbesticket 1 & 2 med adresserna Tjustgatan 2 & 4. Föreningen består av 74 stycken bostadsrätter, 5 stycken hyresrätter och 3 lokaler som föreningen hyr ut. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mälardalens Bostadsrättsförvaltning.
Äger föreningen marken Ja, ej tomträtt.
Antal lägenheter 74
Antal hyresrätter 5
Antal lokaler 3
Renoveringar 2021 – Byte av värmecentral och justering av värmesystemet
2018 – slutfördes arbetet med renovering av fasad, balkonger och fönster.
2018 – Fasaden på Tjustgatan 2 renoverades. Samtidigt byttes fönster i samma fastighet.
2013 – Relining av stammarna samt samlingsledningarna. En relining innebär att nya rör gjuts i de gamla, de relinade rören har en beräknad teknisk livslängd på 30 – 50 år.
2007 – Tvättstugorna renoverades och maskinparken i tvättstugorna byttes.
1996 – Genomfördes badrumsrenoveringar samt byte av balkonger, omputsning av fasaden samt omläggning av tak.
1976 – Elstigarna renoverades
1976 – Gjordes stambyte.
Parkering Boendeparkering i området, se mer på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV via Comhem. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Comhem 250/50Mbit som ingår i avgiften. Tecknas separat av innehavaren av bostadsrätten. Medlemmar kan betala merkostnaden för ännu snabbare bredband.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt På vinden finns en gemensam terrass med utsikt över omgivningen, en i varje port. Terrassen har stolar och bord. I källaren finns några lägenhetsförråd och gemensamma utrymmen som tvättstuga samt cykelförråd.

I fyrans källare finns en trevlig festlokal med övernattningsmöjlighet. Lokalen är inredd med flera bord, stolar, köks-trinett samt soffa och extrabädd. Det finns lite glas, koppar och porslin. I anslutning till lokalen finns en toalett men ingen dusch.

Det finns cykelparkering i källaren samt cykelparkering för de boende på husets baksida.

Föreningens hemsida är www.ritbesticket.com

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Dokument

Området

Stadsdelen Södermalm präglas av den ständigt trendiga och levande atmosfären blandat med fina utsiktsplatser och mysiga kullerstensgator. I populära SoFo (South of Folkungagatan) är utbudet av små butiker med vintage, second hand, design och svenskt mode enormt. Med en blandning av välbesökta kaféer, restauranger och barer har detta, tillsammans med området kring Hornstull och Nytorget blivit en utav många mötesplatser för trendiga hipsters. Är du konstintresserad bör du bege dig till Hornsgatspuckeln där gallerierna ligger tätt. Här har du kombinationen med lummiga parker, torg och grönområden parallellt med storstadspulsen. Ett perfekt läge med närhet till allt! Du hittar härliga bad på närliggande Långholmen, Eriksdalsbadet och i Årstaviken. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken, med tunnelbanans gröna och röda linjer, flera olika bussar samt pendeltåg från Södra Station har du en utmärkt kommunikation. Från Slussen kan du även ta färjan över till Djurgården.

Räkna på ditt nya boende