Kungsholmen - Lilla Essingen, Stockholm

Strålgatan 35

På omåttligt populära Lilla Essingen saluförs nu denna mysiga och ombonande etta som bjuder på genomgående ljusa ytskikt, tilltagen takhöjd samt lättmöblerade ytor.

Bostaden som disponeras på 25 yteffektiva kvadratmeter förses av ett fantastiskt fint ljusinsläpp i och med det generösa fönsterpartiet med fönsterbrädor av solid sten, som vetter i eftertraktat västerläge ut mot föreningens grönskande gård.
Här möts du av en inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare den platsbyggda originalgarderoben i kombination med yta för hatthylla, ett stort vardagsrum som erbjuder plats för både matbord och stolar, soffa samt plats för 120 cm säng i den givna sovalkoven med förvaringslådor undertill.

Vidare finner vi det fullt utrustade vita köket som bjuder på goda arbetsytor på den mörka bänkskivan samt ett helkaklat fräscht badrum med duschvägg av glas.

Här bor du i en trygg och stabil förening som både har en övernattningslägenhet och trivsam takterrass i västerläge med grillmöjligheter för föreningens medlemmar att nyttja.
För den som önskar få påta finns det odlingslådor på föreningens bakgård där även sittgrupp och grillmöjlighet erhålls.

Med det bästa av två världar erbjuder Lilla Essingen både storstadspuls samt lugnet längs med Mälaren. Populärt kallas Essingeöarna för ”landet mitt i stan” tack vare sin småstadskänsla. Här bor du i närheten till flertalet fina badplatser, parker och motionsspår längs med vattnet, varför inte skaffa en båt och lägga till vid en av de många marinor som finns.

I området finns all tänkbar service såsom livsmedelsbutik, apotek, restauranger, fik, gym, kemtvätt osv. Utmärkta kommunikationer med buss nr 1 och 56 ett stenkast från porten. Cirka 10 minuter bort har man Thorildsplan med tunnelbanans gröna linje. SL-båten M/S Movitz avgår från Luxparken och trafikerar sträckan Riddarholmen-Gröndal via Lilla Essingen. Därtill finns tvärbanan vid Stora Essingen. Helt enkelt ett underbart område att leva, bo och trivas i!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 25 kvm
Avgift 1512 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1939
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Yteffektiv etta, ett stenkast från storstadspulsen på attraktiv adress med grönskan direkt inpå!

stående båt

stående båt
stående båt

Planritning

Planskiss
Planskiss
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Strålgatan 35

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 25 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 25 kvm
Byggnadsår 1939
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Välkomnande entré med tilltagen takhöjd, vitmålade väggar och vitlaserat trägolv. Här erbjuds goda möjligheter för avhänging tack vare den platsbyggda originalgarderoben i kombination med yta för hatthylla. Lägenheten har försetts med säkerhetsdörr.

Allrum

Stort och ljust allrum med vackert vitlaserat trägolv, vita väggar och en tilltagen takhöjd. Rummet som bjuder på lättmöblerade ytor förses av ett fantastisk fint ljusinsläpp tack vare det generösa fönsterpartiet som vetter i ett eftertraktat västerläge. Här finns även en given plats för 120 cm säng i den diskreta sovalkoven med förvaringslådor undertill.

Kök

Funktionellt och fullt utrustat vitt kök som bjuder på goda arbetsytor på den mörka bänkskivan. Med rosamålade väggar och vitlaserat trägolv får man här en härlig dos dagsljus via det trevliga fönstret. Utrustad med kyl/frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin!

Badrum

Badrum med gråkaklat golv och klinkerklädda vita väggar. Här finns dusch med glasväggar, wc och handfat.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-04-30

Ekonomi

Lägenhetsnummer 016/1201
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 1512 kr/mån
Kommentar Ink Värme & VA.
Andel i förening 0,001915%

Förening

Föreningsnamn BRF Dammsugaren 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716419-4545
Gatuadress Strålgatan 25
Postnummer 11263
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Dammsugaren 4 är en äkta bostadsrättsförening med 36 lägenheter där samtliga upplåts som bostadsrätter belägen på Lilla Essingen i Stockholm. Föreningen bildades år 1985 och köpte fastigheten 1987, det vill säga äger marken.
Antal lägenheter 36
Renoveringar 1990-talets början installerades säkerhetsdörrar.
1989-1990 renoverade samtliga fönster, tak och balkonger.
2006-2007 byte av el-stigar.
2008 installation av nytt fjärrvärmesystem.
2009-2010 byte av V/A stammar i kök & badrum.
2010 installation av nytt fläktsystem, två lokaler byggdes om till lägenheter. den gemensamma takterrassen renoverades och nytt gästrum byggdes.
2012 byte av lägenhetsfönster & balkongdörrar till 3-glasfönster.
2014 fasaden renoverades, tilläggsisolering av burspråk samt takmålning.
2019-2020 byte av portar och porttelefon installerades.
2021 Ommålning och byte av all belysning i trapphus.

Föreningen planerar att byta tak och tilläggsisolera vinden, när det blir av är ej bestämt.
Man undersöker även möjligheterna att installera fiber i samtliga lägenheter.
Parkering I området råder boendeparkering. För mer information se: https://parkering.stockholm/boendeparkering/
Tv och bredband Föreningen är gruppansluten till digital-TV och bredband via Com Hem.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningens tvättstuga är belägen på entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp samt en mangel.
I föreningen finns även en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna för ca 100kr/dygn. I övernattningslägenheten finns två sängar och ett badrum. Föreningen har även en gemensam takterrass med utemöbler, plantering samt grillmöjligheter. Cykelrum finns även att nyttja.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett generöst vindsförråd.

Dokument

Området

De som bor på Essingeöarna brukar beskriva det som att bo på landet med ändå ett stenkast från stan. På 15-20 minuter kan du ta dig till city med kommunala färdmedel. För den som vill gå finns vackra vandringsstråk längs Mälaren där bland annat Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken passeras. Bebyggelsen på Lilla Essingen är i smakfull kombination från de äldre bostadshusen som uppfördes på 30-talet till de modernare i Luxområdet som byggdes i början av 2000-talet och är idag ett modernt och populärt bostadsområde. När du kliver utanför dörren finns allt du behöver i form av mataffär, butiker, matställen, caféer, bagerier, gym och finare restauranger. Mälarens strandlinje är alltid bara ett par kliv bort där möjlighet finns till sol och bad samt att ha båtplats vid någon av öns totalt fyra båtklubbar. På öns östra del ligger den vackra Luxparken som enligt många ha en av Stockholms finaste lekparker.

Närområde

Vårdcentral finns på ön med öppettider vardagar 8-17.

Lokalt på ön finns en välskött ICA-butik och en närbutik, Tempo. För den som gillar träning finns gymmet puls och träning med generösa öppettider samt möjlighet till jogging/powerwalks på den ca 2 km långa slinga som löper längs med vattnet runt ön.

Längs den härliga strandpromenaden ligger delikatessaffärer och caféer. Bland annat den mer exklusiva restaurangen Lux Dag för Dag samt kvarterskrogen Rianns Krog.

Kommunikation

Kommunikationerna till och från är mycket goda där blåbuss nr 1 trafikerar området och endast tar 8 minuter till Fridhemsplan och 20 minuter till Hötorget som ligger mitt i city. Vid Fridhemsplan finns tunnelbanans gröna och blå linje. Smidig access in till city finns även med pendlarbåten linje 89 som tar 15 minuter från Lilla Essingen till Klara Mälarstrand. Tvärbanan mellan Alvik och Sickla har hållplats på Stora Essingen.

Parkering

Parkering tillåten på gatan i området med undantag för städdagar en gång/vecka vintertid. Avgift enligt taxa 3 på dagtid vardagar och lördagar.

Räkna på ditt nya boende