Visningar

Söndag 22 Maj KL: 14:15 - 15:00 Öppen visning, anmäl dig gärna via hemsidan! Boka
Måndag 23 Maj KL: 19:15 - 19:45 Öppen visning, anmäl dig gärna via hemsidan! Boka
Södermalm, Stockholm

Ringvägen 158

Nu saluförs denna svårslagna 30-talspärla som du hittar mellan två av Södermalms grönskande parker- Vitabergsparken och Blecktornsparken samtidigt som du når Nytorgspulsen på bara några minuter!

Bostaden som disponeras på 28 yteffektiva kvadratmeter bjuder på genomgående ljusa ytskikt, fiskbensmönstrad stavparkett i ek och en tilltagen takhöjd vilket är en bidragande faktor till den härliga rymd bostaden besitter. Här möts du av en inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och ett stort vardagsrum som erbjuder plats för både matgrupp, soffa samt större säng medan det charmiga 30-talsfönstret som vetter i soligt söderläge förser ettan med en härlig dos dagsljus!

Vidare når vi det kompakta och delvis renoverade köket med bevarade originalskåp samt öppna hyllplan. Här bjuds det på ljusa ytskikt och goda arbetsytor på den nyinsatta laminatbänkskivan. Tack vare det funktionella vädringsfönstret får man även här en fint ljusinsläpp och kan överblicka föreningens lummiga innergård.
I anslutning till köket och det stilfulla badrummet hittar vi en rymlig garderob som bjuder på goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du i en stabil och solid bostadsrättsförening, där bredband ingår i den låga månadsavgiften. Av föreningens 40 lägenheter upplåts 3 av dessa som hyresrätter vilket utgör ett dolt och innestående kapital för föreningen den dag de ska säljas och ombildas.

I huset finns även vädringsbalkonger på samtliga plan, lummig innergård och tvättstuga för föreningens medlemmar att nyttja.

Här bor man nära det mesta och bästa som Södermalm har att erbjuda i populära och kulturella kvarter med närhet till SoFo:s svårslagna utbud av restauranger, caféer, barer och shopping. Ett stenkast från bostaden ligger även Skanstull och Ringens köpcentrum med matvarubutiker och som trafikeras med tunnelbanans gröna linje.
Vänligen kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 28 kvm
Avgift 1401 kr/mån
Rum 1
Våning 1
Hiss Ja
Byggnadsår 1930
Pris 2 395 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Perfekt planerad pärla på attraktiv adress i hjärtat av Södermalms härligheter!

Digitalt visitkort Daniel Andersson Planskiss.korrekt Deli Nytorget Nytorget/park Brunogallerian Södra teatern

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson
Planskiss.korrekt
Planskiss.korrekt
Deli Nytorget
Deli Nytorget
Nytorget/park
Nytorget/park
Brunogallerian
Brunogallerian
Södra teatern
Södra teatern
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ringvägen 158

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 28 kvm. Föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 28 kvm
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande hall med tilltagen takhöjd samt goda avhängningsmöjligheter i form av hatthylla och en generös originalgarderob. Här möts du trägolv i form av furutiljor och ljusgrå väggar.

Vardagsrum

Socialt och trivsamt vardagsrum med plats för både större säng, soffgrupp och matplatsmöbel. Rummet som berikats med bevarat trägolv i form av fiskbensmönstrad stavparkett, vitmålade väggar och tilltagen takhöjd, genomsyras av en härlig dos dagsljus via det generösa 30-tals fönstret som vetter i ett solsäkert söderläge med vy mot föreningens innergård.

Kök

Stilrent och charmigt kök med vita skåpsluckor och vitt kakel ovan den ljusa laminatbänkskivan i tidstypiskt mönster. Köket är utrustats med kyl/frys, spis/ugn och diskho. Med furutiljor och vitmålade väggar förser det funktionella vädringsfönstret köket med ett fint ljusinsläpp.

Badrum

Kakelklädda vita väggar i kombination där väggarnas övre parti målats i en behaglig ljusgrön nyans och grått golv. Badrummet har utrustats med wc, kommod, dusch och en stor väggmonterad spegel.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-18
Primärenergital 176

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00017
Pris 2 395 000 kr föreslagen budstart
Avgift 1401 kr/mån
Kommentar Inkl Värme, VA, Bredband & Kabel-tv
Andel i förening 0,0194%
Andel av årsavgift 1,9429%

Förening

Föreningsnamn Brf Vitbetan 25
Organisationsform Bostadsrätt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades under 1992 och finns samlat på adressen Ringvägen 158. Förutom lägenheter och lokaler har en föreningen en mysig innergård att disponera för medlemmarna. Föreningen äger marken och är en äkta förening.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Grönskande innergård med möbler och gräsmatta för att grilla eller ha en mysig fika. Cykelparkering finns på gården och tvättstugan finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum.
I föreningen pågår en diskussion om att renovera gårdslokalen och bygga om utrymmet till en övernattningslägenhet för medlemmarna alternativt ett förråd.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att höja avgifterna med 5% under årets gång. Föreningen har två hyresrätter kvar som en dold tillgång. Föreningens senaste årsredovisning finns på www.mohv.se.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 40
Antal hyresrätter 3
Antal lokaler 1
Renoveringar 2001 - Stambyte.
2003 - Taket och fasaden har renoverats.
2004 - Elstigare byttes (3-fas) och trappuppgången målades om. Fönster i lägenheterna och trapphus renoverades och målades.
2009 - Uppdatering av maskiner i tvättstugan. Stammarna spolades.
2014 - Installation av bredband i fastigheten.
2015 - OVK utförd och lagning samt målning av fönsterkarmar.
2016 - Stammarna spolades.
2017 - Installation av ny hiss.
2020 - Lagning av putsskador på gårdsfasaden; OVK-besiktning; ny tvättmaskin i tvättstugan.
2021 - Renovering av samtliga fönster (ytterbågar samt karmar) inkl ommålning; ny dörr till snickeriet; renovering och omlackning av entrédörren mot Ringvägen.
2022 - Ommålning av källartrappa, tvättstuga och torkrum.

Kommande renoveringar och underhållsarbeten:

2022 Punktåtgärder dagvattenavrinning gårdssida; uppfräschning av trädgård/rabatter och gårdens fysiska planering
2023 Ommålning och renovering av trapphus
2024 Rensning avlopp
2028 Rensning ventilationskanaler
Parkering Boendeparkering gäller i området. Finns parkering utanför samt med el-platser och längs gatorna Malmgårdsvägen och Katrina Bangata. Kontakta Stockholm stad för mer information.
Tv och bredband Ansluten via kabelnät från Tele2, grundutbud av kanaler ingår. Bredband anslutet till Stockholms Stadsnät, upp till 1000/1000 Mbit/s.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Allmänt om bostaden -Säljaren disponerar ett källarförråd.

Dokument

Området

Stadsdelen Södermalm präglas av den ständigt trendiga och levande atmosfären blandat med fina utsiktsplatser och mysiga kullerstensgator. I populära SoFo (South of Folkungagatan) är utbudet av små butiker med vintage, second hand, design och svenskt mode enormt. Med en blandning av välbesökta kaféer, restauranger och barer har detta, tillsammans med området kring Hornstull och Nytorget blivit en utav många mötesplatser för trendiga hipsters. Är du konstintresserad bör du bege dig till Hornsgatspuckeln där gallerierna ligger tätt. Här har du kombinationen med lummiga parker, torg och grönområden parallellt med storstadspulsen. Ett perfekt läge med närhet till allt! Du hittar härliga bad på närliggande Långholmen, Eriksdalsbadet och i Årstaviken. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken, med tunnelbanans gröna och röda linjer, flera olika bussar samt pendeltåg från Södra Station har du en utmärkt kommunikation. Från Slussen kan du även ta färjan över till Djurgården.

Närområde

Flertalet restauranger och mysiga caféer finns runt fastigheten. För större mathandel finns en livsmedelsbutik precis vid hörnet och större mataffärer finns vid Skanstull. I området kring Katarina Bangata och bort till Nytorget finns populära restauranger och caféer endast en 5 minuters promenad bort.

Kommunikation

Flertalet busslinjer avgår längs Ringvägen samt Katarina Bangata. Bussarna tar dig till alla knutpunkter på Södermlam samt till närliggande Nytorget och Skanstull. Pendlar du tar du bussen ifrån Ringvägen till Södra Station. Färdas du med bil har du flertalet vägar som tar dig till Söderort, Essingeleden och centrala Stockholm i din direkta närhet.

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Garageplatser kan hyras av externa parter.

Räkna på ditt nya boende