Visningar

Söndag 3 Mars KL: 11:30 - 12:15 Varmt välkommen på visning! Boka
Måndag 4 Mars KL: 17:30 - 18:00 Varmt välkommen på visning! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Kungsholmen - Lilla Essingen, STOCKHOLM

Primusgatan 82, vån 2,5

På Primusgatan 82 bor du i ett populärt område och på första parkett utmed Mälaren. I kvarteret hittar du natursköna promenadstråk och härliga badbryggor för ett dopp. Modernt och attraktivt boende i stabil förening med fina gemensamhetsanläggningar. Många fönster i flera väderstreck gör bostaden ljus hela dagen. Optimal social planlösning med alla kvadratmeter på rätta stället. Stor inglasad balkong med härlig utsikt mot Luxviken och sol fram till lunch om somrarna. Genomgående fräscha ytskikt med nyligen renoverat kök.

Fina kommunikationer med buss som snabbt och smidigt tar dig till Kungsholmen och Fridhemsplan. För dig med bil tar du dig snabbt ut på Essingeleden.

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 46 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3384 kr/mån
Rum 2
Våning 2.5
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 3 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sofie Sporron Fd Vikström
Reg. Fastighetsmäklare
0709-90 34 44
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Sofie Sporron Fd Vikström

Sofie Sporron Fd Vikström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Primusgatan 82, vån 2,5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 46 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2.5

Rum

Hall

Praktisk hall med gott om förvaring i garderober. Plats för avhängning och skoställ.

Kök

Modernt u-format kök med stilrena grå luckor samt ljus bänkskiva. Gott om förvaring i skåp och lådor. Socialt disponerat med generös köksö som bjuder in till gemenskap samt en mysig plats att slå sig ner för frukosten. I köksutrustningen finns integrerad diskmaskin samt kyl/frys, ugn, häll och fläkt.

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning till köket. Gott om plats för större soffa och mediemöbel. Invid fönsterparti i tre väderstreck finns naturligt utrymme för matplats.

Balkong

Stor balkong med gott om plats för loungemöbler, grill samt växter och odlingar. Eftersom balkongen är inglasad fungerar den som ett extra rum året om. Här blickar du ut mot Mälarens vatten och kan ta en förmiddagskaffe i solen.

Sovrum

Yteffektivt sovrum som inrymmer dubbelsäng. Stort fönster släpper in generöst med ljus.

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och grön/grått golv. Här finner ni dusch bakom vägg i glas, handfat med underliggande kommod, wc samt tvättmaskin och förvaring i badrumsskåp.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-06-17
Primärenergital 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer 02641
Pris 3 995 000 kr utgångspris
Avgift 3384 kr/mån
Driftkostnad 7 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 000 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,4303%
Andel av årsavgift 0,4344%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 325 748 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på uppgifter från årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn BRF Essinge Brygga
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769609-7646
Gatuadress Primusgatan 74
Postnummer 11267
Ort Stockholm
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av 3 stycken flerbostadshus och innefattar adresserna Primusgatan 70-84. Fastigheten byggdes 2004 och marken ägs av föreningen.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 159
Renoveringar 2017: Ca 50 balkonger glasades in. Ytskikt i gemensamma utrymmen renoverades. Nya cykelställ och laddplatser för elbilar installerades i stora garaget.
2018: Byttes låssystemen.
2020: Genomfördes OVK.
2022: Spolades samtliga V/A-stammar och golvet i garaget renoverades.

Fasadrenovering är påbörjad.
Parkering I fastigheten finns ett garage med 25 parkeringsplatser med separat kö.

Föreningen är även delaktig i en gemensamhetsanläggning som består av ett garage med 445 parkeringsplatser totalt där föreningen disponerar ytterligare 86 parkeringsplatser.
I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se; www.stockholm.se.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Telenor samt bredband via Telenor (fiber, 250 mbit/sek).
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har två vackra innergårdar som får användas av de boende.
Gemensamma utrymmen - Gästlägenhet, festlokal, hobbyrum och bastu finns i port 74.
- Tvättstuga (i denna port)
- Cykel- och barnvagnsrum i källaren
Övrigt För mer information om föreningen och kontaktuppgifter besök www.essingebrygga.se

Månadsavgifterna höjdes med 10% i januari 2024.

Dokument

Området

De som bor på Essingeöarna brukar beskriva det som att bo på landet med ändå ett stenkast från stan. På 15-20 minuter kan du ta dig till city med kommunala färdmedel. För den som vill gå finns vackra vandringsstråk längs Mälaren där bland annat Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken passeras. Bebyggelsen på Lilla Essingen är i smakfull kombination från de äldre bostadshusen som uppfördes på 30-talet till de modernare i Luxområdet som byggdes i början av 2000-talet och är idag ett modernt och populärt bostadsområde. När du kliver utanför dörren finns allt du behöver i form av mataffär, butiker, matställen, caféer, bagerier, gym och finare restauranger. Mälarens strandlinje är alltid bara ett par kliv bort där möjlighet finns till sol och bad samt att ha båtplats vid någon av öns totalt fyra båtklubbar. På öns östra del ligger den vackra Luxparken som enligt många ha en av Stockholms finaste lekparker.

Närområde

Lokalt på ön finns en välskött ICA-butik och en närbutik, Tempo. För den som gillar träning finns gymmet puls och träning med generösa öppettider samt möjlighet till jogging/powerwalks på den ca 2 km långa slinga som löper längs med vattnet runt ön.


Längs den härliga strandpromenaden ligger delikatessaffärer och caféer. Bland annat den mer exklusiva restaurangen Lux Dag för Dag samt kvarterskrogen Rianns Krog.

Kommunikation

Kommunikationerna till och från är mycket goda där blåbuss nr 1 trafikerar området och endast tar 8 minuter till Fridhemsplan och 20 minuter till Hötorget som ligger mitt i city. Vid Fridhemsplan finns tunnelbanans gröna och blå linje. Smidig access in till city finns även med pendlarbåten linje 89 som tar 15 minuter från Lilla Essingen till Klara Mälarstrand. Tvärbanan mellan Alvik och Sickla har hållplats på Stora Essingen.

Parkering

Parkering tillåten på gatan i området med undantag för städdagar en gång/vecka vintertid. Avgift enligt taxa 3 på dagtid vardagar och lördagar.

Övrigt

Det finns tre förskolor på Lilla Essingen. Den skola som ligger närmast är Klastorpsskolan (F-3) andra sidan bron i Marieberg samt Essingeskolan (F-6) som ligger på Stora Essingen. Vårdcentral finns på ön med öppettider vardagar 8-17.

Räkna på ditt nya boende