VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Södermalm - Maria, STOCKHOLM

Krukmakargatan 14

Varmt välkomna till ert nya hem i denna ståtliga fastighet anno 1906. Här bor du i en bostadsförening som äger marken samt är mycket lågt belånad. Bostaden bjuder på ca 3,3 m i takhöjd, vackra detaljer, välbevarade trägolv samt speglade dörrar. Charmattributen radas upp och i kombination med de utsökta färg- och materialvalen blir denna bostad något alldeles unikt. Lägenheten har fönster i två väderstreck, två tilltagna sovrum, stort vardagsrum med plats för större matsalsbord och soffa samt praktiskt kök med plats för flera kockar. Dessutom bjuds du på en alldeles egen utgång till föreningens lugna innergård där du kan njuta av en kopp kaffe på trappan.

Attraktivt och mycket centralt läge på Södermalm nära Mariatorget, Bysistorget och tunnelbanans röda linje tvärs över gatan.

Detta är en kommande försäljning, gör gärna en intresseanmälan redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73 kvm
Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Avgift 1706 kr/mån
Rum 3
Våning 0
Hiss Ja
Byggnadsår 1906
Pris

Ansvarig mäklare
Sofie Sporron Fd Vikström
Reg. Fastighetsmäklare
0709-90 34 44
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Sekelskiftestrea med tunnelbanan rakt över gatan!

Planritning

Sofie Sporron Fd Vikström

Sofie Sporron Fd Vikström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Krukmakargatan 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0, Entrévåning

Byggnad

Boarea 73 kvm
Byggnadsår 1906

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-06-28
Primärenergital 145

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Avgift 1706 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten samt kabel-tv. Obligatoriskt tillägg utöver 150 kr för bredband.
Driftkostnad 8 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 500 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Uppskattade driftskostnader.

Andel i förening 2,44618%
Andel av årsavgift 2,44725%

Förening

Föreningsnamn BF Tellus u.p.a
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 702002-3227
Gatuadress Krukmakargatan 14
Postnummer 11851
Ort STOCKHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bf Tellus u.p.a bildades 1921 och består av 29 lägenheter och 5 lokaler på adresserna Krukmakargatan 14 och Torkel Knutssonsgatan 31. Lokalerna hyrs ut till butiker och restauranger och gör att föreningen har en god intäkt. Total boyta 2 333 kvm samt lokalyta 204 kvm.

En bostadsförening är en äldre version av bostadsrättsförening men har samma ändamål – att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom upplåtelse av bostadslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 29
Antal lokaler 5
Renoveringar Trapphus- och avloppsrenovering 2020.
Injustering av värmesystem 2019.
Ovk och byte av källarstammar 2016.
Stamspolning, gårdsrenovering 2015.
Byte till 3-glasfönster 2013.
Balkongbyggnation 2010.
Hissrenovering 2010.
Takmålning 2009.
Renovering av tvättstuga 2005.
Ny värmecentral 2002.
Takrenovering 1998.
Fasadrenovering 1992.
Stambyte kök och badrum 1980.
Parkering Boendeparkering på närliggande gator.
Tv och bredband Comhem tillägg om 150 kr / månad för bredband.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam mysig innergård. Föreningen har dessutom sopsortering, bastu, allrum, snickarbod, cykelförråd och tvättstuga. Tvättstugan är belägen genom gården i källaren. Den har två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp.
Övrigt Överlåtelse- samt pantsättningsavgift får tas ut enligt stadgar. Föreningen godkänner delat ägande där den boende äger majoritet och medägare är förälder.

Övrigt

Uteplats Det ingår ingen nyttjanderätt till uteplatsen, dock får trappan och en storlek motsvarande ovanliggande balkong användas av den boende.

Dokument

Området

Kvarteren omkring Mariatorget tillhör ett av Södermalms mest eftertraktade områden. I närområdet finns en mängd butiker av alla dess slag. En liten bit bort finner ni även vackra lilla Bysistorget. Populära kaffebarer, bagerier, trevliga restauranger - allt i omedelbar närhet! All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och systembolag. Ett par kvarter bort ligger Swedenborgsgatan som är en mycket populära gågata med uteserveringar både sommar- och vintertid. Det finns flera populära inredningsbutiker som Brandstationen och Wigerdals värld med secondhandmöbler. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter och promenadstråket Monteliusvägen med Ivar Los park som bjuder på underbar utsikt över staden. Promenera bort mot Skinnaviksberget och blicka ut över Mälaren och Stockholm. På gångavstånd finns även Tantolunden med park och badmöjligheter samt strandpromenader längs Årstaviken. Du når även Slussen och Medborgarplatsen med dess puls och uteserveringar sommartid på några minuter. Kommunikationerna är utmärkta med buss 55, 57, 66 och 4 inom kort avstånd. Tunnelbanans röda linje från Mariatorget i samma kvarter, kort promenad till pendeltågsstationen Stockholms Södra samt promenadavstånd till Slussen med röd och grön tunnelbanelinje och anslutningsbussar till Nacka och Värmdö.