Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 12:00 - 12:45 Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bästa service. Boka
Måndag 9 Oktober KL: 18:45 - 19:15 Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bästa service. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Vasastan, STOCKHOLM

Idungatan 5, vån 5

Välkomna till Idungatan 5 och denna renoverade tvåa om 39 kvadratmeter som har allt du behöver för att stormtrivas!

Bostaden är belägen högt upp i huset på våning fem och har en stor balkong i fritt söderläge. Du bjuds här på en öppen och modern planlösning där det finns gott om plats för socialt häng. Sovrummet inrymmer dubbelsäng och badrummet stambyttes 2019. Gott om förvaring vilket gör att denna bostad passar såväl singeln som paret.

Bostaden ligger med ett utmärkt läge i Vasastan, där du har allt du behöver inom räckhåll som all tänkbar service samt populära restauranger och barer. Tack vare det centrala läget är det lätt att ta sig till andra delar av staden, både med kollektivtrafik, bil och till fots.

Mycket stabil förening som har fyra hyresrätter kvar vilket är en god dold tillgång. De äger marken samt har en fin innergård där du kan umgås och koppla av med vänner och grannar. Gott om förvaring av cyklar samt rymlig tvättstuga. För dig som är bilburen finns även garage i huset.

Ett stort vindsförråd ger dig extra utrymme för förvaring av saker du inte använder ofta.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 39 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2022 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 3 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Sofie Sporron Fd Vikström
Reg. Fastighetsmäklare
0709-90 34 44
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Vasaparken
Vasaparken
Vasaparken
Vasaparken
Populära Fondue grytan
Populära Fondue grytan
Koppartälten
Koppartälten
Hagaparken
Hagaparken
Norrmalm
Norrmalm
Gustav Vasa kyrka
Gustav Vasa kyrka
Tennstopet
Tennstopet
Odenplan/kyrkan
Odenplan/kyrkan
T-Odenplan
T-Odenplan
Odenplan
Odenplan
St Eriksplan
St Eriksplan
Tranan
Tranan

Planritning

Sofie Sporron Fd Vikström

Sofie Sporron Fd Vikström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Idungatan 5, vån 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 39 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 6

Rum

Vardagsrum

Detta vardagsrum är det perfekta samlingsrummet för dig och dina gäster. Med en öppen planlösning mot köket blir det enkelt att vara social och umgås när du lagar mat eller förbereder drinkar. De ljust målade väggarna ger en inbjudande känsla till rummet.

Vardagsrummet är väldisponerat och ger flera valmöjligheter kring möbleringen. Det finns gott om plats för soffa, tv-möbel och matbord. Från vardagsrummet når ni balkongen via glasade pardörrar.

Balkong

Med bästa söderläget njuter du här av solen större delen av dagen och även av året. Balkongen är rymlig och här finns plats för möbler, växter och odlingar.

Kök

Nyrenoverat kök i vinkel med integrerad kyl/frys samt diskmaskin, spis och häll. Gott om förvaring i skåp och lådor bakom beiga luckor. Generösa arbetsytor på ljus bänkskiva med överliggande vitt kakel. Väggen mot sovrummet har ett fönster vilket gör att köket får naturligt ljusinsläpp.

Sovrum

Med tillräckligt utrymme för en dubbelsäng (upp till 180 cm) och ett stort fönster som släpper in mycket naturligt ljus, kommer du att vakna upp till en härlig atmosfär varje morgon.

Badrum

Modernt badrum som stambyttes 2019 med stilrena färg- och materialval. Här finner ni dusch, handfat med underliggande kommod, wc samt fördragning för tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-05-09
Primärenergital 86

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0254
Pris 3 995 000 kr
Avgift 2022 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, bredband och tv
Andel av årsavgift 1,14441%

Förening

Föreningsnamn Brf Skalmejblåsaren 12
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769606-1543
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Skalmejblåsaren 12 är en äkta bostadsrättsförening och innefattar Idungatan 3 & 5 med 67 lägenheter varav 63 är upplåtna med bostadsrätt och 4 med hyresrätt. I föreningen finns även 2 lokaler som hyrs ut. Föreningen bildades 2001 och äger marken.
Föreningens ekonomi Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåning. De kvarvarande hyresrätterna kan ses som ett dolt kapital som kan bidra positivt till föreningens redan goda ekonomi. Föreningens lokaler och garage är en stor intäktskälla och trygghet för föreningen.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 67
Antal hyresrätter 4
Antal lokaler 2
Renoveringar 2004-2005 Installation av säkerhetsdörrar
2007 Trapphusen renoverades
2008 Byttes fönstren
2009 Nybygge av balkonger
2011 Innergården gjordes i ordning med ny lekplats, träd och växter
2011 Renoverades balkongerna
2013 Säkerhetssystem med brickor och porttelefon installerades
2011-2014 Automatiska dörröppnare är installerade för huvudporten samt sidodörrar inne i entrén
2012 renoverades innergården och garagetaket. Nytt cykelförråd och en träaltan byggdes på gården.
2019 - Stambyte badrum/kök
2021 - Fönster och balkongdörrar byttes ut
2021 - Försäljning av f.d hyresrätt
Parkering Föreningen har sedan 2018 en ny tillgång i form av parkeringsgarage med 23st bilplatser, 6st uppställningsplatser, 4st förråd samt 7st MC-platser för uthyrning. Parkeringsplatserna hyrs ut för 2.800kr/månad + moms för externa hyresgäster, samt 1.900kr/månad för medlemmar.

Kösystem tillämpas och man anmäler intresse till: info@skalmejblasaren.se. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, se www.stockholm.se/parkering för mer information.
Tv och bredband I månadsavgiften ingår kabel-TV med ett basutbud från Comhem och bredband via Ownit med 100/100 Mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Härlig innergård med flera soliga platser att hänga på med vänner och grannar.
Övrigt I källaren finns tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 tumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. På gården finns cykelförråd med tak som är låst för utomstående. Det finns även ett soprum med källsortering.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Vid delat ägande tillåter föreningen 50/50 men har överseende med närmaste familj som barn och föräldrar med 10/90 fördelning. Vänligen besök föreningens hemsida för mer information: http://www.skalmejblasaren.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Bostaden är registrerad som 1 rok i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras idag som 2 rok.

Dokument

Området

Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Utmärkta kommunikationer med buss och T-bana. Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar.

Räkna på ditt nya boende