Visningar

Söndag 25 September KL: 12:00 - 12:30 Välkommen på visning, anmäl er via hemsidan! Boka
Boka visning
Lilla Essingen, STOCKHOLM

Essinge Brogata 8 ~ Accepterat pris

- Sjöutsikt
- Högt upp i huset
- Låg avgift
- Privat sovrumsdel
- Gott om förvaring
- Stambytt badrum
- Diskmaskin
- Fräscha ytskikt
- Hiss finns

Varmt välkommen till denna magiska 1,5a belägen på charmiga lilla essingen. Här bor du på 34a ytterst väldisponerade kvadratmeter belägen högt upp i huset med både vackra orginaldetaljer och en magisk utsikt över Mälaren. Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum som kan möbleras med både soffdel och matsalsdel, en privat sovrumsdel med bra förvaring, luftigt kök utrustat med diskmaskin samt ett helkaklat stambytt badrum. Med dess planlösnings blir lägenheten ett perfekt boende för både en och två personer. Öppna sociala ytor och samtidigt privata delar gör att man lätt kan skärma av och få separata rum. Bostaden tillhör bostadsrättsföreningen Brf Primusköket 4, en välskött förening med lågt hållen belåning även fast stora fastighetsrenoveringar är genomförda. Föreningen bildades 1998 och består av 32 bostadsrätter och 6 lokaler.

De som bor på Essingeöarna brukar beskriva det som att bo på landet med ett stenkast från stan. På 15-20 minuter kan du ta dig till Stockholm city med kommunala färdmedel. Kommunikationer finns med buss precis utanför bostaden som tar dig in till Fridhemsplan där du ansluter dig till tunnelbanans gröna linje. I området finns vackra vandringsstråk längs Mälaren där bland annat Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken passeras. Bebyggelsen på Lilla Essingen är i smakfull kombination från de äldre bostadshusen som uppfördes på 30-talet till de modernare i Luxområdet som byggdes i början av 2000-talet och är idag ett mycket uppskattat bostadsområde.

Är du intresserad av denna smakfulla bostad eller har frågor?, kontakta ansvarig mäklare:
Lovisa Ek
076 - 176 2021

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1595 kr/mån
Rum 1,5
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1932
Pris 2 850 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Lovisa Ek
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 20 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Profilering

Profilering
Profilering

Planritning

Lovisa Ek

Lovisa Ek

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Essinge Brogata 8 ~ Accepterat pris

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 34 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 1932
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Vindsförråd finns

Rum

Hall

Hallen erbjuder bra yta för avhängning av kläder och skor, väggarna är vitt målade och golvet av tidstypiskt mörkt lackat trä.

Vardagsrum

Vardagsrummet ger bra yta för umgänge, här finns utrymme för både soff och matplats. Golvet forsätter i lackat trä och väggar i ljusgrå kulör med vackra detaljer i from av lister.

Alkov/sovrum

Från vardagsrummet har ett rum byggts till som agerar sovrum. Här finns platsbyggd säng med förvaring samt förvaringsvägg. Perfekt för hängande kläder. Golvet fortsätter av lackat trä och väggar vita.

Kök

Köket är utrustat med gasspis, ugn samt diskmaskin(bänk) inbyggd i underskåp. Microvågsugn finns. Förvaring finns det gott om bakom vita luckor i både under och överskåp. Bänkskiva är i rostfritt stål delvis samt mörkt trä, likaså golvet. Väggar är klädda i mosaik ovan diskbänk och övriga målade vita. Köket är utrustat med en platsbyggd matplats, här finns en sittbänk med inbyggd förvaring.

Badrum

Badrummet är kaklat i vitt och grått. Här finns dusch med draperi, handfat, ovanhängande förvaringsskåp samt toalett.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-10-21

Ekonomi

Lägenhetsnummer 08026
Pris 2 850 000 kr Accepterat pris
Avgift 1595 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår vatten och värme. Tillägg för bredband debiteras med avgiften (150 kr/månad).
Driftkostnad 3 888 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 3 888 kr

Övriga kostnader avser obligatoriskt tillägg för bredband om 150 kr/månad samt kostnad för gas via gasnätet Stockholm AB 174 kr/månad.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,65287%

Förening

Föreningsnamn BRF Primusköket 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769602-8831
Gatuadress Stockholm 143
Postnummer 11157
Ort STOCKHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen äger fastigheten Primusköket 4 bestående av 32 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt (324 kvm).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 32
Antal lokaler 6
Renoveringar 2021 - Stambyte bottenplatta
2017 - Hissrenovering
2015 - Takrenovering
2015 - Installation fibernätverk
2012-2014 - Nya maskiner i tvättstugan.
2012 - Spolning av avloppsstammar
2010-2012 - STOKAB ansluter fastigheten till stadsnätet.
2010 - Byte av elstigar och förberedelse av fibernät.
2008 - Renovering av hiss och port
2006 - Fasad och balkongerna totalrenoveras
2006 - Fönsterbyte
2001 - Tvättstugan renoveras
2000- Trapphuset renoveras och säkerhetsdörrar installeras 1999 - Stambyte
Parkering Föreningen har 8 parkeringsplatser som går att hyra för 750 kr per månad. I dagsläget är det kö till dessa. Boendeparkering finns på gatorna, tillstånd ansöks hos Stockholm stad. (taxa 3 tillämpas)
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga samt cykelrum

Dokument

Området

De som bor på Essingeöarna brukar beskriva det som att bo på landet med ändå ett stenkast från stan. På 15-20 minuter kan du ta dig till city med kommunala färdmedel. För den som vill gå finns vackra vandringsstråk längs Mälaren där bland annat Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken passeras. Bebyggelsen på Lilla Essingen är i smakfull kombination från de äldre bostadshusen som uppfördes på 30-talet till de modernare i Luxområdet som byggdes i början av 2000-talet och är idag ett modernt och populärt bostadsområde. När du kliver utanför dörren finns allt du behöver i form av mataffär, butiker, matställen, caféer, bagerier, gym och finare restauranger. Mälarens strandlinje är alltid bara ett par kliv bort där möjlighet finns till sol och bad samt att ha båtplats vid någon av öns totalt fyra båtklubbar. På öns östra del ligger den vackra Luxparken som enligt många ha en av Stockholms finaste lekparker.

Närområde

Det finns tre förskolor på Lilla Essingen. Den skola som ligger närmast är Klastorpsskolan (F-3) andra sidan bron i Marieberg samt Essingeskolan (F-6) som ligger på Stora Essingen. Vårdcentral finns på ön med öppettider vardagar 8-17.

Lokalt på ön finns en välskött ICA-butik och en närbutik, Tempo. För den som gillar träning finns gymmet puls och träning med generösa öppettider samt möjlighet till jogging/powerwalks på den ca 2 km långa slinga som löper längs med vattnet runt ön.

Längs den härliga strandpromenaden ligger delikatessaffärer och caféer. Bland annat den mer exklusiva restaurangen Lux Dag för Dag samt kvarterskrogen Rianns Krog.

Kommunikation

Kommunikationerna till och från är mycket goda där blåbuss nr 1 trafikerar området och endast tar 8 minuter till Fridhemsplan och 20 minuter till Hötorget som ligger mitt i city. Vid Fridhemsplan finns tunnelbanans gröna och blå linje. Smidig access in till city finns även med pendlarbåten linje 89 som tar 15 minuter från Lilla Essingen till Klara Mälarstrand. Tvärbanan mellan Alvik och Sickla har hållplats på Stora Essingen.

Parkering

Parkering tillåten på gatan i området med undantag för städdagar en gång/vecka vintertid. Avgift enligt taxa 3 på dagtid vardagar och lördagar.

Räkna på ditt nya boende