VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vasastan / Hagastaden, Stockholm

Emmy rappes gata 3, vån 5

Uthyrning enligt föreningens riktlinjer tillåten!
Varmt välkommen till denna fantastiska gavelbostad belägen mot parken. Bostaden är välplanerad in i minsta detalj med en genomgående, fin röd tråd vad gäller färgsättningen. Lyxiga materialval som det sand-beigea köket från Vedum, metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. Halvöppen planlösning mellan köket och vardagsrummet skapar goda förutsättningar för middagar, bjudningar och andra festligheter. Nuvarande ägare har låtit bostaden byggas om till en välplanerad trea där vardagsrummet har delats upp med en snygg, industriglasvägg. Två franska balkonger. Uthyrning enligt föreningens riktlinjer tillåten!

Läs mer om området på Stockholm stads sida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn.

Området växer fram:
-Garaget som blir Europas största för elbilar. I garaget finns över 1 000 platser, samtliga utrustade med laddstolpe.
-Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klart hösten 2024.
-Parken framför Kvartetten beräknas vara klara under sommaren 2024.
-Tunnelbanan beräknas vara klar 2028, nedgången till tunnelbanan kommer vara två minuter från bostaden.
-Hela området kommer vara helt klart 2030.

De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring. Vidare finner du ett stort sovrum med plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i den platsbyggda garderoben.

På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden. Husen vann under 2021 plåtpriset och blev även nominerade till årets Stockholms byggnad. Här finner du ett modernt boende med ett modernt ägande. Till exempel finns möjligheten för både privatperson och företag att hyra ut sin bostad i andra hand så länge man följer föreningens riktlinjer för uthyrning.

Föreningen har en av områdets lägre belåningar om ca 14 000 kr / kvm.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5538 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 12
Hiss Ja
Byggnadsår 2021
Pris

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

TREVLIGT GAVELLÄGE BELÄGEN MOT PARKEN!

port
port

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Emmy rappes gata 3, vån 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 66 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053 64,6 enligt föreningen
Hiss Ja
Våning 5 av 12

Byggnad

Typ av byggnad flerfamiljshus
Boarea 66 kvm
Byggnadsår 2021
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Bredband Tele2

Rum

Entré

Ljus entré där du möts av ett genomgående grålaserat ekgolv i enstav. Plats för avhängning av ytterkläder samt en garderob och ett städskåp där det finns plats för förvaring.

Kök

Kök från Vedum. Dess varma ton och sandbeigea kulör skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Fullt utrustat kök med vitvaror från Siemens i form av induktionshäll, inbyggd kombiugn med microvågsugn, helintegrerad kyl, frys samt diskmaskin.

Vardagsrum

Trevligt och ljust vardagsrum som delats av med en industriglasvägg för att bostaden ska kunna nyttjas som en trea .Här får du plats med ett mindre matbord och soffmöblemang. Med fönster från golv till tak skapas ett fantastiskt ljusinsläpp. Genomgående grålaserat ekgolv i enstav samt ljusa väggar.

Sovrum 1

Trevligt och stort sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober med mycket gott om förvaring.

Sovrum 2

Sovrum 2 har tillkommit genom att vardagsrummet delats av med en industriglasvägg. Perfekt som barnrum eller arbetsrum.

Dusch/wc

I anslutning till entrén finner du exklusiv dusch/wc. Terrazzomönstrade klinkerplattor på vägg och golv skapar ett harmoniskt badrum. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.
Utrustad med kommod, badrumsskåp samt kombinerad tvätt och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-01-30
Primärenergital 64

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2:1505
Avgift 5538 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, Kallvatten
Driftkostnad 7 440 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr
  • Övrigt: 2 640 kr

Andel i förening 1,1721%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 869 242 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknat på andelstal förening.

Förening

Föreningsnamn Brf Kvartetten 1 i Hagastaden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-4840
Gatuadress Emmy Rappes Gata 3
Postnummer 11368
Ort Stockholm
Hemsida https://kvartetten1.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Antal bostäder
128 st i etapp 1

Området
Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanan kommer att stå färdig år 2028. Området kommer då att inrymma 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

Läge i området
Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen som byggs, Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut.

Husen
På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Inredning och materialval
Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Service och tjänster
Bostadsrättsföreningen planerar att erbjuda en rad olika tjänster och servicemöjligheter. Bilpool, tvätt, städning, catering, övernattning, mötesrum, gym och hantverkshjälp är några av de tjänster föreningen förmedlar till sina medlemmar.

Tillåter uthyrning
Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.
Äger föreningen marken ja
Antal lägenheter 128
Antal lokaler 2
Parkering Stockholms Stad har byggt ett garage med 1000 platser under parken.
Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/
Tv och bredband Fiber via Tele2
Överlåtelseavgift 1312 kr
Pantsättningsavgift 784 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gård mellan husen.
Gemensamma utrymmen Gym, barnvagnsrum samt stort cykelgarage i grannföreningen Kvartetten 2.
Övrigt Det finns ett källarförråd till varje bostad.

Hemsida: https://kvartetten1.se/

Dokument

Området

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn. Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klar vår/sommar 2024. Västra delen av parken beräknas vara klar i början av 2024. - Hela området kommer vara helt klart 2030. Läs mer om Hagastaden på Stockholms stad hemsida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Närområde

Vid Torsplan finner du flera livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket samt SATS Torsplan. SATS har en 110 meter lång löparbana på taket, där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Skolor i närområdet är Gustav Vasaskolan, Matteusskolan, Rödabergsskolan och Karlbergsskolan.

Kommunikation

Odenplans pendeltågstation ligger bara några minuter bort från Hagastan vid rondellen på Vanadisplan och det finns goda busskommunikationer i området. Här kommer även den nya gula tunnelbanelinjen att passera som ska gå mellan Odenplan och Arenastaden, beräknas vara klar 2027/2028. Vid Karolinska går Flygbussarna, som tar dig på ca 30 minuter till Arlanda.

Parkering

Under parken finns Stockholms största garage för elbilar. P-huset är indelat i 3 delar: Västra, Mitt och Östra, med olika infarter till respektive del. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/