VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vasastan / Hagastaden, STOCKHOLM

Emmy rappes gata 2, vån 3


Sällan till salu! Ta chansen att förvärva denna underbara trea med utsikt mot parken. Bostadstypen finns i begränsad upplaga i Kvartetten och har en mycket bra planlösning.

Räntegaranti på föreningens lån i tre år från när husen stod nya samt energiklass B vilket innebär ränterabatter hos de flesta storbanker!

Varmt välkommen till denna fantastiska bostad belägen i gavelläge mot parken. Både kök och vardagsrum vetter mot parken som öppnar upp i augusti. Bostaden är välplanerad in i minsta detalj med en genomgående, fin röd tråd. Lyxiga materialval som det sand-beigea köket från Vedum, metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. Den öppna planlösning mellan köket, den stora matplatsen med matbord för plats för 6 personer och vardagsrummet skapar goda förutsättningar för middagar, bjudningar och andra festligheter.

De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring. Vidare finner du ett stort sovrum med fransk balkong med plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i den platsbyggda garderoben. Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Även här finns en fransk balkong.

På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden. Här finner du ett modernt boende med ett modernt ägande. Till exempel finns möjligheten för både privatperson och företag att hyra ut sin bostad i andra hand.

Wallin Bostad har tecknat en räntegaranti för föreningen vilket innebär att föreningen är skyddad mot högre räntor än de beräknade i ekonomisk plan i ca 3 år från att husen stod färdiga.

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn.

Området växer fram:
-Garaget som delvis öppnat upp blir Europas största för elbilar. I garaget finns över 1 000 platser, samtliga utrustade med laddstolpe.
-Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet öppnade upp under våren 2024.
-Den lummiga parken framför Kvartetten öppnar upp i augusti 2024
-Tunnelbanan beräknas vara klar 2028, nedgången till tunnelbanan kommer vara två minuter från bostaden.
- Hela området kommer vara helt klart 2030.

Läs mer om området på Stockholm stads sida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka en visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4697 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 10
Hiss Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 7 495 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

detaljer köksdel
detaljer köksdel
hall
hall
28Fotograf Annci Gustavsson YTAcreative
28Fotograf Annci Gustavsson YTAcreative
hair sushi
hair sushi
UrbanDeli
UrbanDeli

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Emmy rappes gata 2, vån 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 10

Se bifogad pdf "rumsbeskrivning"

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Separat förråd i källare.
Bredband Fiber via Tele2.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2023-05-04
Energikonsumtion 55 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1301
Pris 7 495 000 kr / Bud
Avgift 4697 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive värme, kallvatten
Elförbrukning 1 500 kWh/år
Driftkostnad 11 460 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 600 kr
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr
  • Övrigt: 2 460 kr

Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband/tv/telefoni

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,15596%
Andel av årsavgift 1,29419%

Förening

Föreningsnamn Brf Kvartetten 2 i Hagastaden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-8615
Gatuadress Emmy rappes gata 2
Postnummer 11368
Ort STOCKHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Husen
På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Energiklass
Husen har energiklass B vilket innebär ränterabatter hos de flesta storbanker.

Området
Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanan kommer att stå färdig år 2028. Området kommer då att inrymma 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

Läge i området
Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen som byggs, Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut. Vid årskiftet 2022/2023 stod Kvartetten 2 färdig med husen Alten och Basen.

Inredning och materialval
Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Tillåter uthyrning
Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.
Äger föreningen marken ja
Antal lägenheter 135
Antal lokaler 5
Parkering Stockholms Stad har byggt ett garage med 1000 platser under parken.
Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/
Överlåtelseavgift 1207 kr
Pantsättningsavgift 724 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gårdsplats på plan 1 mellan de två husen. Takterrass på våning 7 i båda husen.
Gemensamma utrymmen Cykelrum, barnvagnsrum.

Dokument

Området

hair sushiUrbanDeli

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn. Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet stod klar under våren 2024. Västra delen av parken öppnar upp i augusti. - Hela området kommer vara helt klart 2030. Läs mer om Hagastaden på Stockholms stad hemsida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Närområde

Vid Torsplan finner du flera livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket samt SATS Torsplan. SATS har en 110 meter lång löparbana på taket, där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Skolor i närområdet är Gustav Vasaskolan, Matteusskolan, Rödabergsskolan och Karlbergsskolan.

Kommunikation

Odenplans pendeltågstation ligger bara några minuter bort från Hagastan vid rondellen på Vanadisplan och det finns goda busskommunikationer i området. Här kommer även den nya gula tunnelbanelinjen att passera som ska gå mellan Odenplan och Arenastaden, beräknas vara klar 2027/2028. Vid Karolinska går Flygbussarna, som tar dig på ca 30 minuter till Arlanda.

Parkering

Under parken finns Stockholms största garage för elbilar. P-huset är indelat i 3 delar: Västra, Mitt och Östra, med olika infarter till respektive del. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/

Räkna på ditt nya boende