VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vasastan / Hagastaden, Stockholm

Emmy rappes gata 2, vån 2

Belägen i fint gavelläge mot parken!
Föreningen godkänner uthyrning!
Juridisk person kan eventuellt godkännas efter särskild prövning.

På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden. Här finner du ett modernt boende med ett modernt ägande. Till exempel finns möjligheten för både privatperson och företag att hyra ut sin bostad i andra hand.

Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen är slutsålda och nu säljer vi etapp 2. Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut. Nu lanserar vi de två kompletterande husen Basen och Alten.

Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.

Wallin Bostad har tecknat en räntegaranti för föreningen vilket innebär att föreningen är skyddad mot högre räntor än de beräknade i ekonomisk plan i ca 3 år från tillträde.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3656 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 10
Hiss Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 6 300 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sara Tegnér
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 73
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

FYRA MODERNA BOSTADSHUS MED TYDLIG INSPIRATION FRÅN LAKE SHORE DRIVE CHICAGO, USA.

Kök från Vedum kok Smart förvaring i dusch. franskbalkong hall Förvaring Entré Utsikt från bostaden, Forskaren och den kommande Norra Stationsparken. Läs mer om Norra Stationsparken på länk Norra stationsparken. Föreningens takterass

Kök från Vedum
Kök från Vedum
kok
kok
Smart förvaring i dusch.
Smart förvaring i dusch.
franskbalkong
franskbalkong
hall
hall
Förvaring
Förvaring
Entré
Entré
Utsikt från bostaden, Forskaren och den kommande Norra Stationsparken.
Utsikt från bostaden, Forskaren och den kommande Norra Stationsparken.
Läs mer om Norra Stationsparken på länk Norra stationsparken.
Läs mer om Norra Stationsparken på länk Norra stationsparken.
Föreningens takterass
Föreningens takterass

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Emmy rappes gata 2, vån 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. Ritning
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övrigt om byggnaden Alla bostäder värms upp med golvvärme.

Rum

Rum

Se bilaga rumsbeskrivning.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3:1202
Pris 6 300 000 kr / Bud
Avgift 3656 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, kallatten
Driftkostnad 10 148 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 626 kr
  • Hushållsström: 5 242 kr
  • Övrigt: 2 280 kr

Övrigt är en obligatorisk kostnad för bredband och TV.

Andel i förening 1,068%

Förening

Föreningsnamn Brf Kvartetten 2 i Hagastaden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-8615
Gatuadress Emmy rappes gata 2
Postnummer 11368
Ort STOCKHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Husen
På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Området
Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanan kommer att stå färdig år 2025. Området kommer då att inrymma 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

Läge i området
Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen som byggs, Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut.

Inredning och materialval
Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Tillåter uthyrning
Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.
Äger föreningen marken ja
Antal lägenheter 135
Antal lokaler 5
Parkering Stockholms Stad har byggt ett garage med 1000 platser under parken. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/
Överlåtelseavgift 1207 kr
Pantsättningsavgift 724 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gårdsplats på plan 1 mellan de två husen. Takterrass på våning 7 i båda husen.
Gemensamma utrymmen Cykelrum, barnvagnsrum.

Dokument

Området

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn. Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klar hösten 2023. Västra delen av parken beräknas vara klar i början av 2024. - Hela området kommer vara helt klart 2030. Läs mer om Hagastaden på Stockholms stad hemsida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Närområde

Vid Torsplan finner du flera livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket samt SATS Torsplan. SATS har en 110 meter lång löparbana på taket, där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Skolor i närområdet är Gustav Vasaskolan, Matteusskolan, Rödabergsskolan och Karlbergsskolan.

Kommunikation

Odenplans pendeltågstation ligger bara några minuter bort från Hagastan vid rondellen på Vanadisplan och det finns goda busskommunikationer i området. Här kommer även den nya gula tunnelbanelinjen att passera som ska gå mellan Odenplan och Arenastaden, beräknas vara klar 2027/2028. Vid Karolinska går Flygbussarna, som tar dig på ca 30 minuter till Arlanda.

Parkering

Under parken finns Stockholms största garage för elbilar. P-huset är indelat i 3 delar: Västra, Mitt och Östra, med olika infarter till respektive del. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/

Räkna på ditt nya boende