Visningar

Söndag 26 Mars KL: 12:30 - 13:00 Varmt välkommen! Anmäl dig gärna via vår hemsida! OBS! Sommartid! Boka
Tisdag 28 Mars Ring för visningstid!
Boka visning
Stenhamra, STENHAMRA

Blåsbacksvägen 109

- Härlig baksida
- Lättskött trädgård
- Förråd
- Garage ingår i avgiften
- Möjlighet att odla på föreningens kolonilott
- Kvartersgård som disponeras gratis av medlemmarna
- Mycket välskött förening

I eftertraktat område i barnvänliga Stenhamra finner du detta välplanerade bostadrättsradhus om 2 rok i bästa sydvästläge! Radhuset erbjuder stort vardagsrum med generösa och lättmöblerade sällskapsytor för trevligt umgänge med goda vänners sällskap. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj, bokhylla samt direktaccess till underbar lättskött baksida. Välkomnande hall, kök med bra förvaringsmöjligheter, stort sovrum som med fördel kan delas av till två för den stora familjen, förråd/extra rum samt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Föreningen ansvar för radiatorer, varmvattenberedare samt köksfläkt enligt stadgarna.

Trädgården erbjuder en liten täppa på framsidan med morgonsol samt underbar insynsskyddad trädäckad altan på baksidan i sydvästläge med en liten gräsmatta samt förråd.

Här bor du lugnt och bekvämt med närhet till välsorterad livsmedelsbutik med postombud, pizzeria, konditori, bibliotek, gym, frisör, vårdcentral, busshållplats, dagis, skolor, populära Borgenparken, badplats samt vackra naturområden. Ett härligt boende med livskvalité!

Kopiera länken för digitalt prospekt - https://epaper.webtopsolutions.com/2023/323999/

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3753 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Pris 2 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Susanne Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 26 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mest trovärdig Ekerö 2022

Mest trovärdig Ekerö 2022
Mest trovärdig Ekerö 2022

Planritning

Planlösning
Planlösning
Susanne Eriksson

Susanne Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blåsbacksvägen 109

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 58 kvm
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Välkomnande hall med halv vägg in till kök och matplats Tapetserade väggar i ljus ton med struktur samt ljust laminatgolv. I den inre delen av hallen finns en hatthylla samt klädhängare.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD

I anslutning till hallen finns ett praktiskt förråd som även kan avlasta hallen som kapprum. Vitmålade väggar samt laminatgolv. Här är frysen placerad.

KÖK

Drömkök med gott om plats för matbord för fyra-sex personer. Härliga arbetsytor för mat & bak samt gott om förvaring. Svarta köksluckor, ljust kakel ovan bänkskivan, laminatgolv samt tapetserade väggar. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin, skafferi samt kyl. Frysen är placerad i förrådet.

VARDAGSRUM

Fantastiskt vardagsrum med gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj, skrivbord för lek & spel samt bokhyllor. Härliga fönsterpartier för bästa ljusinsläpp! Laminatgolv samt målade väggar i grå ton. Utgång till underbar trädäckad altan med plats för loungegrupp samt matbord. Sommartid får altandörren stå öppen och gränsen mellan ute och inne suddas ut! Ett härligt boende med livskvalitet!

SOVRUM

Generöst sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, byrå samt garderober. Målade väggar i grön ton samt laminatgolv. Rummet kan med fördel delas av till två om så önskas.

BADRUM

Fräscht badrum med vackert badkar som har lejontassar i "silver", wc, spegelskåp, handfat med underskåp, tvättmaskin samt torktumlare. Plastmatta på golv i målad grå ton samt ljust målade väggar på plastmatta. Här är även varmvattenberedaren placerad.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-08-30
Primärenergital 122

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41
Pris 2 495 000 kr utgångspris
Avgift 3753 kr/mån
Kommentar till avgiften Vatten, sopor samt garage ingår i månadsavgiften.
Elförbrukning 9 574 kWh/år
Driftkostnad 25 206 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 229 kr
  • Hushållsström: 22 977 kr

EL Ellevio driftnät 9 152 kr/år Skellefteå Kraft Leverantör 13 825 kr/år

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,47138%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 214 994 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Lövängen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716417-6815
Gatuadress Blåsbacksvägen 1
Postnummer 17962
Ort STENHAMRA
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Lövängen är en populär bostadsrättsförening byggd 1982 och består av 14 flerbostadshus i 1 till 2 våningar. Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt och en lokal fördelat med 28 st 2 rok, 14 st 3 rok, 14 st 4 rok. Området är lugnt och ligger med närhet till buss, affär, dagis och skola. Utrustning för trädgårdsskötsel såsom gräsklippare, skottkärror m.m. finns att låna i föreningen. Samlingslokal i området finns att låna för fester eller tillställningar. I föreningen finns möjlighet att odla på kolonilott. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, tel 0771-722 722.
Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Markägare: Föreningen äger marken
Uppvärmning
Direktverkande el, oljefyllda element.
Parkering
Garage i länga ingår i avgiften. I garagen finns plats för både bil och förvaring. Det är väggar mellan alla garageplatser. Extra parkeringsplats utomhus kan hyras för ca 200:-/månad. Gästparkering finns i området.
Tv/Internetanslutning
TV: Ansluten till centralantenn (grundutbudet ingår i avgiften). Det går även att få kabel-tv via Boxer, då får man själv teckna ett avtal med Boxer.
Internet: Internetanslutning via telenätet.
Renoveringar som gjorts:
Samtliga fasader målades om -05.
Yttertaken på lägenheterna är bytta -06/07.
Garagetaken byttes -06.
Fönster och altandörrar har renoverats och målats om ca -13
Ytterdörrarna är bytta ca -14.
Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att måla om fasaderna år 2020.
Överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp (fn ca 1 163 kr) betalas av säljaren.
I det fall lägenheten pantförskrivs tar föreningen ut en pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp (fn ca 465 kr) av låntagaren.
Föreningen är medlem i Stockby vägförening ( består av vägar, belysning och grönområden).
Antal lägenheter 28

Dokument

Området

År 1884 köpte Stockholm stad marken till vad som från början fick namnat Stenhamra. Samma år lades stenbrottet i Hufvudsta ner och samhället Stenhuggarebyn i Stenhamra växte fram under sommaren 1884. Stenbrottet med dess verksamhet blev senare den största leverantören av gatusten till Stockholms gator. Den 1 september 1884 invigdes samhället och det firades varje lördag 1 september i 50 år fram tills 1934. Vid tidpunkten för invigningen fanns bla de äldsta husen och de övre och nedre flygelhusen som skeppats med båt från Hufvudsta stenbrott, ursprungligen byggda 1870. Då fanns även konsumhuset samt kontorshuset som uppförts på plats. Stenhuggarebyn är ett av Stockholms få arv från tiden då Sverige gick över till att bli ett industrisamhälle.

Närområde

Stenhamra finns en välsorterad livsmedelsbutik med postombud, pizzeria, konditori, gym samt vårdcentral.
Ekerö centrum erbjuder flertal butiker såsom välsorterad livsmedelsbutik, restauranger, klädbutik, skoaffär, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bokhandel, bibliotek, bageri, systembolag m.m.

Kommunikation

Kommunikationen från Stenhamra är god med ett flertal busslinjer in till Brommaplan. Från Stenhamra går busslinjerna 316, 317, 336, 176 samt nattbussen 396. Att åka kommunalt från Stenhamra till Brommaplan tar ca 30 minuter.

Från Ekerö går numera dagliga förbindelser med pendelbåt in till stan. Från Ekerö finns även en båtförbindelse vid Jungfrusund över till Slagsta i Botkyrka kommun. Därifrån är det sedan lätt att komma ut på E4:an.

Gång- och cykelbana finns tillgängligt hela vägen in till Brommaplan.

Övrigt

Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.

Färingsö har gott om utflyktsmål: caféer, kyrkor, Svartsjö slott samt Svartsjö matsal i naturskön miljö. Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar. Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet.

Trädgårdshandeln Gustavshill och Äppelfabriken med musteri och café som har vunnit pris, bland annat för sin goda glögg. Juntras grönt med ekologist odlade grönsaker samt servering.

För den idrottsintresserade erbjuder Mälaröarna en mängd olika aktiviteter såsom tennisbana, motionsslingor, ishall, fotbollsplaner, ridskolor, flertal privatstall mm. I närheten finns också fina badplatser samt båthamn. Vintertid ges möjlighet till alpin skidåkning i Ekebyhovsbacken som är en att de bästa i Stockholmsområdet. Utöver detta finns tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK.

Räkna på ditt nya boende