VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Stenhamra, Stenhamra

Apelvägen 20D

- Totalyta på 253 kvm + loft
- Fantastiskt läge intill öppet fält
- Företagsdel/ateljé med egen ingång ger möjlighet till uthyrning
- Huset passar såväl företagaren som den vanliga familjen
- Energiklass B ger låg driftskostnad
- Barnvänligt område på återvändsgata
- Gångavstånd till skolor/förskolor

Här erbjuds ett fantastiskt boende med möjligheter utöver det vanliga. Söker du något med möjlighet till lugn och avkoppling men på behagligt pendlingsavstånd till stan? Då är detta huset för dig! Totalt 253 kvm i genomgående toppskick och låg energiförbrukning som ger gynnsamma driftskostnader. Parhuset är arkitektritat och unikt i sitt slag. Det kan nyttjas såväl av den vanliga familjen som den egna företagaren som vill bedriva sin verksamhet på hemmaplan. Den s.k. företagsdelen lämpar sig också bra både för den egna verksamheten eller för uthyrning för dig som vill ha en extra inkomst.

Läget är ett av områdets bästa med lättskött trädgård och stora altandäck som sommartid bjuder in till en avkopplande plats i solen från morgon till kväll. Spa-bad installerades 2020 och kan nyttjas året runt. Som granne har man en allmänning med liten fotbollsplan samt ett öppet fält som ger härlig utsikt. Det ligger på lugn återvändsgata och på gångavstånd till skolor, förskolor, kommunikationer och vackra strövområden som kan uppskattas av både den vanliga motionären som den sportiga familjen. Mälaröarna har ett erkänt gott rykte för den aktive i form av flera idrottsföreningar som erbjuder lek och sport för såväl unga som vuxna. Dessutom finns massor av motionsslingor, skidbacke, tre golfbanor och en mängd båtklubbar.

Det är ett absolut måste att komma på visning om intresse finns för detta huset upplevs allra bäst på plats. Besiktningsprotokoll med bra resultat finns att tillgå genom mäklaren. Välkommen att kontakta Niklas Bergsten på MOHV om detta samt mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 143 kvm + 110 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 722 kvm
Byggnadsår 2012
Pris 6 495 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Apelvägen 20D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 143 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans parhus
Fastighet Stockby 16:10
Boarea 143 kvm
Biarea 110 kvm
Byggnadsår 2012
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Träreglar
Fasad Träpanel
Fönster 3-glas (isoler)
Bjälklag Trä (Betong i bottenbjälklag)
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Isolerad betongplatta på mark
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervining
Övriga byggnader Information från säljaren:
- Vattenburen golvvärme på entréplan samt radiatorer på övre planet. Badrummet där uppe har eluppvärmt golv
- Huset är utformat för att minska energiförbrukningen genom användning av avancerad isolering, effektiv ventilation och högkvalitativa fönster och dörrar
- Garageportens fria höjd är 2,97 m
- Garagedelens takhöjd är upp till 8 meter
. Fiber finns installerad
- Två el-centraler finns. En i den s.k. företagsdelen och en i boningsdelen
- Vid garagedelen finns förberett VA som förslagsvis kan användas för våtrum/relax/bastu
- WC vid företagsdelen iordningställdes 2014/2015
- Badrum på övre planet iordningställdes 2017
- Fasaden målades om 2019
- Spa-bad från 2020

Rum

Hall

Vid hallen erbjuds plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i stor garderob samt förråd under trappan. Ljust marmorgolv som är genomgående med övriga entréplanet och vitmålade väggar.

Kök / Matplats

Härlig rymd och vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier som också har inbyggd led-belysning. Här ryms både matplats för ett stort sällskap samt en sällskapshörna. Stilsäkra materialval med bänkskiva i betongsten, vitt kakel och vita skåpluckor. Bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor med stor köksö. Ljust marmorgolv och vitmålade väggar. Utgång finns till altanen på baksidan där måltiderna med fördel kan avnjutas under sommarhalvåret.

Badrum

Helkaklat i modern stil med svart klinker på golv och väggar med vitt kakel samt svart kakel vid duschplats. Här finns dusch, WC, kommod, handdukstork och spegel med inbyggd belysning. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp och arbetsbänk.

Förråd

På entréplanet finns även extra utrymme mellan kök och badrum som kan användas som förvaringsutrymme eller extra sovplats. Ljust marmorgolv och vitmålade väggar.

Allrum

En trappa upp finns ett stort allrum som med fördel nyttjas som vardagsrum. Stora fönster med vacker utsikt mot det öppna fältet intill. Väggar målade i vitt och grått. Grå heltäckningsmatta på golvet. Platsbyggd bokhylla med orange bakgrund.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i stor garderob. Ljust laserat trägolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2

Ljust laserat trägolv och vitmålade väggar.

Walk-in-closet (extra sovrum)

Intill badrummet på övre planet finns en väl tilltagen klädkammare som bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Ljust laserat trägolv och vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat med grått golv liksom en fondvägg i grått. Väggarnas kakel har en snygg brun kontrastbrytande färg. Här finns WC, kommod, badkar och badrumsskåp. Eluppvärmt golv ger en behaglig komfort.

Loft

Utöver den angivna ytan finns ett loft på ca 20-25 kvm som kan nyttjas som extra sovplats, förvaring eller hobbyrum. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

Ateljé / Garage

Från entrésidan når man husets s.k. ateljé och garage. Garageporten har fri höjd upp till 2,97 m. Här är taket öppet upp till knock (8 m) och golvet är i betong vid garage-delen. Längst in är det förberett för VA med både golvbrunn och koppling för vatten. Den andra delen har ett ljusgrått marmorgolv och goda förvaringsmöjligheter och avställningsytor. Ingång härifrån finns till boningshuset samt trappa upp till övre planet.

Friskvård / Kontor

Ovan trappen finns ett öppet rum som lämpar sig bra som allrum för familjen eller aktivitetsrum för företagaren. Vitt trägolv och vitmålade väggar.

Kontor / extra sovrum

Kontorsrum för företagaren eller sovrum för familjen. Vitt trägolv och vitmålade väggar samt en ljust turkos fondvägg.

WC

Liten WC med handfat. Vitt trägolv och vitmålade väggar.

Separat entré

Separat ingång via trappa från utsidan. Här finns liten hatthylla. Vitt trägolv och vitmålade väggar samt fond i ljust turkos.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2017-06-29
Energikonsumtion 37 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 6 495 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde 3 624 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 258 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 366 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 366 000 kr
Värdeår 2012
Summa inteckningar 2 579 165 kr
Elförbrukning 20 156 kWh/år
Driftkostnad 52 572 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7 921 kr
  • Renhållning: 2 653 kr
  • Hushållsström: 37 948 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 050 kr

Tomt

Tomtarea 722 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Övrigt Lättskött och solig tomt varifrån en härlig vy ges mot det öppna fältet intill. Ramas in av buskar som blommar fint på försommaren och skiljer av mot insyn. Här finns två stora altandäck som sommartid bjuder in till en avkopplande plats i solen. Den ena har ett bubbelspa som går att nyttja året runt. Välskött gräsmatta bjuder in till lek och aktiviteter. Två plommonträd finns och kan ge god skörd.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Stockby GA:14 (Ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden mm lokalt i Stenhamra)
Gemensamhetsanläggning: Ekerö Stockby GA:32 (Ändamål: Asfalterad yta för utfart som delas med de tre närmsta grannarna på gatan. Andel en fjärdedel vardera)

Planbestämmelser Vattenskyddsområde (2008-11-25) Detaljplan (2000-01-20)

Dokument

Området

År 1884 köpte Stockholm stad marken till vad som från början fick namnat Stenhamra. Samma år lades stenbrottet i Hufvudsta ner och samhället Stenhuggarebyn i Stenhamra växte fram under sommaren 1884. Stenbrottet med dess verksamhet blev senare den största leverantören av gatusten till Stockholms gator. Den 1 september 1884 invigdes samhället och det firades varje lördag 1 september i 50 år fram tills 1934. Vid tidpunkten för invigningen fanns bla de äldsta husen och de övre och nedre flygelhusen som skeppats med båt från Hufvudsta stenbrott, ursprungligen byggda 1870. Då fanns även konsumhuset samt kontorshuset som uppförts på plats. Stenhuggarebyn är ett av Stockholms få arv från tiden då Sverige gick över till att bli ett industrisamhälle.

Närområde

I Stenhamra finns en välsorterad livsmedelsbutik med postombud, pizzeria, konditori, gym samt vårdcentral.
Ekerö centrum erbjuder flertal butiker såsom välsorterad livsmedelsbutik, restauranger, klädbutik, skoaffär, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bokhandel, bibliotek, bageri, systembolag m.m.

Kommunikation

Från Stenhamra centrum är bussförbindelserna mycket bra till Brommaplan, beräknad restid är ca 30 minuter. Från Brommaplan går tunnelbanans gröna linje samt ett flertal busslinjer. Från Ekerö finns en färjeförbindelse över till Slagsta för den som snabbt vill ta sig söder ut. Det finns också en pendelbåt som går mellan Tappströmskanalen (Ekerö C) och Klara Mälarstrand, resan tar ca 50 minuter. Vintertid när det blir is i kanalen går båten istället från Jungfrusund.

Övrigt

Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.

Färingsö har gott om utflyktsmål: caféer, kyrkor, Svartsjö slott samt Svartsjö matsal i naturskön miljö. Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar. Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet.

Trädgårdshandeln Gustavshill och Äppelfabriken med musteri och café som har vunnit pris, bland annat för sin goda glögg. Juntras grönt med ekologist odlade grönsaker samt servering.

För den idrottsintresserade erbjuder Mälaröarna en mängd olika aktiviteter såsom tennisbana, motionsslingor, ishall, fotbollsplaner, ridskolor, flertal privatstall mm. I närheten finns också fina badplatser samt båthamn. Vintertid ges möjlighet till alpin skidåkning i Ekebyhovsbacken som är en att de bästa i Stockholmsområdet. Utöver detta finns tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK.

Räkna på ditt nya boende