Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Stenhamra, Stenhamra

Alviksvägen 2C

- Barnvänligt på återvändsgata
- Totalyta på 170 kvm plus garage
- Renoverad övervåning 2021
- Sydväst-läge
- Möjlighet till 6 sovrum
- Gångavstånd till skolor/förskolor
- Förberett med tillstånd för bergvärme

Välplanerad familjevilla belägen på lugn återvändsgata i barnvänliga Stenhamra. Här bor man på behagligt gångavstånd till skolor, förskolor och goda kommunikationer såväl som till härliga naturområden kring skog, mark och Mälarens strand med badplatser. Detta hus på Alviksvägen 2C har genomgått en stor renovering av övervåningen under 2021 som således är i toppskick och med modern öppen planlösning. Vattenburen golvvärme har lagts in på detta plan och ger möjlighet till en behaglig komfort. Idag uppvärmt med el-panna men tillstånd för att installera bergvärme finns.

Vackert ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck med utgång till skyddad uteplats under tak samt stor balkong som löper runt hela den sydvästvända gaveln och bjuder in till fina stunder i solen. Högt läge som ger en härlig vy.

Totalytan på 170 kvm ger möjlighet till goda förvaringsutrymme och chans till upp till 7 rum varav 6 sovrum vilket gör det till ett bra boende även för den stora familjen. På fastigheten finns också ett garage samt isolerad friggebod med möjlighet till hemmakontor eller tonårsrum.

Varmt välkommen till Alviksvägen 2C!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 124 kvm + 46 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1040 kvm
Byggnadsår 1981
Pris 5 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Powerbild NiklasBergsten

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten

Planritning

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Alviksvägen 2C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 124 kvm. taxeringsinformation (Om köparen vill vara säker på arean rekommenderas en egen mätning)

Byggnad

Typ av byggnad Suterrängvilla
Fastighet Stockby 2:229
Boarea 124 kvm
Biarea 46 kvm
Byggnadsår 1981
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Sommarvatten finns för bevattning av trädgården sommartid.
Stomme Trä/Betong
Fasad Tegel/Träpanel
Fönster 3-glas isoler
Bjälklag Trä/Betong
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur EW-grund
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Luft/luftvärmepump, el-panna, direkt-el
Ventilation Självdrag (fläktförstärkt i övre våtrum))
Övriga byggnader På fastigheten finns ett garage som rymmer plats för bil samt extra förvaringsutrymme/verkstad vid inre delen. Möjlighet finns även att nyttja garagets vind för ytterligare förvaring. På övre delen av tomten finns en isolerad friggebod med indragen el. Kan exempelvis användas som gästrum eller kontor för hemmaarbetaren.

Rum

Entré

När du kliver in finns gott om avhängningsmöjligheter. Entrédelen har grått klinkergolv och vitmålade väggar. Rakt fram finns en nyrenoverad trappa i ek som leder upp till det över planet.

Allrum

Till höger från entrén ligger ett allrum som även är möjligt att använda som sovrum. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Braskamin finns här och utgör en extra mysfaktor att elda i under vinterhalvåret.

Förråd/kontor

Innanför allrummet finns ett mindre rum som kan fungera som förråd alternativt kontor eller walk-in-closet. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum

På nedervåningen finns ett stort sovrum som skulle gå att dela av till två om så önskas. Parkett på golv och väggar med tapeter i grönt och orange. Garderob med skjutdörrar erbjuder plats för förvaring.

Badrum/bastu

Badrum med stor bastu i äldre skick med blå våtrumsmatta och blå våttapet. Här finns WC, kommod och badkar.

Tvättstuga

Väl tilltagen tvättstuga och nyrenoverad 2022 med grått klinkergolv och väggar målade i vitt. Stor arbetsbänk, tvättvask och tvättmaskin. En garderob för förvaring och plats för ytterligare förvaringsskåp.

Vardagsrum

På övre planet har en omfattande renovering skett 2021 där vardagsrum och kök har en fantastisk öppen planlösning vilket ger känslan av rymd. Genomgående vitlaserad ekparkett för hela planet ger en tilltalande enhetlighet. Här är väggarna målade i sandtonad färg. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck där utgångar finns till samtliga. Gott om plats för både matsalsbord och sällskapshörna. Till och med möjligt att dela av för att skapa ett sovrum till om så behövs.

Kök

Stilfullt utförande från 2021. Ikea-kök i modern stil med skåpluckor i kombination av svart och mörkbrun träfaner. Gott om plats för förvaring och generösa arbetsytor på bänk med skiva i vit kvartskomposit från Stonecom. Fullt utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mocro, integrerad kyl & frs samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror nya från 2021.

Sovrum

Detta sovrum har vitlaserad ekparkett och väggar målade i vitgrå ton samt en vägg med mönstrad fondtapet. En inbyggd garderob för förvaring.

Sovrum

Även detta sovrum har vitlaserad ekparkett och en inbyggd garderob. Väggarna är målade i rosa ton samt en mönstrad fondtapet.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kaklade väggar. Här finns WC, kommod, dusch med vikdörrar, dubbla badrumsskåp och infällda spotlights i taket. Golvvärme på el ger en behaglig komfort och öppningsbart fönster ger vädringsmöjlighet.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-01
Energikonsumtion 64 kWh/m2 år.
Primärenergital 115

Ekonomi

Pris 5 995 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde 3 322 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 864 000 kr
  • Småhusmark: 1 458 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 864 000 kr
Värdeår 1981
Summa inteckningar 3 759 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Elförbrukning 20 000 kWh/år
Driftkostnad 46 060 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 000 kr
  • Försäkring: 8 900 kr
  • Renhållning: 5 000 kr
  • Hushållsström: 22 500 kr
  • Sotning: 800 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 960 kr
  • Övrigt: 900 kr

Övrigt avser dels 400 kr för sommarvatten och dels 500 kr för gatu-el (6 fastigheter).

Tomt

Tomtarea 1040 kvm
Tomttyp Sluttande/terrasserad trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Stockby GA:10, Gemensamhetsanläggning: Ekerö Stockby GA:14 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Övrigt
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 01-SÅN-591.1

Planbestämmelser Byggnadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde

Dokument

Området

År 1884 köpte Stockholm stad marken till vad som från början fick namnat Stenhamra. Samma år lades stenbrottet i Hufvudsta ner och samhället Stenhuggarebyn i Stenhamra växte fram under sommaren 1884. Stenbrottet med dess verksamhet blev senare den största leverantören av gatusten till Stockholms gator. Den 1 september 1884 invigdes samhället och det firades varje lördag 1 september i 50 år fram tills 1934. Vid tidpunkten för invigningen fanns bla de äldsta husen och de övre och nedre flygelhusen som skeppats med båt från Hufvudsta stenbrott, ursprungligen byggda 1870. Då fanns även konsumhuset samt kontorshuset som uppförts på plats. Stenhuggarebyn är ett av Stockholms få arv från tiden då Sverige gick över till att bli ett industrisamhälle.

Närområde

I Stenhamra finns en välsorterad livsmedelsbutik med postombud, pizzeria, konditori, gym samt vårdcentral.
Ekerö centrum erbjuder flertal butiker såsom välsorterad livsmedelsbutik, restauranger, klädbutik, skoaffär, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bokhandel, bibliotek, bageri, systembolag m.m.

Kommunikation

Från Stenhamra centrum är bussförbindelserna mycket bra till Brommaplan, beräknad restid är ca 30 minuter. Från Brommaplan går tunnelbanans gröna linje samt ett flertal busslinjer. Från Ekerö finns en färjeförbindelse över till Slagsta för den som snabbt vill ta sig söder ut. Det finns också en pendelbåt som går mellan Tappströmskanalen (Ekerö C) och Klara Mälarstrand, resan tar ca 50 minuter. Vintertid när det blir is i kanalen går båten istället från Jungfrusund.

Övrigt

Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.

Färingsö har gott om utflyktsmål: caféer, kyrkor, Svartsjö slott samt Svartsjö matsal i naturskön miljö. Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar. Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet.

Trädgårdshandeln Gustavshill och Äppelfabriken med musteri och café som har vunnit pris, bland annat för sin goda glögg. Juntras grönt med ekologist odlade grönsaker samt servering.

För den idrottsintresserade erbjuder Mälaröarna en mängd olika aktiviteter såsom tennisbana, motionsslingor, ishall, fotbollsplaner, ridskolor, flertal privatstall mm. I närheten finns också fina badplatser samt båthamn. Vintertid ges möjlighet till alpin skidåkning i Ekebyhovsbacken som är en att de bästa i Stockholmsområdet. Utöver detta finns tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK.

Räkna på ditt nya boende