Vikhem, Staffanstorp

Småtegelvägen 24

I Staffanstorps nya stadsdel, Vikhem kan vi nu stolt presentera detta fantastiska enplans parhus. Här bor du med villakänsla omgärdat av barnfamiljer, grönområden och närhet till skolor och förskolor. Här möts vi av en ljus, luftig och stilren boendemiljö med väl tilltagna sällskapsytor som möts i en öppen planlösning. Huset har en lättskött och insynsskyddad trädgård med en härlig altan i soligt söderläge, som man gärna avslutar dagen på.

För att göra det hela lite lyxigare har vi en egen uppfart med plats för två bilar och ett stillsamt läge.

Varmt välkomna med ert intresse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 100 kvm
Avgift 4936 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 2017
Pris 3 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

1-plans parhus på Vikhem!

Planskiss

Planskiss
Planskiss
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Småtegelvägen 24

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 100 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsparhus
Boarea 100 kvm
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Värmepump-frånluft (el), vattenburen golvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning

Rum

Hall

Vi tar oss in genom den vita dörren och möts av en ljus och luftig hall där vi hänger av oss ytterkläderna. Här finns goda förvaringsmöjligheter med hjälp av en hatthylla. På golvet vilar det ett grått klinker och vitmålade väggar.

Sovrum

Från höger i hallen når vi ut till bostadens första sovrum som bjuder på ett härligt ljusinsläpp med hjälp av dem stora fönsterna. Här får vi plats med en större säng och tillhörande sängbord, skrivbord samt att rummet bjuder på en platsbyggd garderob som rymmer förvaringen utmärkt. Här vilar ett parkettgolv som är genomgående genom hela bostaden samt vitmålade väggar.

Gäst-WC

Intill det första sovrummet når vi ut till bostadens gäst-wc som är smakfullt inrett med det vita kaklet och det mörka golvet. Gäst-wc:n är utrustad med toalett, vask, spegel med tillhörande belysning samt ett spegelskåp.

Sovrum

Vidare tar vi oss in i bostadens andra sovrum som passar perfekt som ett barnrum. Här får vi plats med säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbel. På golvet vilar samma parkettgolv, vitmålade väggar samt att rummet bjuder på en platsbyggd garderob

Badrum

Bredvid det andra sovrummet finner vi bostadens badrum som är helkaklat i vitt och grått. Badrummet är i det större slaget och är utrustat med toalett, dusch med glasdörrar, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

Tvätt

Mittemot hittar vi tvättavdelningen samt goda förvaringsmöjligheter med skåp på väggarna, hög skåp och arbetsbänk. Här är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt handfat i rostfritt stål. I tvättavdelningen finner vi även värmepannan.

Kök

Vidare in i huset hittar vi det stilrena köket där inredningen bär i vitt med detaljer i borstat stål som bryter sig väl med den mörka arbetsbänken. Vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av både över- och underskåp. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt hel kyl och frys.

Vardagsrum

I direkt anslutning till köket når vi ut till vardagsrummet som bjuder på stora sociala ytor. Här inreder vi med enkelhet, en större soffgrupp med tillhörande soffbord, TV-möblemang samt en större matgrupp. Med fönster längsgående väggen som vetter ut till trädgården får vi in rikligt med dagsljus.

Uteplats

Vi tar oss ut genom glasdörren till uteplatsen som vetter ut mot västerläge som bjuder in till lek och bus. Här har vi plats till en matgrupp alternativt en loungegrupp, perfekt för alla familjetillställningar och sommarkvällarna med vännerna. Från uteplatsen når vi även ut till bostadens förråd där vi kan förvara alla trädgårdsredskap.

Sovrum

Intill vardagsrummet finner vi bostadens sista sovrum som passar perfekt som ett kontor eller barnrum. Här får vi plats med säng, skrivbord och ytterligare förvaring. Här vilar samma genomgående parkett samt vitmålade väggar.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-04-01
Energikonsumtion 100 kWh/m2 år.
Primärenergital 119

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4
Pris 3 895 000 kr utgångspris
Avgift 4936 kr/mån
Kommentar Det tillkommer en obligatorisk kostnad för VA på månadsavin. Vid årsskiftet räknar vattenmätaren ut din förbrukning och räknar ut om du får tillbaka eller tillägg under andra kvartalet följande år. Sophämtning avtalar respektive hushåll med Ohlssons, som har uppdraget från Staffanstorps kommun.
Driftkostnad 8 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 8 000 kr

Andel i förening 5%
Andel av årsavgift 5%

Förening

Föreningsnamn BRF Tegelbruket i Staffanstorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-3902
Gatuadress Box 30014
Postnummer 20061
Ort Limhamn
Epostadress tegelbruketvikhem@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansvarig lägenhetsregister Ekonomisk förvaltare Amentum Syd - Ola Wihlborg
Allmänt om föreningen Brf Tegelbruket är en äkta bostadsrättsförening. Förening samt en ekonomiska planen upprättades i samband med byggnationen av fastigheterna 2017.

Ekonomisk förvaltare: Amentum Syd AB
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjningen gjordes 2018 och det finns inga planer att höja avgiften i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 20
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 - Femårsbesiktning i april
2022 - Målningsarbeten pågår av träpanel
Parkering Varje bostad disponerar över en egen uppfart. Där finns några få gästparkeringar i området på bland annat Tappersborgsvägen, annars finns möjlighet att stå på vissa gator där man inte hindrar andra infarter till fastigheterna.
Tv och bredband Bostadsrättsinnehavaren står själv för vilken leverantör som ska leverera bredband samt kabel-TV till deras bostad.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har inga gemensamma utrymmen eller ytor.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten är registrerad som en 3:a men disponeras som en 4:a. Det tillkommer en obligatorisk tillägg på månadsavgiften avseende VA tillägg om 265kr.

Dokument

Området

Vikhem är Staffanstorps nya stadsdel och här finns en blandad bebyggelse, allt från friliggande villor till radhus och lägenheter. Härifrån når du snabbt till både Malmö, Lund och Köpenhamn.

Närområde

Livs, frisör samt pizzeria i området.
Mataffärer 10 min ifrån.

Kommunikation

Bussförbindelser till både Malmö och Lund inom promenadavstånd.

Övrigt

Internationella Engelska skolan står färdigt Aug 2022
Nordic wellness gym och konditionsträning med 5 padelbanor öppnar september 2022.
Flertalet leksplatser i området.
Utegym och härliga motionsstråk.

Räkna på ditt nya boende