Sorsele, Sorsele

Såggatan 3

Välkommen till Såggatan 3! Stor villa fördelad på två våningar samt källare. På entréplan är idag tre sovrum, vardagsrum, kontor, badrum samt en stor hall. En trappa upp är köket med matplats, tre sovrum, kontor, badrum och en stor hall. På källarvåningen är tvättstugan med torkrum, teknikrum, två matkällare, förråd, gillestuga samt ett rum vilket kan nyttjas efter behov. Det är gångavstånd till butiker, skola, förskola. Bostaden har senats nyttjats som vårdboende, se mer info om detta under rumsbeskrivningen, rubriken Övrigt. Observera att det är bokade visningar.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 158 kvm + 79 kvm
Rum 9 varav 6 sovrum
Tomt 1158 kvm, friköpt
Byggnadsår 1954
Pris 575 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Villa i centrala Sorsele!

Fastighetskarta Fastighetskarta AnnaG Digitalt visitkort AnnaG Digitalt visitkort

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort

Planritning

Bottenplan
Bottenplan
Övre plan
Övre plan
Källarplan
Källarplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Såggatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 9 varav 6 sovrum
Boarea 158 kvm. Lantmäteriet

CENTRALT I SORSELE

GÅNGAVSTÅND TILL SKOLA, FÖRSKOLA, BUTIKER

SEX SOVRUM

TVÅ BADRUM

Välkommen till Såggatan 3! Stor villa fördelad på två våningar samt källare. Du kommer in i en 'yttre' hall med trapp upp till övre plan samt ner till källaren. På entréplan är idag tre sovrum, vardagsrum, kontor, badrum samt en stor hall. En trappa upp är köket med matplats, tre sovrum, kontor, badrum och en stor hall. På källarvåningen är tvättstugan med torkrum, teknikrum, två matkällare, förråd, gillestuga samt ett rum vilket kan nyttjas efter behov. Det är gångavstånd till butiker, skola, förskola. Bostaden har senats nyttjats som vårdboende, se mer info om detta under rumsbeskrivningen, rubriken Övrigt.

ENTRÉPLAN
Taket på detta plan är träpanel.
HALL
Hallen fördelar rummen på entréplan. Här inne finns en kamin, vilken inte är eldad i på många år. Sovrum 1 och badrum till vänster, kontor och sovrum 2 rakt fram samt sovrum 3 och vardagsrum till höger. På golvet ligger en matta med träimitation vilken fortsätter in till kontoret och sovrum 2. Väggarna har en ljusgrå tapet.

SOVRUM 1, 2 OCH 3
I sovrum 1 står idag två enkelsängar, det är två inbyggda garderober. En gul tapet och grå matta på golv. I sovrum 2 står idag skrivbordsmöber. Fyra inbyggda garderober. På golvet ligger en likadan matta som i sovrum 1. Väggarna är klädda i gul tapet. I sovrum 3 står idag en dubbelsäng. Trägolv och ljusa tapeter på väggarna. Fyra inbyggda garderober.

KONTOR
Rummet är idag inrett som kontor. Mattan från hallen fortsätter in i detta rum. Gula tapter på väggarna.

VARDAGSRUM
Ett stort och rymligt rum som idag rymmer en hörnsoffa med tillhörande soffbord, bokhylla samt TV-bänk. På golvet är ett parkettgolv och väggarna är tapetserade med ljusa tapeter samt fondvägg i mörkbrunt.

BADRUM
Badrum med dusch, handfat, badrumsskåp med spegeldörr samt WC. Det saknas en spegeldörr. Våtrumsgolv- och tapet i ljus färg.

ÖVRE PLAN
Taket på detta plan är vita takplattor.
HALL
Även på detta plan fördelar hallen rummen. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna har en beige tapet.

SOVRUM 4, 5, 6
I sovrum 1 står det idag en motionscyckel, ett skrivbord samt en bokylla. På golvet ligger en grå matta och väggarna har en ljus tapet. Det är två inbyggda garderober. Sovrum 5 och 6 tar man sig till från kontoret. I sovrum 5 står idag en dubbelsäng. På golvet ligger en grå matta och det är gråa tapeter på väggarna. Det är inbyggda garderober. I sovrum 6 är det ett parkettgolv och gula tapter. Här inne står våningssäng samt skrivbord.

KÖK/MATPLATS
Matplatsen rymmer ett större matbord. Det är en blåmålad bröstpanel på väggen med beige tapet. På golvet ligger en matt som fortsätter in i köket. Köket har blåmålade köksluckor och vitmålade väggar. Det är gott om arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av två stycken kyl/frys, spis/ugn, fläkt samt diskmaskin.

KONTOR
Mellan sovrum 5 och 6 är ett utrymme som idag används som kontor. Det är parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna.

BADRUM
Badrum med dusch, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörr samt WC. Ett grått våtrumsgolv och en våtrumstapet i ljus färg.

KÄLLARVÅNING
När du kommer ner från trappen är det en korridor som fördelar rummen. Väggar och tak är målad i ljus färg. På varsin sida av trappen är finns matkällare. Längst in till vänster är teknikrummet och ytterligare ett rum som i dag står oinrett. Här inne är det panel på väggarna. Rakt fram är tvättstugan med torkrum längre in. I tvättstugan står en tvättmaskin och torktumlare av äldre modell. Finns en grovtvätt med golvbrunn samt ett hyllsystem. Inne i torkrummet står en vedeldad spis. Till höger i korridoren är ett större förråd på höger sida och på vänster sida är gillestugan. Det är matta på golvet, blåmålad bröstpanel på en vägg samt övriga väggar målade i ljusblått.

ÖVRIGT
Fastigheten har typgod 823: Byggnad som används för sjukvård, missbrukarvård, barn- och ungdomsomsorg, kriminalvård eller åldringsvård samt byggnad som används för omsorg om personer med psykisk funktionsnedsättning. Byggnad som används som hem åt personer som behöver institutionell vård och tillsyn. Denna typ av fastighet har ett undantag från skatte-/avgiftsplikt, därav inget taxeringsvärde. 3:3 Fastighetstaxeringslagen.

Då fastigheten idag är taxerad som en näringsfastighet så ska den redovisas om näringsverksamhet på en NE-blankett. https://skatteverket.se/foretag/drivaforetag/foretagsformer/enskildnaringsverksamhet/naringsfastigheter.4.361dc8c15312eff6fd2c1b1.html

Som ny ägare av fastigheten kan du ändra typkod på fastigheten om fastigheten nyttjas till t ex privatboende: ’ Skatteverket kan ändra fastighetens typkod om fastigheten har förändrats genom till exempel nybildning, ombildning, nybyggnation eller ombyggnation, eller om byggnadens användning ändras. https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/fastighetstaxering/typkoder.4.2b543913a42158acf800022661.html?q=Ändra+typkod

På tomten står även bod med cykelförråd och soprum samt ett förrådsskjul med ett äldre garage.
Säljaren vet ej status på kaminen på entréplan då den inte är eldad i på många år. Den är ej sotad samt att brandskyddskontroll är ej utförd.
Bostaden säljes med befintliga möbler.
Energideklaration är beställt.

2015 Målning av fasad

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Fastighet Smeden 2
Boarea 158 kvm
Biarea 79 kvm
Byggnadsår 1954
Vatten & avlopp Kommunalt
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden ÖVRIGT
2015 Målning av fasad

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 575 000 kr
Typkod 823, Specialenhet, vårdbyggnad
Summa inteckningar 370 000 kr
Driftkostnad 43 967 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 25 787 kr
  • Vatten/avlopp: 5 160 kr
  • Försäkring: 5 406 kr
  • Renhållning: 2 845 kr
  • Hushållsström: 4 769 kr

Uppvärmningen är fjärrvärme. Huset har stått tomt så därav den låga förbrukningen av hushållsel. 2016 bodde där 6-7 vuxna människor i hushållet och då var förbrukningen närmare 9500 kWh det året. Kostnaden för renhållning är en grundavgift på 1 170 kr/år samt litet kärl (120 liter) 1 675 kr/år. Försäkringen är en Säkra företags- och fastighetsförsäkring.

Tomt

Tomtarea 1158 kvm
Tomttyp Trädgård

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende