VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hagastaden/Karolinska, SOLNA

Prostvägen 3, 1,5tr

// Unik lägenhet som sällan är till salu // En av få ettor med balkong i området // Genomgående funkischarm // Vackert plankgolv // Högt till tak // Välskött förening med fantastiska lokalintäkter // Låg avgift // Citynära läge med fantastiska kommunikationer runt husknuten //

Nu ges fantastiskt möjlighet att förvärva en riktig funkisdröm med solig balkong!
Unik chans att få förvärva en av många få ettor i området som har balkong. Med sin genomgående funkischarm med karaktäristiska tidstypiska detaljer i form av vackert trägolv, fönsterbänk i marmor samt rejäla fönsterpartier blir detta ett otroligt charmigt drömhem. Utöver dessa attribut finns en väl tilltagen takhöjd om cirka 2,6 meter så upplevs en fantastisk rymd i hela bostaden. Välplanerad planlösning som erbjuder gott om plats för stor säng, soffa med tillhörande TV-möblemang samt matplats. Från vardagsrummet nås hemmets rymliga balkong med en vacker dubbeldörr som ger fantastiska möjligheter att njuta av solen under merparten av dagen. Njut av en varm kopp kaffe i morgonsolen eller middag i kvällssolen på sommaren. Som grädden på moset finns välkomnande hall med fantastiskt marmorgolv samt rymlig klädkammare med elfa-system som med enkelhet kan nyttjas som walk-in-closet.

Brf Falkeneraren i Solna är en välskött och mycket ekonomiskt stabil förening med låg belåning och mycket trevliga lokalintäkter. Tack vare sina uthyrda lokaler som ger fina intäkter och den låga belåningsgraden så kan föreningen fortsatt hålla sina avgifter låga. Utöver detta har föreningen en stor majoritet av sina lån med låg ränta och lång bindningstid (Se årsredovisning 2022). Vidare finns det välutrustad tvättstuga, dubbla cykelrum och en mycket trevlig och grön innergård.

Här bor ni i ett citynära läge intill växande Hagastaden och samtidigt har grönskande lugn med Hagaparken på kort avstånd. På någon minuts promenad nås Torsplan med all önskvärd service, flertalet restauranger och caféer. Utöver promenadavstånd till stadspuls finns intilliggande Hagaparken med fantastisk grönska och vackra promenadstråk. Runt husknuten går flertalet busslinjer som tar dig till direkt till KTH, Slussen, Fridhemsplan och övriga områden i City. Inom några år kommer även tunnelbanans nya gula linje stå klart med en uppgång en kort promenad från Prostvägen. en uppgradering av Solnavägen med förbättrad gång- och cykelväg till Solna. Inom några år kommer även nästa etapp av Norra Stationsparken stå färdig för användning. Detta kommer ge de boende i området ytterligare en grön och modern park att besöka!

Denna chans vill ni inte missa!
Varmt välkommen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 30 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1855 kr/mån
Rum 1
Våning 1.5 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris På förfrågan

Ansvarig mäklare
Andreas Hansson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 49 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Hannah Sommerfors
Reg. Fastighetsmäklare
0734-02 81 60
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mycket sällsynt tillfälle att förvärva funkisdröm med balkong i soligt läge!

powerbild kvadrat_andreashansson
powerbild kvadrat_andreashansson
Web 4
Web 4
Fjärilshuset 1
Fjärilshuset 1

Planritning

Planritning
Planritning
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Prostvägen 3, 1,5tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30 kvm. Förvaltarens information
Hiss Nej
Våning 1.5 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 30 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 2-glas + isolerruta
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

KOMMANDE

Detta är en kommande bostad! Kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid intresse!

HALL

Välkomnande hall med ypperliga förvaringsmöjligheter tack vare inbyggt överskåp och skohylla. Här finns dessutom goda avhägningsmöjligheter genom hatthylla med krokar. Redan i hallen slås man av det karaktäristiska 40-tals charmen med vackert golv i kolmårdsmarmor och bostadens generösa takhöjd.

ALLRUM

Socialt vardagsrum i insynsfritt läge med lättmöblerade ytor för önskat möblemang. Tack vare planlösningen finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang, fullstor säng samt matplats för 4-6 personer. Rummet kännetecknas av det fantastiska ljusinsläppet från dubbla fönsterpartier samt från balkongdörrarna. Här återfinns många av de tidstypiska detaljerna i form av generös takhöjd, plankgolv samt vackra fönster med fönsterbräde i kolmårdsmarmor. Via den vackra dubbeldörren nås den soldränkta balkongen i syd-västläge. Som grädden på moset finns en vacker takrosett i mitten av rummet.

BALKONG

Genom de vackra balkongdörrarna nås hemmets rymliga balkong i absolut bästa solläge. Här erbjuds ypperliga möjligheter att njuta av sommarens alla soliga dagar från morgon till sen kväll. Balkongen vetter mot föreningens lummiga innergård med gräsmatta och växtligheter. Vidare är balkongen inredd i trätrall och erbjuder goda möjligheter för blomlådor.

KÖK

Toppfräscht kök i perfekt kombination med den genomgående funkischarmen. Här finns maskinpark i form av induktionshäll, fläkt, ugn samt kyl/frys. Här finns gott om arbetsyta och förvaring för den matlagningsintresserade. Köket har arbetsbänk i mörk ton, vitlackerade köksluckor samt spotlights i tak. Vidare finns vitmålade väggar, laminatgolv i grå nyans samt ljusgrå kakel ovan arbetsbänk.

BADRUM

Från hallen nås det stambytta badrummet med halvkaklade väggar och klinkergolv i ljus nyans. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, handdukstork, WC, tvättställ samt spegelskåp med belysning.

WALK-IN-CLOSET

Rymlig walk-in-closet som erbjuder exemplarisk förvaring för kläder, skor och övrig utrustning. Inrett med elfa-system för att nyttja samtliga kvadratmeter på bästa sätt.

FÖRRÅD

Till lägenheten tillhör nyttjanderätt till ett vindsförråd samt källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-05-28
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0312
Avgift 1855 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 140 kr/mån för bredband.
Driftkostnad 5 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaderna är baserat på säljaren uppgifter. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,95874%
Andel av årsavgift 0,98%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 176 067 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Falkeneraren i Solna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716421-4541
Gatuadress Prostvägen 9
Postnummer 17164
Ort SOLNA
Epostadress falkeneraren@gmail.com
Hemsida https://falkeneraren.wordpress.com/om/
Äkta/oäkta förening Äkta
Ansökan in/utträde Nabo Mäklarbild via maklarservice.com
Ansvarig lägenhetsregister Nabo Mäklarbild via maklarservice.com
Allmänt om föreningen Brf Falkeneraren i Solna är en äkta förening och består av totalt 45 bostadsrätter samt 18 lokaler. Föreningen förvärvade byggnaden under 1996 och förvärvade marken 2006. För mer informationen, se hemsida: https://falkeneraren.wordpress.com/

Föreningen godkänner delat ägandeskap med krav om minsta ägarandel om 10 %.

I dagsläget (2023-08-17) finns inga beslutade eller planerade avgiftsändringar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan har två bokningsbara delar med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare vardera del. Finns även en kallmangel att nyttja.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 45
Antal lokaler 18
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
1999-2000 Målning av trapphus
2001 Renovering av tvättstuga
2001-2003 Stambyte i kök och badrum
2005 Renoverades fönster utvändigt
2005-2010 utfördes byte och renovering av nedgrävda spillvattenledningar från huset ut till gatan.
2010 Uppförande sam reparation av balkonger
2012 – Omdragning av el i gemensamma utrymmen
2013 Tvättstugan renoverades
2014 Utfördes översyn och utbyte av dåliga element
2016 Renoverat taket
2017 Reparation av lekplats, reparation av horisontella stammar i källare, byte av värmecentral,
radiatorventiler, termostater
2018 Avslut av el-omdragning samt renovering av externa lokaler
2019 Renovering av fönster och balkongdörrar
2022 Renovering av trapphus
2023 OVK, ommålning av källargång, förbättrad vindsbelysning. Bygga om ventilationstrummor i lokalen som nyttjas av Mae Thai.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ser över källargången mellan fastigheterna och kommer läggas till i underhållsplanen. Föreningen håller på att ta fram en ny underhållsplan med bland annat en översyn på balkonger, fasadfogar, gårdsytor och terrasseringen ovan kulverten mellan husen.

Föreningen ska måla om källargången, renovera lekplatsen samt lägga konstgräs över den asfalterade delen av bakgården utanför Port 3.
Parkering Det går att ställa sig i kö för att hyra parkeringsplats vid Prostvägen av Kyrkogårdsförvaltningen, Prostv.10. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 400 kr/månad eller 1000 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till bredbandsnätet via Ownit (fiber) för hastigheten 1000/700Mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Föreningen har ett mindre cykelrum vid port 3 samt ett större cykelrum vid port 9. Det finns även ett barnvagnsrum per trapphus. På baksidan av huset har föreningen en gemensam trädgård.
Övrigt Föreningen gjorde en extraamortering under 2022 på ca 2 miljoner kronor.

Dokument

Området

Hagastaden en av Sveriges nyaste och modernaste stadsdelar, med 6000 nya bostäder, ny egen tunnelbanestation, skolor och närservice i världsklass, bara minuter från City.

Närområde

Inom några minuters promenad nås Torsplan med två matbutiker, Systembolag, SATS, flertalet caféer och restauranger, etc. Här finns all service man kan önska sig för att klara av vardagen. En stenkast bort nås Vasastan/Sankt Eriksplan med bara någon minuts promenad.

Via Solnavägen nås Solna där ni bland annat finner fantastisk shopping vid Mall of Scandinavia med trivsam shopping och matupplevelser. Här finns över 150 butiker, restauranger och caféer att ta del av. Vid Mall of Scandinavia finns även Friends Arena som håller flertalet event, konserter och fotbollsmatcher årligen.

Kommunikation

Inom några år öppnar nya tunnelbanestationen Hagastaden som tar dig till Odenplan på bara minuter. Idag finns snabba och smidiga resvägar i buss linje 3, 6, 67, 77 och 507 mot bland annat Södersjukhuset, Odenplan, Solna Station, Skansen och Ropsten via Fridhemsplan och Slussen.

Parkering

I området råder boendeparkering via Solna Stad. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal.

Övrigt

Grönområden:
Bara ett stenkast bort ligger Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärlishuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium.