• Dela via:
Solna Centrum, SOLNA

Klippgatan 4

- Unik sekelskiftesbostad anno 1904
- Bevarad charm från byggåret
- Parkeringsplats inkluderat i avgiften
- Möjlig braskamin
- Gemensam grönskande trädgård

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm från 1904, ett stenkast från Solna Centrum. Yteffektiv 2:a på lugn återvändsgata. Denna unika lägenhet erbjuder villakänsla på 44 kvm! Mängder av originaldetaljer bevarade från byggåret och insynsskyddat läge. Rymligt kök med gott om arbetsytor, Egen parkeringsplats precis utanför porten ingår i avgiften.

Föreningen har en underbar trädgård med grönskande buskar och träd. I trädgården finns utemöbler, hängmatta och grill. Här kommer många dagar spenderas under sommarhalvåret!

Lugnt och rofyllt område med närhet till det mesta. I närområdet finns goda promenadstråk samt grönområden såsom Skytteholmsparken och Huvudstafältet. Kommunikationerna är många med bland annat T-bana, tvärbana och bussar på ca 5 minuters avstånd. Inom samma avstånd nås även Solna Centrum med butiker och restauranger. Här kan man inte annat än trivas!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 44 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2763 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1904
Pris 2 495 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Behrer
Reg. Fastighetsmäklare
0708-19 67 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Skytteholmsparken 1
Skytteholmsparken 1
Skytteholmsparken 2
Skytteholmsparken 2
Skytteholmsparken 4
Skytteholmsparken 4
Skytteholmsparken 5
Skytteholmsparken 5
Skytteholmsparken 7
Skytteholmsparken 7
Solna Centrum 1
Solna Centrum 1
Solna Centrum 2
Solna Centrum 2

Planritning

Adam Behrer

Adam Behrer

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klippgatan 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 44 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44 kvm
Byggnadsår 1904
Uppvärmning Direkt El

Rum

HALL

Charmig hall som delas med grannen på samma våningsplan. Här finns plats för att hänga av ytterkläder samt förvaring i garderob (De två närmaste garderoberna hör till lägenheten, den längst bort hör till grannen).

KÖK

Välplanerat och rymligt kök med generösa arbetsytor och bra förvaring i flertalet charmiga originalskåp. Härligt ljusinsläpp från fönster invid matplats åt 4-6 personer. Vitvarorna i köket består av kyl/frys, ugn, spisfläkt samt glaskeramikhäll. Väggar klädda i tapet och furutiljor på golv målade i grått.

VARDAGSRUM

Väl tilltaget och ljust vardagsrum med vackra originaldetaljer i form av generös takhöjd och furutiljor på golv samt vitmålade väggar. Här finns utrymme för samt sällskapsdel, soffgrupp, TV-möbel och förvaring i linneskåp och byrå.

SOVRUM/VERENDA

Härlig inbyggd veranda omgiven av spröjsade fönster som ger ett fantastiskt ljus till rummet. Rummet disponeras som sovrum. Här finns plats för större säng och förvaring i garderob.

BADRUM

Fräscht och rymligt badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinker på golv. Utrustningen består av WC, dusch, tvättmaskin, tvättställ med kommod, spegel samt handdukstork.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett förråd beläget på föreningens gård.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-01-14
Energikonsumtion 63 kWh/m2 år.
Primärenergital 100

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1101
Pris 2 495 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 2763 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA, kabel-TV (basutbud) & parkeringsplats
Driftkostnad 7 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablon. Faktiska värden kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Andel i förening 18,72%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uppgiften kan ej tillhandahållas av föreningen.

Förening

Föreningsnamn BRF Skafferiet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769610-9144
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Skafferiet bildades 2004. Det är en liten förening som består utav 4 lägenheter.
Föreningen arrangerar 2 st gemensamma städdagar (vår och höst).

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.
Delat ägandeskap accepteras.
I dagsläget (2023-11-20) finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Föreningen har en god ekonomi och bygger kassa med ca 45tsek årligen i dagsläget (låga räntor).

HUSET
Sekelskiftesdröm anno 1904 med många fina detaljer bevarade som ger lägenheten en unik och fantastisk känsla. Ni har en mysig trädgård i föreningen med doft av ros och lavendel där ni kan bjuda in till grillkvällar eller läsa en bok i hängmattan för de lata sommardagarna. Med pampas marina och Hagaparken ett stenkast bort finns fina badmöjligheter. Egen parkeringsplats ingår i avgiften.

GÅRD/TRÄDGÅRD
Här har vi en underbar trädgård med gemensamma utemöbler, grill och hängmatta. Fruktträd och bärbuskar, liljor och rosenbuskar samt lavendel som ger den fina doften av sommar. Önskar man odla ytterligare frukter, blommor eller grönsaker så finns tillhörande planteringslådor.
Ni finner cykelställ, verktygsbod och förråd på gården samt en egen snickarverkstad i rymlig källare med goda förvaringsmöjligheter.
Trädgården sköts av medlemmarna och så även trapphuset

EL
Lägenhetsinnehavaren betalar själv för uppvärmning av sin lägenhet medan gemensamma utrymmen betalas av föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Jämte den fantastiska trädgården finns det ett uteförråd. Önskas ytterligare förvaring så finns det plats i husets källare där det finns ett snickarrum med verktyg.
Renoveringar 1993-1994 Totalrenovering med byte av stammar och elstigar
2003 Ommålning av fasad
2008 Omläggning av tak
2014 Ommålning av fasad, byggnation av nytt uteförråd med värme.
2014 Vindsutrymme såldes för utbyggnad lgh 1201
2015 Radonmätning
2017 OVK besiktning
2020 Energideklaration
2020 Installation av mekanisk frånluft samt rengöring av ventilationskanaler.

Föreningen planerar att måla om fönster samt installera braskaminer i bostäderna. Installation av braskamin finansieras själv av respektive bostadsinnehavare.
Parkering Till lägenheten hör en egen parkeringsplats som ingår i månadsavgiften. I övrigt gäller boendeparkering till en kostnad om 400 kr/mån alternativt 1000 kr/kvartal. För mer info se: www.solna.se
Tv och bredband Comhem är leverantören av TV-anslutningen men det är fritt att välja för boende vilken TV-leverantör man vill använda. Kabel-TV basutbud ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1050 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med sitt centrala läge i Solna har området kring Solna Centrum utmärkta kommunikationer. Inom ca fem minuters gångavstånd hittar du Solna Centrum som har flertalet butiker och ett antal restauranger samt även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek och vårdcentral. Här finner du även flertalet bussar mot både västerort samt norrort, t-bana där restiden till T-centralen endast är ca 10 min samt tvärbanan som trafikerar sträckan Solna Station - Alvik.

Närområde

Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett Friskis & Svettis.
Bara ett par kilometer bort ligger Arenastaden där ni hittar Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt ni kan önska er med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du både kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Solna Centrum, tunnelbana blå linje. Mot Fridhemsplan och T-centralen. Buss 509 mot Brommaplan samt tvärbanan mot Sickla Udde åt ena hållet och Solna station åt andra. Ute på Sundbybergsvägen går buss 506 & 507 mot Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsunda skola F-9 och Skytteholmsskolan F-6.

Grönområden:
Om du önskar att få bo i ett naturskönt område men samtidigt med direkt närhet till Stockholm innerstad är garanterat Solna något för dig. Solnas yta består till ungefär en tredjedel av natur och parker. Här finns gröna rekreationsområden, flera strandpromenader och dessutom många fina små och halvstora parker och naturområden mellan bostadsområdena.

Några som förtjänar ett extra omnämnande är exempelvis Kungliga nationalstadsparken, öster om Uppsalavägen, med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön, Hagaparken och strandpromenader vid Brunnsviken och Edsviken. Några särskilt fina strandpromenader och rekreationsområden finner du vid Råstasjön och Lötsjön samt i natur- och parkstråket utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken.

Räkna på ditt nya boende