VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Solna Centrum, SOLNA

Klippgatan 2

Interiör i fint skick // Balkong i fritt och lugnt läge // Förening med väldigt god ekonomi och låg belåning // Låg avgift // Några minuters promenad från Solna Centrum //

Varmt välkomna till denna 2:a i toppskick på lugna och gröna Klippgatan! I charmigt 40-talshus med erbjuds denna välplanerade bostad som omsorgsfullt renoverats med vackra materialval och välbevarade originaldetaljer. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med förvaring i garderob, kök med diskmaskin och förvaring i över- och underskåp samt ett lättmöblerat vardagsrum med plats för stort matbord, soffgrupp och TV-möbel. Lägenheten har ett flertal stora fönsterpartier och tilltagen takhöjd på 2,70 som ger interiören en mycket ljus känsla. Vidare kan erbjudas ett stambytt och helkaklat badrum och en härlig balkong i fritt och lugnt läge med förmiddagssol. Till bostaden hör även nyttjanderätten till 2 förråd för exemplarisk förvaring.

Brf Klippan 5 är en skötsam förening med väldigt god ekonomi och endast 1,5 msek i belåning och en gedigen underhållsplan. Föreningen har en härlig takterrass som får användas av medlemmarna.

Optimalt läge bara några minuters promenad från Solna C med T-bana, bussar, tvärbana och butiker Inom promenadavstånd ligger även Kungsholmen och Vasastan. Inom några år kommer gröna linjens tunnelbana sträcka sig till området och smidigt ta er in till Odenplan.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1702 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1946
Pris

Ansvarig mäklare
Adam Behrer
Reg. Fastighetsmäklare
0708-19 67 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Web 22
Web 22
Web 23
Web 23
Solna Centrum 2
Solna Centrum 2
Skytteholmsparken 1
Skytteholmsparken 1
Skytteholmsparken 2
Skytteholmsparken 2
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)

Planritning

Adam Behrer

Adam Behrer

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klippgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 40 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-04-09
Energikonsumtion 130 kWh/m2 år.
Primärenergital 94

Ekonomi

Lägenhetsnummer 111
Avgift 1702 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg. Tillägg för bredband tillkommer om 149 kr/månad.
Driftkostnad 5 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 500 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablonvärden. Faktiska kostnader kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,687%
Andel av årsavgift 3,918%

Förening

Föreningsnamn Brf Klippan 5
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716417-4414
Gatuadress Klippgatan 2
Postnummer 17147
Ort SOLNA
Hemsida Ingen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Klippan 5 består av fastigheten på Klippgatan 2 som byggdes 1946. Föreningen består av 19st lägenheter fördelat på 18st bostadsrätter och 1st hyresrätt. I föreningen finns även 2st företagslokaler. Föreningen äger marken huset står på.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar ( kontrollerat 2024-05-30)
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 18
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 2
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2000 - Stambyte i kök & badrum
2002 - Bytt elstigar, 3-fas el finns i fastigheten
2003 - Nya 3-glasfönster
2004 - Säkerhetsdörrar samt ommålning trapphus
2007 - Utomhustrappa
2011 - Fiber indraget
2012 - Nytt plåttak & nybyggd takterrass
2014 - Ny fjärrvärmecentral
2015 - Helrenoverat tvättstugan
2018- OVK
2019 - Renovering av kök i hyreslägenhet
2019 - Ny el i källaren
2022 - Stamspolning

Föreningen diskuterar en framtida renovering av trapphuset.
Parkering Föreningen har 2st parkeringsplatser som under dagtid hyrs ut till lokalhyresgästerna. Föreningens medlemmar kan dock gratis använda dessa som tillfällig parkering utanför kontorstid. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun.
Tv och bredband Huset är anslutet till kabel-tv via Tele2, basutbud ingår i avgiften. Fiberbredband är tecknat via Stockholms stadsnät. Föreningen har ett gemensamt avtal där varje hushåll får betala 149kr/månad för bredband med en hastighet på 1000/1000Mbit.
Överlåtelseavgift 1432 kr
Pantsättningsavgift 576 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen TVÄTTSTUGA
Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarvåningen som renoverades så sent som 2015. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare och 1 mangel.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum och en gemensam takterrass.

Dokument

Området

Med sitt centrala läge i Solna har området kring Solna Centrum utmärkta kommunikationer. Inom ca fem minuters gångavstånd hittar du Solna Centrum som har flertalet butiker och ett antal restauranger samt även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek och vårdcentral. Här finner du även flertalet bussar mot både västerort samt norrort, t-bana där restiden till T-centralen endast är ca 10 min samt tvärbanan som trafikerar sträckan Solna Station - Alvik.

Närområde

Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett Friskis & Svettis.
Bara ett par kilometer bort ligger Arenastaden där ni hittar Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt ni kan önska er med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du både kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Solna Centrum, tunnelbana blå linje. Mot Fridhemsplan och T-centralen. Buss 509 mot Brommaplan samt tvärbanan mot Sickla Udde åt ena hållet och Solna station åt andra. Ute på Sundbybergsvägen går buss 506 & 507 mot Odenplan. Från busstation Klippgatan går buss 152 mot Liljeholmen.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsunda skola F-9 och Skytteholmsskolan F-6.

Grönområden:
Om du önskar att få bo i ett naturskönt område men samtidigt med direkt närhet till Stockholm innerstad är garanterat Solna något för dig. Solnas yta består till ungefär en tredjedel av natur och parker. Här finns gröna rekreationsområden, flera strandpromenader och dessutom många fina små och halvstora parker och naturområden mellan bostadsområdena.

Några som förtjänar ett extra omnämnande är exempelvis Kungliga nationalstadsparken, öster om Uppsalavägen, med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön, Hagaparken och strandpromenader vid Brunnsviken och Edsviken. Några särskilt fina strandpromenader och rekreationsområden finner du vid Råstasjön och Lötsjön samt i natur- och parkstråket utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken.