VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gamla Huvudsta, SOLNA

Järnvägsgatan 2D

// Juridisk person kan godkännas! // Compact living // Otroligt låg avgift // Förberett för kombimaskin // Toppfräscht boende - Nybyggt 2021 // Välskött förening med god ekonomi // Optimalt läge nära livsmedelsbutik, gym och restauranger //

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna optimalt planerade förstaboendet. Med större fönsterparti fylls bostadens alla hörn av trevligt ljusinsläpp. Bostaden, som färdigställdes 2021, erbjuder stilrena materialval och alla praktikaliteter för att göra vardagspuzzlet bekvämt. Här finns modernt kök med kompaktugn med mikrofunktion, rymligt badrum med handdukstork och golvvärme samt en välplanerad hall med städskrubb som är förberett för tvättmaskin. Bostaden har sin egna stenlagda entré som med enkelhet kan nyttja som uteplats. Här kan du njuta av förmiddagssolen tillsammans med en varm kaffekopp i handen.

Välskött och stabil förening där juridisk person godkänns som medlem. Föreningen har god ekonomi med fina framtidsutsikter. Föreningen planerar att göra ny ekonomisk plan efter färdigställandet av vindarna. I de fall det finns utrymme så siktar föreningen på att sänka avgiften! Som medlem i föreningen kan du nyttja den gemensamma innergården med grillmöjligheter.

Bostaden har ett perfekt läge med närhet till tunnelbana, bussar, restauranger och service. På promenadavstånd finns fina grönområden, Solna C och Mall of Scandinavia med shopping i världsklass. I framtiden planeras en ny pendeltågsstation i området vilket kommer göra denna adress än mer central än idag.

Varmt välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 20 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1062 kr/mån
Rum 1
Våning 0
Hiss Nej
Byggnadsår 1952-1953
Pris 1 695 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Andreas Hansson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 49 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Melissa Scholz
Reg. Fastighetsmäklare
070-45 39 883
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Toppmodern 1:a med fantastiskt låg avgift i mycket välskött förening! Juridisk person godkänns!

Gunnar Asplunds allé fält 1
Gunnar Asplunds allé fält 1
Gunnar Asplunds allé
Gunnar Asplunds allé
Huvudstabadet
Huvudstabadet
Pampas Marina
Pampas Marina
Promenadstråk Ulvsundasjön 2
Promenadstråk Ulvsundasjön 2
Jungfrudansen klippor 1
Jungfrudansen klippor 1
Karlbergs Slott
Karlbergs Slott

Planritning

Planritning
Planritning
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Järnvägsgatan 2D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 20 kvm. Förvaltarens information
Hiss Nej

Egen entré till bostaden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 20 kvm
Byggnadsår 1952-1953
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Från bostadens stenlagda entré nås den välplanerade hallen med gott om förvaring via garderob och avhägning via hatthylla. I städskrubben är det förberett för tvättmaskin. Här börjar de genomgående vitmålade väggarna och vitlaserade parkettgolvet i ek.

ALLRUM

Vardagsrum och kök i öppen, social planlösning. Här finns utrymme för mindre soffa, säng samt matplats för tre. Ytskikten består av vitmålade väggar och vacker vitlaserad ekparkett. Rikligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

KÖK

Toppmodernt kök med luckor i grått och vitt kakel ovan ljus bänkskiva i ljusgrå laminat. Vitvarorna består av spishäll och kompaktugn med mikrofunktion, integrerad köksfläkt samt kyl/frys i rostfritt utförande.

BADRUM

Stilrent badrum helkaklat i vitt med marmorprintat klinkergolv utrustat med golvvärme. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Belysning från infällda spotlights i tak.

UTEPLATS

Den stenlagda entrén disponeras idag som uteplats där du med enkelhet kan ställa ut bord och stolar. Här kan du njuta av förmiddagssolen under sommarhalvåret. Uteplatsen funkar som en förlängd del av hemmet.

FÖRRÅD

Till lägenheten tillhör nyttjanderätt till källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-18
Energikonsumtion 142 kWh/m2 år.
Primärenergital 146

Ekonomi

Lägenhetsnummer 80
Pris 1 695 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 1062 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme och vatten samt bredband i Stockholms Stadsnät 1000 Mbit/s.
Driftkostnad 3 146 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 146 kr
  • Hushållsström: 2 000 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablonvärden. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,53584%
Andel av årsavgift 0,50531%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 121 598 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Vargen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716421-9029
Gatuadress Bangatan 1B
Postnummer 17163
Ort Solna
Epostadress brfvargen@live.se
Hemsida https://vargen.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Vargen är en äkta bostadsrättsförening med två fastigheter intilliggande huskroppar (Vargen 3 och Vargen 14) som byggdes under 1952 och 1953 och består av 82 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 2 lokaler upplåtna med hyresrätt.

JURIDISK PERSON ACCEPTERAS! Föreningen tillåter inte någon hotellverksamhet, uthyrning till andra företag och uthyrning av lägenheten får endast ske till privatperson minst 6 månader i taget med styrelsens samtycke.

I dagsläget (2023-05-06) finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 83
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 2
Renoveringar 2020 - Dränering, dagvattenbrunnar samt grundisolering. Ombyggnation av lokaler på markplan till bostadsrätter
2018 - Värmeslingor, takrännor och stuprör Järnvägsgatan.
2017 - Ny tvättmaskin och torktumlare, tvättstuga Järnvägsgatan.
2016 - Stamventiler, bytt stamventiler på Bangatan och Järnvägsgatan. Värmecentraler uppgradering, Bangatan samt Järnvägsgatan. Bytt asbestisolerade dörrar källare och vind Bangatan 3-7. Nytt lås och passersystem, Järnvägsgatan och Bangatan. Entrédörrar Bangatan 3-7, renoverade dörrar.
2013 - Uppgradering av vind- och källarbelysning med LED-lampor och rörelsedetektorer.
2011/2012 - Fasadrenovering och Balkongbyggnad.
2007 - Renovering trapphus.
2005 - Rörstambyte, elstambyte.
2004 - Omläggning av tak.

PLANERADE RENOVERINGAR
Nya tak på båda fastigheterna, i och med byggnationen av de nya lägenheterna.
Under sommaren 2022 påbörjades rivning av tak och bygget av 18 st nya bostadsrätter på vindarna (båda fastigheterna, 9st på vardera vind, om tot. ca 1 000 kvm). Byggprojektet av vindarna förväntas bli klart till våren 2024.

I dagsläget finns det inget beslut om att renoveringarna kommer att påverka avgiften. Föreningen planerar att göra en ny ekonomisk plan under 2024. Om den nya ekonomiska planen ger utrymme för avgiftssänkning kommer det ske.
Parkering Föreningen har 5 parkeringsplatser som kan hyras av föreningsmedlemmar. I dagsläget råder det kö till samtliga platser.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Tele2 samt fiber via Stockholms Stadsnät 1000 Mbit/s.
Överlåtelseavgift 1838 kr
Pantsättningsavgift 788 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Cykelrum, barnvagsrum, soprum/återvinningsrum och två tvättstugor. I dagsläget är föreningen i processen att bygga ett övernattningsrum.

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.
Uteplats Den stenlagda entrén till bostadens disponeras i dagsläget som uteplats.

Dokument

Området

Gunnar Asplunds allé fält 1Hufvudsta ridskolaHuvudsta CentrumHuvudstabadetJungfrudansen klippor 1Karlbergs SlottPampas Marina 1Pampas Marina 2Pampas MarinaPromenadstråk Ulvsundasjön 2Gyllene Porten 2Gunnar Asplunds alléHufvudsta gård 2Hufvudsta Ridskola 2Huvudstabadet 1MOS 1 (Print)

Gamla Huvudsta är ett lugnt område med bebyggelse från främst 50-talet och med närhet till det mesta. I närområdet finns bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm.

Närområde

Mataffärer och restaurang finns inom hundra meters avstånd och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Kommunikation

Gamla Huvudsta ligger med ca 10 min promenad till T-bana Västra Skogen (både Akalla och Hjulstalinjerna) varifrån resan tar ca 7 min till T-Centralen. Det är även 10 min promenad till T-bana Solna C och Huvudsta C. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska).

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan.

Räkna på ditt nya boende