VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Järvastaden, Solna

Fridensborgsvägen 106

- Dubbla balkonger
- Nyskick
- Två badrum
- Garage i huset
- Optimal planlösning
- Nära skolor och parker

I populära och familjevänliga Järvastaden saluförs denna välplanerade och ljusa lägenhet högt upp i huset med dubbla balkonger och fantastisk utsikt över omgivningarna. Social planlösning med tre rum i fil från det generösa vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp och utgång mot underbar balkong i söderläge där ni kan grilla och njuta av eftermiddagssolen. Rofyllt master bedroom med stor garderob bakom skjutdörrar, klädkammare och utgång mot inglasad balkong i österläge med morgonsol. Två ytterligare sovrum med plats för större säng och gott om förvaringsmöjligheter. Luftigt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt ett mindre badrum med WC och dusch.

Välskött förening med garage under fastigheten som nås med hiss samt en trevlig innergård. Perfekt läge nära mataffär, Spegeldammsparken, Jaktvillan, förskola och grundskola. Här bor ni med närhet till Igelbäckens naturreservat, Mulle Meck-parken samt Överjärva Gård och Ulriksdals Slott. En bit bort finns även fina promenadstråk längs Råstasjön och Lötsjön samt Ursviks motionsområde med löp- och skidspår och utegym. För den bilburne är det ett perfekt läge med E18 runt hörnet och E4:an i närheten, med bil tar det endast några minuter in till centrala Stockholm. Goda kommunikationsmöjligheter med pendeltåg och buss. Buss till Solna C, Hallonbergen och Bergshamra som även erbjuder tunnelbana.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 98 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4315 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2013-2015
Pris

Ansvarig mäklare
Adam Behrer
Reg. Fastighetsmäklare
0708-19 67 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Adam Behrer

Adam Behrer

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fridensborgsvägen 106

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 98 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 98 kvm
Byggnadsår 2013-2015
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning på hatthylla och i garderober. Fin stavparkett som fortsätter in i resten av bostaden.

BADRUM 1

Det mindre badrummet, utrustat med dusch, tvättställ och WC. Helkaklat utförande.

BADRUM 2

Större badrum med tvättinrättning, WC, badkar och tvättställ. Arbetsyta och förvaringsskåp ovanför tvättmaskin och torktumlare.

SOVRUM 1

"Master bedroom" med plats för dubbelsäng. Exemplariska möjligheter till förvaring i garderobsvägg och klädkammare. Utgång mot inglasad balkong.

SOVRUM 2

Perfekt barnrum/kontor i anslutning till vardagsrummet. Plats för säng och/eller skrivbord samt förvaring i garderob.

SOVRUM 3

Rymligt sovrum invid köket. Plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel.

KÖK

Fullt utrustat kök med stor matplats i burspråk som rymmer bord för 6-8 personer. Ljusa skåpluckor och stilren arbetsbänk.

VARDAGSRUM

Tilltaget vardagsrum centralt beläget i bostaden. Stora fönsterpartier och utgång mot balkong i västerläge. Plats för soffgrupp och TV-möbel.

BALKONG

Rymlig balkong i västerläge med härlig eftermiddagssol. Plats för trädgårdsmöbler och växter.

INGLASAD BALKONG

Nås från master bedroom. Helt inglasad vilket gör att den kan användas större delen av året. Fri utsikt och härlig morgonsol. Plats för trädgårdsmöbler och växter.

FÖRRÅD

Till bostaden hör nyttjanderätten till ett förråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-10-03
Primärenergital 96

Ekonomi

Lägenhetsnummer 51303
Avgift 4315 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme & kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 219 kr/månad.
Driftkostnad 7 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Försäkring: 3 000 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablon. Faktiska värden kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,01968%
Andel av årsavgift 1,01984%

Förening

Föreningsnamn Brf Solvändan Solna
Organisationsnummer 769627-0516
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Solvändan i Solna är en äkta bostadsrättsförening och består av 109 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler i markplan där det bedrivs restaurang/café, tandläkarmottagning, gym samt öppen förskola. Föreningen förvärvade fastigheten 2013 och föreningens hus byggdes mellan 2013-1015.

I dagsläget (2023-02-15) finns inga beslutade avgiftsförändringar. Den i april 2022 sänkte föreningen avgiften med 10 %.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5% av basbeloppet) debiteras köparen. Pantsättningsavgift debiteras om 525 kr (1% av basbelopp) debiteras pantsättaren.

Föreningen har en gemensam grön innergård som ansluter mot det kommunala torget och parken i väster via en portik. Under huskroppen finns källare med teknikutrymmen och lägenhetsförråd. Parkeringsgarage ligger under innergården med infart från Järva skjutbaneväg. Garaget nås från samtliga trapphus.
Renoveringar 2019 spolades stammarna
2020 installerades solcellspaneler på taket

Bara mindre förbättringsåtgärder är planerade som finansieras från likvida medel. Då fastigheten är mindre än 10 år gammal finns det lång tid kvar till större renoveringar.
Parkering Föreningen har 71 garageplatser under fastigheten där 47 st är enkelplatser, som kan hyras för 950 kr/mån, 10 st är dubbelplatser som kostar 1400 kr/mån, samt 2 st MC-platser som kan hyras för 400 kr/mån. Det finns även laddning för elbil vid behov för 200 kr/mån + 1kr/kwh och ev. etableringskostnad (om en laddare behöver flyttas eller läggas till).

För att uppfylla kravet för bygglov är vissa platser sk dubbelplatser. Dvs bilarna parkeras efter varandra. Till samtliga platser är det i dagsläget (2023-02-15) kö. Styrelsen har hand om uthyrning av platser samt kölista.

I området gäller boendeparkering via Solna kommun. Avgift för detta är 400 kr/mån eller 1000 kr per kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Telia via ett gemensamt avtal och som levererar Telia Triple Play (TV, bredband 250/250 samt IP-telefoni). En obligatorisk kostnad för Triple Play tillkommer om 219 kr/mån och aviseras med månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen Föreningen har en gemensam grön innergård som ansluter mot det kommunala torget och parken i väster via en portik. Under huskroppen finns källare med teknikutrymmen och lägenhetsförråd. Parkeringsgarage ligger under innergården med infart från Järva skjutbaneväg. Garaget nås från samtliga trapphus.

Övrigt

Parkering Bilplats följer ej med lägenhet. Separat kö.

Dokument

Området

Järvastaden är ett familjevänligt område i moderna Solna och Sundbyberg. Järvastaden erbjuder lugnet och grönska samtidigt som citypulsen och shoppingområden finns runt hörnet.

Närområde

Järvastaden har karaktären av egen småstad med ett brett serviceutbud med ett flertal restauranger, skönhetssalonger, kemtvätt, gym och en ICA-butik.
En härlig promenad bort finner du Arenastaden med Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister.

Kommunikation

Pendeltåg från Ulriksdals station tar dig till Arenastaden på 3 minuter och Stockholm City på 10 minuter. Buss 505 och 540 tar dig till Solna C respektive Ulriksdals station, och buss 157 går till Danderyds sjukhus. Med en kort promenad når du Hallonbergens tunnelbana på blåa linjen.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Raul Wallenbergskolan med verksamhet åk F-6, Skolan Vittra med åk F-9 och i Ulriksdal just intill finns Ullriksdalsskolan åk F-9. Flertalet förskolor finns i området.

I anslutning till Järvastaden ligger Igelbäckens naturreservat med Igelbäcken rinnandes igenom. Området är perfekt för löprundan eller långpromenaden.