Arenastaden, Solna

Evenemangsgatan 18, 8 tr

// Högt upp i huset // Inglasad balkong // Stabil Brf med låg belåning // Låg avgift // Synnerligen välplanerad // Nybyggt 2014 // Expansivt område nära Mall Of Scandinavia //

Varmt välkommen till 8e våningen på populära Evenemangsgatan och denna trevliga tvårummare fördelad på 43 väldisponerade kvadratmetrar med trevlig utsikt. Här bor ni i ett nybyggt hus från 2014 med alla tänkbara bekvämligheter såväl i bostaden som i närområdet. Bostaden har stora fönster, inglasad balkong och toppfräsch standard med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan erbjudas separat sovrum med inbyggd förvaring samt badrum med golvvärme och goda tvättmöjligheter. Genomgående i hela lägenheten finns ett vackert parkettgolv.

Här bor du i en förening med mycket god ekonomi där både lån/kvm och avgift är extremt låga för byggåret.

Passa på att flytta in i detta expanderande område som tilltalar alla som vill ha nytt och fräscht i kombination med utmärkta kommunikationer, shopping, restauranger och matbutiker. Här lever man i harmoni med nationalarenan Friends och shoppingcentret Mall of Scandinavia, Skandinaviens största med 250st butiker, restauranger och biograf.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 43 kvm
Avgift 1731 kr/mån
Rum 2
Våning 8 av 20
Hiss Ja
Byggnadsår 2014
Pris

Ansvarig mäklare
Melissa Scholz
Reg. Fastighetsmäklare
070-45 39 883
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern 2:a i Arenastaden med högt läge, öppen planlösning & inglasad balkong

Arenastaden från Råstasjön Arenatorget (Print) Arenatorget 1 Evenemang 12 Evenemangsgatan MOS (Print) MOS 1 (Print) Promenadstråk längs Råstasjön Råstasjön

Arenastaden från Råstasjön
Arenastaden från Råstasjön
Arenatorget (Print)
Arenatorget (Print)
Arenatorget 1
Arenatorget 1
Evenemang 12
Evenemang 12
Evenemangsgatan
Evenemangsgatan
MOS (Print)
MOS (Print)
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Promenadstråk längs Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön
Råstasjön
Råstasjön

Planritning

Melissa Scholz

Melissa Scholz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Evenemangsgatan 18, 8 tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 43 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 43 kvm
Byggnadsår 2014
Kommentar till byggnadsår .
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Praktisk entré med möjlighet för avhängning samt mycket god förvaring i form av stor garderob med tre skjutdörrar. Målade väggar i ljus nyans och ekparkettgolv.

BADRUM

Fräscht badrum med mörk klinker på golv (golvvärme) och vitt kakel på vägg. I badrummet finns badkar, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM

Ljust och trevligt vardagsrum med gott om plats för soffa, mediamöbel samt ytterligare förvaring. Rikligt ljusinsläpp från stort fönsterparti, ytskikt i form av ekparkettgolv och målade väggar i vitt.

BALKONG

Underbar och trivsam balkong med högt läge samt med fantastisk utsikt över Råstasjön och solnedgången. Balkongen är inglasad och har plats för balkongmöbler.

KÖK

Ljust och fräscht kök med gott om förvaring och vitvaror i rostfritt stål. Köket är praktiskt byggt hela vägen upp till taket. Köksutrustningen består av diskmaskin, mikrovågsugn, spis med glaskeramikhäll, fläkt monterad i skåp samt kombinerad kyl/frys. Invid köket finns en naturlig plats för matbord för ca 4-6 personer.

SOVRUM

Mysigt och praktiskt sovrum med plats för dubbelsäng. I sovrummet finns förvaring i garderober. Ekparkettgolv och målade väggar i vitt.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-03-06
Energikonsumtion 74 kWh/m2 år.
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 039
Avgift 1731 kr/mån
Kommentar Inkl värme, vatten och bredband (700/700Mbit/s) och kabel-tv (lagom)
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 000 kr
  • Hushållsström: 1 256 kr

Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,51614%

Förening

Föreningsnamn Brf Fribiljetten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769623-3100
Gatuadress Evenemangsgatan 18
Postnummer 16956
Ort Solna
Epostadress info@fribiljetten.com
Hemsida http://www.fribiljetten.com/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Fribiljetten är en s.k. äkta förening som äger marken och består av adresserna Evenemangsgatan 18 & 20. Fastigheten byggdes 2014 och föreningen upplåter 143st lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.

Besök gärna föreningens hemsida på: http://www.fribiljetten.com/

Delat ägarskap godkänns endast mellan gifta och sambos. El och varmvatten debiteras efter den faktiska förbrukningen och kommer som separat post på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns garage, cykel- och barnvagnsrum samt övernattningsrum. Avgiften är 300kr/natt.. Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en trevlig innergård med planteringar och lekplats.
Föreningens ekonomi Föreningen har en mycket god ekonomi och den 2020-01-01 sänkte man avgiften med 10%. 2019-01-01 sänktes avgifterna med 10%. I december samma år hade man avgiftsfritt. Året dessförinnan sänktes avgifterna med 15%. Man har även lagt om ett av föreningens lån med klart förbättrade villkor. Föreningen har även lokalintäkter om ca 570 000kr och man avser att amortera på lånen.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 143
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen har inte beslutat utföra några större reparationer eller ombyggnader.
Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkeringsplatserna i Arenagaraget hyrs ut av Parkman. Det finns ca 800 platser fördelat på tre plan. Om du vill hyra en garageplats kontakta Parkman på 08- 734 90 00 eller fyll i formulär på deras hemsida. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 950 kr/månad dygnet runt och ca 950 kr/månad vardagar kl.16-09 samt helger. Laddning för elbil kostar ca 400 kr/månad utöver detta. Boendeparkering finns på gatan.
Tv och bredband Telia levererar både internet och TV. Bredband (700/700Mbit/s) och Kabel-TV (lagom) ingår i avgiften. Varje bostadsrättsinnehavare ska besitta 2 stycken digitala tv-boxar. Digitalboxarna tillhör lägenheten.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen sänkte avgifterna med 15% i Januari 2018. Föreningen har inte planerat några kommande avgiftsändringar.

Dokument

Området

Arenastaden från RåstasjönArenatorget (Print)Arenatorget 1Evenemang 12EvenemangsgatanMOS (Print)MOS 1 (Print)Radhus 1Radhus 2Radhus 3Radhus 4Utsikt RadhusPromenadstråk längs RåstasjönRåstasjön

I Arenastaden har du närhet till allt. Så som shopping, kommunikationer, evenemang och sport, men även natur. Det är ett modernt och attraktivt område där det finns något för alla.

Närområde

I Arenastaden hittar du Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Solna station- bussar mot Ekerö, Mörby, Brommaplan, Odenplan och Skansen.
Pendeltåg till Odenplan och T-centralen. Tvärbana mot Alvik och Essingen, Globen.
Ny tunnelbanelinje kommer byggas (Gula linjen), denna kommer att trafikera sträckan Arenastaden - Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I närhet till Arenastaden ligger Vittraskolan Frösunda F-9, Råsunda F-9 Alfaskolan F-9, och i grannområdet Ulriksdal ligger Ulriksdalsskolan

Grönområden:
I närhet till Arenastaden ligger vackra grönområden såsom Råstasjön, Brunnsviken och Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärlishuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium.

Räkna på ditt nya boende