VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gamla Råsunda, Solna

Erik Sandbergs Gata 8

// Södervänd balkong i fritt läge och med utsikt mot grönska // Synnerligen välplanerad med gott om förvaring // Hörnläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck // Renoverat kök från 2019 // Stambytt kök & badrum 2003-2004 // Närhet till kommunikationer & vackra promenadstråk //

Varmt välkomna till hjärtat av Gamla Råsunda och denna synnerligen välplanerade, ljusa hörn-tvåa med balkong i soligt söderläge och utsikt mot grönska samt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Bostadens stora fönsterpartier ger ett ljust vackert intryck, vidare erbjuds fina ytskikt, generös takhöjd samt ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns även ett renoverat kök från 2019 och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och arbetshörna.

Området där vi finner lägenheten, Gamla Råsunda anses av många vara det mest anrika inom Solna stad. Här utbreder sig de underbara sekelskiftesfasaderna längs vägen och omfamnar områdets alla restauranger, butiker, caféer och bra kommunikationsmöjligheter. Inom bara ett par minuters avstånd finns Näckrosens T-bana, härifrån når du Fridhemsplan på 6 minuter och T-centralen på 10 min. Precis nedanför porten går även buss 515 mot Odenplan. Inom kort promenadavstånd nås även Arenastaden med Mall of Scandinavia och trevliga promenadstråk kring Råstasjön.

Ett boende som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2873 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1939
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Synnerligen välplanerad 2:a med rikligt ljusinsläpp och balkong i söderläge med utsikt mot grönska

powerbild kvadrat_adamulfung
powerbild kvadrat_adamulfung
Råsundavägen
Råsundavägen
Råsundavägen 3
Råsundavägen 3
Stråket 2
Stråket 2
Solparken 2
Solparken 2
Entré till Filmstaden
Entré till Filmstaden
T-bana Näckrosen
T-bana Näckrosen
Promenadstråk längs Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön
Råstasjön
Råstasjön
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)

Planritning

Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Erik Sandbergs Gata 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 42.5 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42.5 kvm
Byggnadsår 1939
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Välkomnande hall med gott om förvaring i inbyggda garderober. Här möts du av ett vackert ekparkettgolv och målade väggar i ljus pastell.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till bostadens balkong. Rummet flödar i ljus tack vare utgång till balkong och stort fönsterparti i söderläge. Målade väggar i ljus nyans med vackert ekparkettgolv. Här finns plats för stort sällskap, filmkvällar i soffgrupp samt arbetshörna.

BALKONG

Rymlig balkong i söderläge med plats för utemöblemang och fin utsikt som vetter mot grönska. På balkongen ligger ett trallgolv i trä. Sommartid skiner solen på balkongen från tidig morgon till sen kväll.

SOVRUM

Här möts du av en grönskade utsikt från sovrummets fönster, vidare finns plats för dubbelsäng och gott om utrymme för förvaring om så önskas. Målade väggar i rosa pastell och ekparkett på golv.

KÖK

Stilrent renoverat kök med utrymme för matbord invid fönster. Skåpen och luckorna går i gråton och passar väl ihop med ljust kakel ovan marmormönstrad laminatbänkskiva. Vitvarorna går i svart utförande och består av inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro, spishäll, kyl/frys i vitt samt integrerad diskmaskin och köksfläkt.

BADRUM

Fräscht och helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ med kommod, handdukstork och spegelskåp.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

ÖVRIGT

Lägenheten är enligt brf registrerad som 1rok, men disponeras i dagsläget som 2rok.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-06-05
Energikonsumtion 180 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 013
Avgift 2873 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA. Obligatorisk avgift om 254kr/mån för internetabonnemang, bredband och kabel-TV tillkommer
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,62282%
Andel av årsavgift 2,62282%

Förening

Föreningsnamn BRF Oxeln nr 9
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716419-5195
Gatuadress Erik Sandbergs gata 8
Ort Solna
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Oxeln nr 9 ombildades 1987. Fastigheten består av 35 bostadsrätter, 1 föreningslokal med bastu och 1 lokal som hyrs ut. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken huset står på.

Styrelsen godkänner delat ägandeskap med krav på minsta andel om 10 %.

Styrelsen höjde månadsavgiften med 5 % samt ökade avgiften för parkering med 100kr/mån från 1/1 2024. I samband med detta amorterades även ett lån om 400 000 kr av. Nya avgiften är den som är angiven i annonsen.

TVÄTTSTUGA
I källaren ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Här finns 2st tvättmaskiner, 2st torktumlare, 1st torkskåp, 1st torkrum samt 1st mangel.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 35
Renoveringar - 2003-2004 Stambyte, badrum och kök.
- 2006 Nytt yttertak och fjärrvärmeanläggning
- 2006-2009 Byte av alla maskiner i tvättsugan.
- 2007 Målning av trapphus.
- 2008 Renovering av fönster.
- 2013 Uppfräschning av entré
- 2017-2018 Arbeten med ventilationssystemet. Godkänd OVK .
- 2016-2017 Marken/grunden runt huset dränerades.
- 2018 Hissen renoverad
- 2019 Tak, fasad och balkonger helrenoverade
- 2020 Radonmätning genomförd med godkänt resultat

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar byte av termostater i huset. Pengar finns avsatta och föreningen kommer inte ta upp ytterligare lån för denna åtgärd.
Parkering I föreningen finns 6st parkeringsplatser mot en avgift om 800 kr/mån. I övrigt i området gäller boendeparkering via Solna kommun. Avgift för detta är 450 kr/månad eller 1350 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.
Tv och bredband Bredband och kabel-TV från Telenor ingår med basutbud. Gruppanslutningsavtalet innefattar: Router, TV-box, bredband 250/100, TV-1 Bas, och tjänsten Stream. Varje ny Brf-innehavare måste själv kontakta Telenor på 020-22 22 22 för att sätta igång tjänsterna. (250/100 Mbit/s bredband samt basutbud med kabel-tv mot en obligatorisk avgift om 254 kr/mån. )
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns tillgång till cykelrum i källaren samt en rymlig övernattningslägenhet med kök och bastu på vinden.

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

Gamla Råsunda är en väldigt vacker stadsdel. Råsunda är fantastiskt att bo i när det gäller närhet till såväl kommunikationer som till shopping och underhållning till rekreation med motionsspår och utegym.

Närområde

Ica, flertal restauranger b.la Restaurang Filmstaden, Sardin, Texas Longhorn, Max och närhet till Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Tunnelbana Näckrosen och Solna Centrum, blå linje mot b.la Fridhemsplan och T-centralen. Längs Råsundavägen går även buss 515 som tar dig till Odenplan. Tvärbana från Solna Centrum och pendeltåg från Solna station.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsundaskolan f-6, Ekenbergsskolan f-5 samt Råsunda Centralskola för högstadiet. Förskolor finns i området.

Grönområden: Nyckelparken och Slottsparken.

Övrigt i närheten:
Området Filmstaden med caféer, gym och biograf. I området ligger även Råsunda IP samt Råsunda Kyrka.