Visningar

Måndag 11 Juli KL: 18:30 - 19:00
Tisdag 12 Juli KL: 17:00 - 17:30
Västra Skogen/Ingenting, Solna

Diktarvägen 8, uteplats

// 3 meter till tak! // Uteplats i söderläge // Nybyggt 2016 // Fullt utrustat boende // Stilren smidesvägg // Stabil förening med garage i huset // Promenadavstånd till Kungsholmen // Närhet till grönska, service samt kommunikationer //

I detta attraktiva läge nära grönområden, vatten och kommunikationer finns nu möjlighet att förvärva denna pärla i toppskick! En ljus och välplanerad 2:a med tre meter till tak som erbjuder kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum avskärmat med modern industrivägg och badrum i toppskick. I denna bostad bor du med uteplats i söderläge. Här kan du verkligen trivas i ett nybyggt (2016) hus med mysig innergård och promenadavstånd till Kungsholmen samt City i naturnära kvarter.

HSB Brf Ektorget i Solna är en trygg och stabil förening där huset stod färdigt 2016. Föreningen disponerar över en trevlig innergård och varmgarage som nås direkt från hissen.

Här bor du i ett citynära läge med närhet till önskvärd service och grönska. Inom ett stenkast finns flertalet bekvämligheter såsom bland annat MittGym, STC, MittCafé, ICA, Nonni Sushi och Oh Poké. I närheten finns gröna Lundbyparken och trevliga Pampas Marina med härliga promenadstråk. Vidare finns goda kommunikationer som Västra Skogen T-bana och bussar som tar dig direkt till Odenplan och Solna Centrum. Bostaden ligger perfekt läge med gång- och cykelavstånd till Kungsholmen och Vasastan.

Ett boende som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 44.5 kvm
Avgift 2608 kr/mån
Rum 2
Hiss Ja
Byggnadsår 2014/2016
Pris 2 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Melissa Scholz
Reg. Fastighetsmäklare
070-45 39 883
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyproducerad (2016) 2:a med uteplats i söderläge och stilren smidesvägg

Utsikt gård Gård 3 Gård 1 MOS 1 (Print) Pampas Marina 2 Gyllene Porten 2 Hufvudsta Ridskola 2

Utsikt gård
Utsikt gård
Gård 3
Gård 3
Gård 1
Gård 1
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Pampas Marina 2
Pampas Marina 2
Gyllene Porten 2
Gyllene Porten 2
Hufvudsta Ridskola 2
Hufvudsta Ridskola 2

Planritning

Melissa Scholz

Melissa Scholz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Diktarvägen 8, uteplats

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 44.5 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44.5 kvm
Byggnadsår 2014/2016
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av en luftig atmosfär tack vare den generösa takhöjden om 3m som är genomgående i bostaden. Väggarna är målade i ljus nyans och golvet i vacker vitlaserad parkett.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med plats för matplats och sällskapsdel. De stora fönsterpartierna skänker vardagsrummet rikligt med solljus. Här finns plats för möbelarrangemang efter smak och tycke. Utgång till lägenhetens härliga uteplats.

KÖK

Modernt, stilrent och välutrustat kök i vitt. Här finns förvaring i flertalet skåp. Vitvarorna går i vitt och består av diskmaskin, spishäll, integrerad fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl/frys. Bredvid fönstret finns naturlig sittplats vid barbord.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna är beigemålade och golvet i parkett. Detta rum är avgränsat genom en vacker smidesvägg i svart utförande som skänker sovrummet naturligt ljusinsläpp.

BADRUM

Stort badrum med grått klinker på golv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch och glasvägg, WC, tvättställ med kommod och spegel med inbyggd belysning ovan samt tvättmaskin med praktisk arbetsbänk och överskåp.

UTEPLATS

Rymlig uteplats i söderläge mot lugn innergård. Här finns gott om plats för utemöbler efter tycke och smak.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

ÖVRIGT

Bostaden är registrerad som 1 rok och kök enligt ekonomisk plan men disponeras som 2 rok.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-04-12
Energikonsumtion 76 kWh/m2 år.
Primärenergital 81

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2304-1-1-2
Pris 2 595 000 kr utgångspris
Avgift 2608 kr/mån
Kommentar Inkl Värme, VA. Obligatorisk avgift om 160kr för bredband & IP-telefoni tillkommer.
Driftkostnad 1 260 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablonvärde, dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Andel i förening 0,5855%
Andel av årsavgift 0,62699%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Ektorget i Solna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-0613
Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/ektorget/
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Tomas berggren
Allmänt om föreningen HSB Brf Ektorget i Solna är en äkta bostadsförening som består av 2 huskroppar och 117 bostadsrätter samt 1st lokal med hyresrätt.

Föreningen godkänner delat ägandeskap under förutsättning att den som bosätter sig i lägenheten äger minst 33 %. I det fall banken kräver att förälder, som är medlåntagare men inte ska bo i lägenheten även är ägare accepteras en mindre andel om 10 %.

I dagsläget (2022-06-22) finns ingen beslutad avgiftsförändring.

HUSHÅLLSEL/VARMVATTEN
Hushållsel och varmvatten debiteras löpande på månadsavierna efter förbrukning och avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett styrelserum med pentry i hus 2, trapphus 5 som även går att hyra som övernattningslägenhet (300kr/dygn). Det finns barnvagns-/rullstolsrum och cykelrum samt cykelställ på gården. Till föreningen hör även en innergård med gemensam uteplats, lekyta och cykelparkering.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns på bottenvåningen på Epistelvägen 7, nåbar via gården. Denna är utrustad med en tvättmaskin en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas.
Ansökan om medlemskap görs på; www.hsb.se/stockholm.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 117
Renoveringar Då husen är byggda 2014-2016 finns för närvarande (2022-06-22) inga utförda eller beslutade renoveringar.
Parkering Föreningen har 38 dygnetruntplatser i garage (1411kr/mån), 38 natt/helgplatser (468 kr/mån) och 6 MC-platser (453 kr/mån). 15 av bilplatserna är utrustade för laddning av elbil.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till fibernät för överföring av kabel-TV, bredband och IP-telefoni via Tele2. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 160 kr/månad för TV/bredband och IP-telefoni via Tele2.
Överlåtelseavgift 1701 kr
Pantsättningsavgift 729 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

MOS 1 (Print)

Västra skogen/Ingenting är ett härligt område där du kommer att trivas. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska). I närområdet finns bl.a. mataffär, restauranger, Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott alt. vidare till Kungsholmen och Vasastan och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice. I Ingenting-området växer ett nytt område fram som består av bostäder och kommersiella fastigheter. Detta bidrar positivt till föreningen i form av närbutiker, restauranger, förskola och på sikt bli en mer levande stadsdel. Det nya området kommer även att öka attraktiviteten för föreningen.

Närområde

Inom 5 minuters promenad från lägenheten har du möjlighet att handla på ICA Nära, köpa med dig mat hem från flertalet olika restauranger eller träna på något av de tre olika gym i närområdet

Inom gångavstånd ligger Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I Anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Vid Västra Skogens T-bana ligger Coop Västra Skogen samt två restauranger och Pressbyrån med postombud.

Kommunikation

Västra Skogen har sin egen tunnelbanestation med linjer mot Fridhemsplan och T-centralen. Resan till T-centralen tar ca 7 min minuter. Från Armegatan går buss 507 mot Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor - Nordlandia Diktaren förskola på Tecknarvägen, Engelska Skolan som öppnar på Epistelvägen för ÅK 4-9 i augusti 2021, Granbackaskolan, Nya Ängkärrskolan, Västra Skogen förskola

Grönområden - Ulvsundasjön ligger ett stenkast bort och har trevliga promenadstråk.

Räkna på ditt nya boende