Råsunda, Solna

Bokvägen 13, 2tr

// Anno 1909 // Bevarade originaldetaljer // Mini-2:a med separat sovrum // Ljus och charmig // Närhet till kommunikationer & vackra promenadstråk // Belägen i populära Gamla Råsunda //

Varmt välkomna till denna synnerligen välplanerade och charmiga 2:a med ett lugnt och grönskande läge i Gamla Råsunda. Lägenheten erbjuder tidlösa och renoverade ytskikt med beigea väggar och vackra, vitoljade originalgolv i furu. Utöver detta kan erbjudas bevarade originaldetaljer från byggåret i form av djupa fönsternischer, spröjsade fönster och en gedigen takhöjd om 2,80 meter. Här finner ni ett lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp, TV-möbel samt maplats, kök utrustat med diskmaskin samt helkaklat badrum med golvvärme. Vidare kan erbjudas bra förvaring i inbyggd garderob och klädkammare. Slutligen finns ett separat sovrum målat i grönt som plockar upp naturen utanför sovrumsfönstret.

Brf Boken Råsunda är en välskött förening med många av de större renoveringarna bakom sig (bland annat stambyte 2010). På Bokvägen bor ni centralt men samtidigt med lugnt läge i populära Råsunda. Här är direkt närhet till såväl mataffär som bussar, Näckrosens T-banestation samt Gamla Filmstaden med restauranger och en egen kvartersbiograf. Inom gångavstånd nås även Solna C, Sundbyberg C samt grönområden som Näckrosparken och Råstasjön med trevliga promenadstråk.

Ett inbjudande hem i trivsam miljö som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 38 kvm
Avgift 2790 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1909
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Synnerligen välplanerad & charmig sekelskiftestvåa i populära Råsunda med bevarade originaldetaljer!

Print 10 T-bana Näckrosen Entré till Filmstaden Råsundavägen Stråket 2 Råstasjön MOS 1 (Print)

Print 10
Print 10
T-bana Näckrosen
T-bana Näckrosen
Entré till Filmstaden
Entré till Filmstaden
Råsundavägen
Råsundavägen
Stråket 2
Stråket 2
Råstasjön
Råstasjön
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)

Planritning

Bokvägen 13
Bokvägen 13
Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bokvägen 13, 2tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 38 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 38 kvm
Byggnadsår 1909
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med beigea väggar, vackra, vitoljade furutiljor från byggåret och plats för avhängning av ytterkläder samt skoställ. Här finns också förvaring i inbygg garderob.

BADRUM

Stambytt, helkaklat badrum med vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, dusch, tvättställ, spegel och plats till förvaring i skåp.

KÖK

Beigemålat kök med laminatgolv, vita köksluckor samt arbetsbänk i trä med vitt kakel på vägg. Köket har vitvaror i rostfritt i form av inbyggnadsugn och köksfläkt samt integrerad kyl/frys, diskmaskin och spishäll.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med plats för sällskapsdel, matplats och förvaring. Vardagsrummet erbjuder bra förvaring i inbyggd klädkammare samt möjlighet till ytterligare förvaring i garderober om så önskas. Ett välplanerat vardagsrum som skapar yta för den kreative - sociala helger och vardagar som kan ta form i filmkvällar, middagsbjudningar och avkoppling. Ytskikt består av målade väggar beige och vitoljat furugolv.

SOVRUM

Separat sovrum med plats för dubbelsäng och enklare avhängningsmöjligheter. Med grönmålade väggar som bjuder in naturen utanför det charmiga sovrumsfönstret och laminatgolv.

FÖRRÅD

Till lägenheten tillhör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-11-07
Energikonsumtion 64 kWh/m2 år.
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 16700022
Avgift 2790 kr/mån
Kommentar Inkl värme, VA och kabel-tv (basutbud)
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,1262%

Förening

Föreningsnamn BRF Boken - Råsunda
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769607-0924
Gatuadress c/o Nordstaden, Storgatan 45
Postnummer 17152
Ort Solna
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Boken Råsunda är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten med adress Bokvägen 13 och Råsundavägen 167 sedan år 2009. Huset byggdes år 1909 och innefattar 32 lägenheter. Brf Boken är en trevlig och engagerad förening med god sammanhållning!

I dagsläget (2022-02-21) finns inga beslutade avgiftsändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns ett gemensamt cykelrum, barnvagnsrum, möbelförråd och snickarbod. I källaren finns också ett förråd för varje lägenhet. På innergården finns en gemensam sopstation med en separat behållare för matavfall.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Här finns även tillgång till WC
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar 2011-2012 -– Kök-, bad- och ventilationsstammar byttes, installation av bergvärme & konvertering till mekanisk frånluftsventilation
2014 - uppförande av 13 balkonger
2015 - Installation av nya sopskåp för hushållssopor på gården.
2016 - Helrenovering av samtliga fönster. Renovering av fasaderna mot Bokvägen och Råsundavägen samt delvis mot gården. Viss renovering av hissen på Bokvägen. nytt regnvattensystem, ommålning av samtliga takplåtar
2017 - 5 års garantibesiktning och reparation av vattenstammar
2017 Innergårdsrenovering
2017/2018 mindre yttre renoveringar på fasaden
2018 - Radonmätning (godkänd), OVK (godkänd), garantiåtgärder fasaden pga färgskiftning, byte av varmvattenberedare, större reparation av Hissen på Bokvägen.
2020 Byte av motor i tvättmaskin och reparation av terrass efter läckage
2020 Akut åtgärd av stopp i huvudstam Råsundavägen

I dagsläget (2022-02-21) finns inga beslutade renoveringar.
Parkering Inga parkeringsplatser tillhör föreningen. I övrigt råder boendeparkering på gatan. Kostnad är 400 kr/månad eller 1000 kr/kvartal. Läs mer på https://www.solna.se.
Tv och bredband Tv och bredband och tecknas separat via Comhem.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Arenastaden från RåstasjönMOS 1 (Print)Entré till FilmstadenRåstasjönRåsundavägenStråket 2T-bana Näckrosen

Fina och anrika Råsunda är ett utav Solnas mysigaste områden. Här finns caféer, restauranger och en alldeles egen biograf. Promenera runt Råstasjön eller ta dig till citypulsen med de goda kommunikationerna som erbjuds.

Närområde

Ett stenkast bort ligger Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, ett flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du både kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. Alldeles intill Råsunda ligger också Solna Centrum, som har alla förutsättningar till trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Buss 515 mot Sundbyberg, Solna station och Odenplan. Tunnelbana Näckrosen samt Solna centrum. Pendeltåg Solna station. Tvärbana Solna station, alternativt Solna centrum.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsundaskolan, Solna gymnasium.

Grönområden:
En promenad eller en kortare busstur bort ligger vackra grönområden såsom Hagaparken och Brunnsviken.

Övrigt i närheten:
Råsunda IP (fotbollsplan).

Räkna på ditt nya boende