Visningar

Söndag 10 December KL: 14:00 - 14:30 Öppen visning - Välkommen! Boka
Måndag 11 December Ring för privatvisning!
Boka visning
  • Dela via:
Gamla Råsunda, SOLNA

Årebacken 12

// Privat och lummig oas med stor terrass! // Lyxigt renoverat badrum // Toppmodernt kök i hög klass // Välskött förening med mycket låg avgift! // Rofyllt läge i Gamla Råsundas villaområde // Lugnt beläget längst bort på återvändsgata // Närhet till Råstasjön, Gamla Råsunda och Mall of Scandinavia //

Nu saluförs denna magiska 2:a i rofyllt läge längst bort på återvändsgata i Gamla Råsundas villaområde!

Välkommen till denna unika pärla i Gamla Råsunda med magisk terrass mitt i grönskande oas. Detta är ett boende för dig som har högt ställda krav på ditt nästa hem där varje kvadratmeter andas vardagslyx. Bostaden präglas av sin enorma terrass mitt i grönskan och ger dig alla möjligheter att skapa ditt egna gröna paradis. Terrassen funkar som ett stort soldäck som ger dig fantastiska möjligheter att bjuda över alla vänner och bekanta för att njuta av sommarens alla soliga dagar tillsammans. Tack vare sin storlek ges möjligheten att ha sociala tillställningar i goda vänners lag från morgon till sen kväll. Så fort du kliver innanför entré slås man av hemmets exklusivitet där verkligen inget har lämnats åt slumpen. Toppmodernt kök som bjuder in till en extraordinär livsstil, där varje detalj är noga utvald för att skapa en atmosfär av lyx och komfort. Badrummet är något alldeles extra och har elegant spakänsla med harmonisk palett av jordnära toner och mjuka belysningsdetaljer som skapar en avslappnande miljö. De högkvalitativa materialen i badrummet med träinslag skapar känsla av lyx och välbefinnande. När du kliver in i sovrummet omfamnas du av den omkringliggande grönskan från rummets två fönster i dubbla väderstreck. Här kan du vila upp dig med den omfamnande grönskan tack vare det rofyllda läget.

Brf Fjället är en ekonomiskt välskött förening med god koll på sin ekonomi. Tack vare detta så har föreningen aldrig behövt höja avgifterna sedan föreningen bildades 2005. Utöver detta är större delen av lånen bundna med låg ränta (1,4 %) fram till 2025-03-30. Som medlem i denna förening så erbjuds ett hem med en mycket god grannsämja.

Området där vi finner lägenheten, Gamla Råsunda anses av många vara det mest anrika inom Solna stad. Här bor ni i den attraktivaste delen av Råsunda med sin lugna omgivning, mysiga caféer och omtyckta restauranger. Med kort promenadavstånd nås såväl Filmstaden åt ena hållet med trevliga kvarterskrogar och en alldeles egen biograf samt Arenastaden med Mall of Scandinavia och ett shoppingutbud i världsklass åt det andra. Utöver grönska, puls och charm är Gamla Råsunda känt för sin närhet till rekreationsområden såsom Råstasjön och Lötsjön som erbjuder motionsslingor, minigolfsanläggning samt utomhusgym. Cirka 900 meter från Årebacken nås Näckrosens T-bana som tar dig snabbt och enkelt in till Stockholm City. Utöver detta finns Solna Station inom behagligt gångavstånd med pendeltåg, tvärbana och flertalet busslinjer.

Varmt välkommen hem till din privata och grönskande oas i Gamla Råsunda – där varje dag blir en upplevelse av lyx, komfort och harmoni.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2430 kr/mån
Rum 2
Våning 0 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1987
Pris 3 595 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Andreas Hansson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 49 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Hannah Sommerfors
Reg. Fastighetsmäklare
0734-02 81 60
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Exklusiv 2:a med magnifik terrass i lummig oas beläget i lugnt villaområde!

Näckrosen drönare 2
Näckrosen drönare 2
Solparken 2
Solparken 2
Stråket 3
Stråket 3
Promenadstråk längs Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön
Stråket 2
Stråket 2
Regissörsvillan
Regissörsvillan
Näckrosparken
Näckrosparken

Planritning

Planritning
Planritning
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Årebacken 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 0 av 1

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1987
Fönster 3-glas isolerfönster
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk ventilation med återvinning

Rum

HALL

Via din egna entré med säkerhetsdörr välkomnas du in till denna hemtrevliga bostaden där inget har lämnats åt slumpen. Här börjar det genomgående golvet i parkett, vitmålade väggar och dimbara spotlights i tak. Vidare finns goda avhägningsytor och plats för hatthylla.

BADRUM

Stort och lyxigt badrum med vackra träinslag som ger en spaliknande känsla. Det noga utvalda ytskikten i kombination med belysningsdetaljerna gör detta badrum till något utöver det vanliga. Badrummet erbjuder full komfort med golvvärme och inbyggd tvättpelare för att göra vardagslivet extra bekvämt. Utöver detta är badrummet utrustat med vägghängd WC, takdusch med glasvägg, spegel med inbyggd belysning, handfat med kommod samt dimbara spotlights i tak.

VARDAGSRUM

Socialt vardagsrum som bjuder in till trevliga tillställningar med vänner och familj. Tack vare den öppna planlösningen erbjuds ypperliga möjligheter att umgås i goda vänner lag samtidigt som du förbereder middagen. Vidare finns gott om utrymme för matplats om 4-6 personer och stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Rummet har vitmålade väggar, parkettgolv och spotlights som är genomgående i hela lägenheten.

KÖK

Toppmodernt kök i hög klass med öppen planlösning mot vardagsrum. Perfekt matlagningskök med generösa arbetsytor och gott om förvaring med vita under- och överskåp. Komplett maskinpark med induktionshäll, ugn fläkt, inbyggnadsmikro, inbyggd kaffemaskin, integrerad diskmaskin, inbyggd vinkyl samt fullstor kyl och frys i rostfritt.

TERRASS/SOLDÄCK

Magisk terrass/soldäck i anslutning till bostaden där man vill spendera sommarens alla soliga dagar. Under sommarhalvåret blir detta en naturlig förlängning av bostaden. Terrassen omfamnas av grönskande träd och växtlighet som ger dig en privat oas med omkringliggande grönska. Låt fantasin flöda och möblera helt utifrån hur du önskar ha det. Här finns gott om plats för loungedel med parasoll, solbäddar, stor matplats och grill. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur du önskar disponera och möblera din rymliga terrass!

SOVRUM

Stort och rofyllt sovrum med gott om plats för fullstor säng och nattduksbord på vardera sida. Här finns inbyggd garderobsvägg som ger dig exemplarisk förvaring av kläder. Sovrummet får fint ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck som vetter ut mot grönskan. Här återfinns det genomgående parkettgolvet, ljusmålade väggar och spotlightsbelysningen i tak.

KLÄDKAMMARE

Från vardagsrummet nås hemmets stora klädkammare, perfekt för att stuva undan allt man inte önskar ska synas. För den som önskar går detta utrymme att enkla medel att användas som walk-in-closet.

FÖRRÅD

Gemensamt förråd under garageplatserna finns att nyttja för medlemmen samt övriga medlemmar i föreningen.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Pris 3 595 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 2430 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme och Vatten. Föreningen har gemensamt el-avtal där varje bostadsrättsinnehavare debiteras vid årsskiftet för varje hellår.
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 14,615%
Andel av årsavgift 14,615%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 343 183 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baseras på årsredovisningen för 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Fjället 17
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-4847
Gatuadress Årebacken 12
Postnummer 16954
Ort SOLNA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Fjället 17 är en mindre välskött bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten i samband med ombildningen 2005. Fastigheten är ett flerbostadshus som uppfördes 1987 med rundhuggen kalksandsten som fasad. Föreningen består av 3 bostadsrättslägenheter i storlekarna 57 kvm, 124 kvm och 209 kvm.

I dagsläget (2023-11-14) finns inga beslutade eller planerade avgiftsändringar. Föreningen godkänner delat ägandeskap utan krav på minsta ägarandel.
Föreningens ekonomi Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift. Föreningen har möjlighet att godkänna juridisk person som köpare.
Antal lägenheter 3
Renoveringar I samband för ombildningen besiktigades samtliga bostadslägenheter och allmänna utrymmen som var besiktningsbart.

1993 - Tillbyggnad av allrum och klädkammare på övre plan
2005 - Installation av fjärrvärme
2012 – Byte av avloppspump
2018 – Dragit in fiber till fastigheten
2019 - Byte av termostater och räcken kring fastigheten. En bit rör har bytts
2021 – Byte av kontroll/styrpanel för avloppspump
2022 – Byte av ventilationsaggregaten har bytts ut
Parkering Föreningen har ett vidbyggt garage med plats för 1 bil. Utöver detta finns två P-platser framför huset. I dagsläget (2023-11-14) finns inga lediga parkerings- eller garageplatser.
Tv och bredband Kabel-TV finns indraget i fastigheten och tecknas separat av medlemmen. Fiber finns indraget sedan 2018 i fastigheten och levereras via Telia Öppen Fiber. Bredbandsavtal väljs och tecknas separat av medlemmen själv.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Gårdsplats Varje lägenhetsinnehavare ansvarar för snöskottning och städning av entréer, altaner och andra allmänna utrymmen utifrån behov.
Gemensamma utrymmen Varje lägenhet har sitt egna lägenhetsförråd i lägenheterna. Gemensamt förråd under garageplatserna som samtliga bostadsrättsinnehavare får nyttja.
Övrigt Föreningen har ett gemensamt abonnemang för el där varje lägenhetsinnehavare betalas utifrån lägenhetsförbrukning. Elen debiteras en gång årligen och sker i samband med årsskiftet.

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering och garageplats. Bilplats medföljer ej bostaden specifikt.

Dokument

Området

Arenastaden från RåstasjönMOS 1 (Print)Entré till FilmstadenPromenadstråk längs RåstasjönRåstasjönRåsundavägen 2Råsundavägen 3RåsundavägenSolparken 2Solparken 3Stråket 1Stråket 2Stråket 3T-bana Näckrosen

Gamla Råsunda är en väldigt vacker stadsdel. Råsunda är fantastiskt att bo i när det gäller närhet till såväl kommunikationer som till shopping och underhållning till rekreation med motionsspår och utegym.

Närområde

Ica, flertal restauranger b.la Restaurang Filmstaden, Sardin, Texas Longhorn, Max och närhet till Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Tunnelbana Näckrosen och Solna Centrum, blå linje mot b.la Fridhemsplan och T-centralen. Längs Råsundavägen går även buss 515 som tar dig till Odenplan. Tvärbana från Solna Centrum och pendeltåg från Solna station.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsundaskolan f-6, Ekenbergsskolan f-5 samt Råsunda Centralskola för högstadiet. Förskolor finns i området.

Grönområden: Nyckelparken och Slottsparken.

Övrigt i närheten:
Området Filmstaden med caféer, gym och biograf. I området ligger även Råsunda IP samt Råsunda Kyrka.

Räkna på ditt nya boende