VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gamla Huvudsta, SOLNA

Ängkärrsgatan 13, 5tr

// Gavelläge med fönster i tre väderstreck // Trevlig utsikt mot grönska // Dubbla balkonger - sol på någon av balkongerna hela dagen // Två badrum - ett med badkar och ett med dusch // 3st bra sovrum // Modern standard med stora hissar - perfekt för barnfamiljen // Exemplarisk förvaring // Nybyggt hus med garage som nås från hissen i samma port // Lediga parkeringsplatser, både med & utan laddplats tillgängliga //

Varmt välkomna till denna rymliga och välplanerade gavelfyra högt upp i huset på lugn gata i barnvänligt och grönskande område. Bostaden flödar i ljus tack vare fönster i tre väderstreck och två härliga balkonger, den stora inglasade balkongen i väst med eftermiddags- och kvällssol samt den andra i öst med morgon- och förmiddagssol. Ett perfekt boende för den moderna familjen med två badrum varav det ena har badkar, goda tvättmöjligheter och naturligt ljusinsläpp från fönster samt det andra är utrustat med dusch. Utöver detta erbjuder bostaden toppfräscha, tre bra sovrum och exemplarisk förvaring i inbyggda garderober och inredd klädkammare.

Välskött förening med hus från 2008, grönskande gemensam innergård och garage samt utomhusparkering med laddplats ledigt!

Från bostaden har ni ett perfekt läge i populära Gamla Huvudsta med närhet till flertalet restauranger och populärt café. Ca 5 minuter från Västra Skogens T-bana, service, vackra promenadstråk vid Ulvsundasjön och promenadavstånd till såväl Kungsholmen som Solna Centrum. I närområdet finns även trevliga Pampas Marina.

Här kan man inte annat än trivas!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 105 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5901 kr/mån
Rum 4
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2008
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig gavelfyra med 3st bra sovrum, två balkonger, dubbla badrum, högt läge och utsikt mot grönska

powerbild kvadrat_adamulfung
powerbild kvadrat_adamulfung
Hufvudsta Ridskola 2
Hufvudsta Ridskola 2
Hufvudsta gård 2
Hufvudsta gård 2
Pampas Marina 2
Pampas Marina 2
Pampas Marina
Pampas Marina
Huvudstabadet 1
Huvudstabadet 1
Huvudstabadet
Huvudstabadet
Jungfrudansen klippor 1
Jungfrudansen klippor 1
Gyllene Porten 2
Gyllene Porten 2
Karlbergs Slott
Karlbergs Slott
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ängkärrsgatan 13, 5tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 105 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 5 av 7

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 105 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och generös förvaring i garderob med skjutdörrar i spegelglas och inredning från Elfa. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av en toppfräsch atmosfär i form av målade väggar i ljus nyans och en mattlackad ekparkett som fortsätter vidare in i bostadens samtliga rum. I den inre hallen finns exemplarisk förvaring i rymlig klädkammare inredd med hyllsystem från Elfa.

KÖK

Stilrent kök med vita luckor och bänkskiva i ek med grönt kakel ovan. Vitvarorna består av kyl, frys, inbyggnadsmikro och köksfläkt i vitt utförande, integrerad diskmaskin samt induktionshäll och inbyggnadsugn i svart. Invid fönsterparti finns utrymme för matbord åt det stora sällskapet. Målade väggar i grått och ekparkettgolv.

BALKONG 1

Stor, inglasad balkong med utrymme för tilltaget utemöblemang. Den praktiska inglasningen bidrar till ökad användning av balkongen under svala vår- och höstdagar men går att öppna upp helt för de varma sommardagarna. Balkongen är vänd i väst, här skiner solen från lunch till sen kväll, här är även utrustat med infravärme.

VARDAGSRUM

Vardagsrum i hörnläge med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och utrymme för sällskapsdel samt arbetsplats. Målade väggar i ljusgrått och ekparkettgolv. Från vardagsrummet nås balkong nr 1.

BADRUM 1

Tilltaget badrum med goda tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och skåp ovan. Badrummet är även utrustat med wc, badkar och handdukstork. På golvet ligger ljust klinker (golvvärme) och väggarna är vitkaklade. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

SOVRUM 1

Sovrum med utrymme för dubbelsäng, arbetsplats och förvaring i tre platsbyggda garderober med skåp hela vägen målade väggar i grön nyans och parkettgolv. Från sovrummet nås balkong nr 2.

BALKONG 2

Balkong i öst med sol under tidig morgon och förmiddag. Även denna balkong har härlig utsikt mot grönska och utrymme för balkongmöblemang.

SOVRUM 2

Sovrum nummer två med utrymme för såväl säng som arbetsplats och förvaring för den som önskar. Målade väggar i lekfull pastell tillsammans med tapetserad fondvägg.

BADRUM 2

Andra badrummet har ljust klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Utrustningen består av WC, dusch, tvättställ, badrumsskåp och handdukstork.

SOVRUM 3

Bostadens största sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och plats för tilltagen förvaring om så önskas. Ekparkettgolv och målade väggar.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2014-11-12
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3162
Avgift 5901 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl Värme, vatten, bredband och kabel-TV (250mbit/s)
Driftkostnad 9 523 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 523 kr
  • Hushållsström: 8 000 kr

Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,1818%
Andel av årsavgift 1,18178%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 803 896 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Sergeanten 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-0361
Gatuadress c/o Nordstaden Storgatan 45
Postnummer 17152
Ort Solna
Epostadress styrelsen@brfsergeanten2.se
Hemsida https://brfsergeanten2.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Sergeanten 2 är en äkta förening på Huvudstagatan 31-33 och Ängkärrsgatan 13 - 19 i Solna. Fastigheten byggdes av JM och stod klar för första inflyttning 2008-03-28. Föreningen består av 3 hus (6 trapphus) med 96 lägenheter i varierande storlek. Föreningen äger marken huset står på.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Föreningen har idag (2023-09-30) inga beslutade avgiftsändringar.

Se föreningens trivselregler på: http://brfsergeanten2.se/trivselregler/
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 96
Renoveringar Huset är nybyggt och har ej genomgått några större renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan.
I dagsläget (2023-09-30) finns inga beslutade renoveringar.
Parkering Föreningen äger 11 parkeringsplatser som finns att hyra för 350 kr/månad. Föreningen äger även 67 garageplatser som går att hyra för 750 kr/månad. Utöver det finns det 2 motorcykelplatser i varmgarage som går att hyra för 350 kr/månad. I dagsläget (2023-10-02) finns det lediga platser, både i garage och för elbil utomhus. I övrigt råder boendeparkering i området.
Tv och bredband I månadsavgiften ingår Telia TriplePlay: Bredband (250 Mbps ner, 250 upp), Telias Lagom TV paket med 2 TV-boxar och månadsavgift för fast telefoni.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Cykelförråd, soprum, barnvagnsplatser och förrådsutrymmen. Grillning är tillåtet på gården med el- eller gasolgrill.

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

Gunnar Asplunds allé fält 1Hufvudsta ridskolaHuvudsta CentrumHuvudstabadetJungfrudansen klippor 1Karlbergs SlottPampas Marina 1Pampas Marina 2Pampas MarinaPromenadstråk Ulvsundasjön 2Gyllene Porten 2Gunnar Asplunds alléHufvudsta gård 2Hufvudsta Ridskola 2Huvudstabadet 1MOS 1 (Print)

Gamla Huvudsta är ett lugnt område med bebyggelse från främst 50-talet och med närhet till det mesta. I närområdet finns bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm.

Närområde

Mataffärer och restaurang finns inom hundra meters avstånd och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Kommunikation

Gamla Huvudsta ligger med ca 10 min promenad till T-bana Västra Skogen (både Akalla och Hjulstalinjerna) varifrån resan tar ca 7 min till T-Centralen. Det är även 10 min promenad till T-bana Solna C och Huvudsta C. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska).

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan.