Visningar

Torsdag 29 September KL: 17:00 - 17:30 Varmt välkommen att boka in dig! Boka
Boka visning
Sävedalen, SÄVEDALEN

Långåkern 23

I hjärtat av Sävedalen kan vi presentera ett härligt hem som är lätt att förälska sig i. En genomgångslägenhet med en planlösning som erbjuder kvadratmetrarna på exakt rätt ställe. Vardagsrum och kök i en luftig disposition, en stor klädkammare, ett rymligt badrum samt en gästtoalett. Njut även av en härlig balkong i soligt läge med utgång till grönska. De stora sovrummen är belägna med perfekt avstånd från varandra. Parkeringsplats ingår i avgiften. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 82.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4380 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris 2 900 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Långåkern 23

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På en av Sävedalens trevligaste adresser visar vi nu en trea med ovanligt många kvalitéer. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Tyst och lugnt, samtidigt som Vallhamra Torg ligger 50 meter bort. Som boende här har ni kort gångavstånd till allt ni behöver. På Vallhamra torg finns bl.a en mataffär, pizzeria, frisör, fik samt vårdcentral. På Sävedalens köpgata finns glasscafé, restauranger samt en saluhall. Allums köpcentrum finns också på behörigt avstånd. Som ni hör finns här något för alla och för er som skall vidare finns det även god kollektivtrafik precis runt hörnet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82.5 kvm
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Efter att ha tagit sig in i porten och tagit några enkla steg in i fastigheten så väntar en rymlig och välkomnande hall. Förvaring blir nyckelordet här då två st garderober nås till höger samt att möjlighet till ytterligare förvaring finns.

Badrum

Badrummet är helkaklat med klinker på golvet, ljust och fräscht. Utrustningen består av wc, handfat med tillhörande kommod samt ovansittande stor spegel. Ytterligare finns duschhörna med duschvägg i glas

Kök

Det rymliga köket är uppfört i en ljus och stilren design. Vita profilerade skåpsluckor, matchande bänkskiva i rostfritt stål, svarta handtag, vitt liggande kakel, ugn, spis, kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Intill fönstret finns en naturlig plats för det större matsalsbordet där ni enkelt får plats att sitta upp till åtta personer. Som en förlängning av köket har nuvarande ägare har låtit platsbygga en kökssoffa med inbyggd förvaring.

Gästwc

Mellan de två stora sovrummen finner ni ett praktiskt gäst-wc med sobra färger.

Sovrum

Två stora sovrum med bekvämt avstånd från varandra. Det ena sovrummet vetter mot grönskan utanför. Detta erbjuder en god natts sömn med balkongdörren på glänt om så önskas. Öppnas balkongdörren kan du njuta av gräset under fötterna. Det andra sovrummet är beläget i ett trivsamt och rofyllt läge mot innergården. Mellan de två sovrummen finner ni även en inredd klädkammare.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Tvättstuga

Den gemensamma tvättstugan är belägen i trapphuset, precis utanför ytterdörren.

Parkering

Till lägenheten hör en parkeringsplats som ingår i avgiften.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-17
Primärenergital 126

Ekonomi

Lägenhetsnummer 86
Pris 2 900 000 kr utgångspris
Avgift 4380 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, internet via fiber, kabel-tv och parkeringsplats.
Driftkostnad 10 362 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 622 kr
  • Hushållsström: 8 740 kr

Elposten avser både den fasta nätavgiften samt den rörliga förbrukningskostnaden. I försäkringen är både hemförsäkring samt bostadsrättstillägget medräknat.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,61244%
Andel av årsavgift 0,61244%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Hultet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757200-8816
Gatuadress Långåkern 1-47
Epostadress brfhultet@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/hultet/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Hultet! Föreningens fastighet har beteckningen Ugglum 8:83 och 8:84. I fastigheten finns 8 bostadshus med adresserna Långåkern 1-47.

Bostäderna fördelar sig enligt följande:
15 st 1 rok
11 st 2 rok
55 st 3 rok
66 st 4 rok
12 st 5 rok

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Köparen blir medlem i HSB Göteborg genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se och ansöka om medlemskapet där.

Är det endast en köpare som inte är medlem sedan tidigare är avgiften för att bli medlem i HSB Göteborg 825 kr. Varav 500 kr är en andel i HSB, en medlemsavgift på 300 kr som betalas en gång per hushåll samt en inträdesavgift på 25 kr. Är det två eller flera köpare debiteras alltså endast en av dem 825 kr och resterande 525 kr. Likaså om en av köparna redan är medlem i HSB, då debiteras resterande köpare 525 kr. Detta framgår även av hemsidan där köparen ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.
Föreningens ekonomi Ingen avgiftsförändring planerad i dagsläget.
Antal lägenheter 159
Antal lokaler 5
Renoveringar Urval av utförda renoveringar:
2021 Filmning av markledningarna, detta för att kontrollera aktuell status på markledningar. Det utfördes även slamsugning av dagvattenbrunnar samt OVK på Långåkern 7/47.
2020 Upprustning av lekplatser och tvättstugor.
2019 Dränering har utförts på Långåkern 1, utanför ”Yoga-lokalen”.
2019 Nytt portlåssystem med taggar installerat, belysningen i alla källargångar har bytts ut till LED-belysning.
2018 OVK-besiktningen är slutförd.
2018 Nya energideklarationer finns klara.
2018 Byte av fönster samt målning.
1990 Stambyte utfördes.
1987 och 1995 Radonmätning har gjorts. Vid båda tillfällena var resultatet under gränsvärdena.

Just nu pågår planering inför installation av laddplatser samt införsel av IMD (individuell mätning och debitering av t.ex. värme och varmvatten). Det beräknas vara klart våren/sommaren 2023.
Parkering Föreningen har 141 platser, varav 13 besöksplatser. En p-plats ingår i avgiften. Det finns 62 garageplatser, till dessa är det separat kö. Det finns även en separat kö om man önskar extra parkeringsplats samt besöksparkeringar med betalautomat. P-plats kostar 200 kr/månad och garageplats 350 kr/månad. Föreningen kommer utöka med ytterligare minst fyra parkeringsplatser.
Tv och bredband Föreningen har numera ett kollektivt avtal med Telia innehållande: TV-kanaler & Playtjänster, Bredband 500/500 samt Bredbandstelefoni. Tjänsten kostar 239 kr/månad, fast pris under avtalstiden och denna kostnad faktureras separat månadsvis till medlemmarna. För mer detaljerad information, se bilaga i nyhetsbrevet från april 2020 på hemsidan: http://www.hsb.se/goteborg/hultet
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I varje uppgång finns en tvättstuga som får bokas för de boende i just den trappuppgången. Tvättstugan får användas samtliga dagar i veckan mellan kl. 08.00 och 22.00. Det finns en fritidslokal för fest och kalas och en snickerilokal. I föreningen finns både cykel- och barnvagnsförråd.
Övrigt Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-09-14.

Övrigt

Övrigt Säljarens renoveringar: Lagt parkett, bytt foder, lister, målat väggar samt bytt strömbrytare och kontakter i hela lägenheten (2017), renovering av gästtoalett (2017), nytt kakel i kök, ny spis och kolfläkt (2020), satt in hel kyl och frys (2020), bytt blandare i kök (2020), renovering av klädkammare (2021), lagt trall på balkong (2021).

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik.

Har du barn i skolåldern finns det gott om förskolor samt skolor i närområdet. Vallhamraskolan eller Ugglumsskolan mellan årskurs 1 – 9 finns på promenadavstånd.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende