Rydebäck

Laxögatan 50

Vi presenterar snart detta hem som är långt över det ordinära med imponerande rymd och stilsäker interiör i absolut nyskick. Den fantastiska trädgården i söderläge och dubbelgarage med inredd ovanvåning gör detta objektet unikt. Utemiljön som består av ett stort trädäck, stenlagd uteplats, höj- och sänkbart glasparti, spabad och ett påkostat utekök ramas in av prunkande rabatter.

Bostaden bjuder på genomgående exklusiva och tilltalande materialval, stora sällskapsytor och därtill tre generösa sovrum, med möjlighet till ett fjärde sovrum. På entréplan kliver vi in i den luftiga entrén och vidare till det rymliga köket med en kökshalvö som tillsammans med den öppna sällskapsytan i vardagsrummet tar matlagningen och umgänget till en annan dimension.
Ett stilfullt badrum med dusch och en separat groventré med tvättstuga gör entréplanet komplett.

En våning upp väntar ett perfekt planerat våningsplan med ett mysigt sovrum med stor klädkammare, allrum med takfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Smakfullt inrett badrum med dusch, badkar och golvvärme.
Som om inte detta vore nog bjuds vi även på ytterligare två sovrum med bra möjligheter för barnrum eller en trevlig kontorsplats.

Lyxigt garage om cirka 49 kvm på nedanvåningen som ger gott om plats till förvaring av dina käraste ägodelar, självklart uppvärmt och med separat varmvattenberedare. Den öppna trappan leder upp till ovanvåningen som ger möjlighet till något extra, tex hemmakontor, förvaring, tonårsrum eller lekrum. Den breda uppfarten gör plats för tre bilar.

Här kommer du att bo i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till såväl barnomsorg, skolor och natur. I detta trygga och uppvuxna villaområde är bebyggelsen blandad och omgivningarna varierande med grönområden. Med en kort promenad når du Rydebäcks vackra strand. Tågstationen ligger 500 m bort och nås smidigt via gång- och cykelväg. Gillar du golf så finns inom 5 minuters bilfärd en av Helsingborgs bästa banor. Eller varför inte ta ett dagspa på Hotel 1622 bara ett stenkast bort. I Rydebäck har man goda kommunikationer med fina cykelvägar till såväl centrala Helsingborg som snabb åtkomst till E4/E6 - perfekt för pendlaren.

Denna bostad är kommande men du är redan nu varmt välkommen att anmäla ditt intresse.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 153 kvm
Rum 5 varav 3 sovrum
Tomt 746 kvm, friköpt
Byggnadsår 2017
Pris 7 995 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Henric Nylander
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 22
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Henric Nylander

Henric Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laxögatan 50

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 153 kvm. taxeringsinformation

Modern och representativ villa byggd 2017. Bostaden har genomgående isolerade och vitmålade väggar, golv från Kährs (Linnea Ek Dome), platsmålade foder och lister samt golvvärme på hela nedanvåningen.
Spotlights i tak med dimmer finns i samtliga rum på nedanvåningen samt i allrum och badrum på ovanvåningen. Spotlights med dimmer finns i alla fönstersmygar på båda våningsplanen.

Snygg entré samt rymlig och välkomnande hall med vacker klinker på golv och rikligt ljusinsläpp från hallens dörr och fönster.
Vidare öppnar hallen upp till bostadens mycket generösa sällskapsutrymmen och kök.

Exklusivt kök från Ballingslöv med vita luckor och infällda spotlights, både i och under vitrinskåpen. Välplanerat och praktiskt med förvaring och finesser. Gott om arbetsytor på bänkskivan i svart granit som möts av carrara marmor som stänkskydd.
Kökets rostfria utrustning är från Siemens. Kyl och frys, induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro i högskåp.

Välplanerat och rymligt vardagsrum med plats för både matsalsgrupp och soffmöblemang. Här finns en mysig braskamin från Contura, perfekt för mörka vinterkvällar. Flera stora fönsterpartier som tillsammans ger ett fantastiskt ljusinsläpp åt bostadens sällskapsdelar och bjuder in ljuset och trädgården.
I direkt anslutning till köket och vardagsrummet öppnar altandörren upp till grönskan i trädgården.

Tidlöst och exklusivt badrum med ljust kakel på väggar med mörkt kakel i duschen och vid tvättställ, samt mörkt klinker på golv.
Utrustat med takdusch, duschvägg i kristallglas, toalettstol, handdukstorkar, kommod med eluttag, betonghandfat på kommod och spegel med belysning, samt stort insynsskyddat fönster. Fackmannamässigt utfört och kvalitetsdokument finns.

Med ingång från husets västra sida finns grovkök/tvättstuga. Garderober ger goda förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens placerade under tvättbänk samt ett praktiskt och snyggt klinkergolv. Luftvärmepump diskret placerad.

Den snyggt inbyggda trappan i vitt leder oss upp till ovanvåningens allrum som erbjuder gott om plats för soffa och tv eller barnens lekrum. Under trappan finns klädkammare, samt mediaskåp.

Det stora sovrummet erbjuder en rymlig klädkammare med väldigt goda förvaringsmöjligheter samt ett stort fönster utan insyn.
Två rymliga sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och garderober. Stora fönster som låter ljuset komma in och skapar en trivsam miljö.

Lyxigt helkaklat badrum med ljusa väggar som lyser upp den mörkare mosaikväggen i duschen och mörkt klinker på golv med elvärme. Badkar med takdusch, duschdörrar i kristallglas, toalettstol, handdukstork, kommod med eluttag, handfat på kommod och spegel med belysning, samt vädringsfönster. Fackmannamässigt utfört och kvalitetsdokument finns.

Det ultimata garaget med plats för två bilar samt gott om förvaringsutrymme i den 4 meter långa skjutdörrsgarderoben. Högskåp och bänkskåp med vita luckor för extra förvaring samt god avlastningsyta.
En riktig trappa leder upp till ovanvåning som har många möjligheter, tex hemmakontor, förvaring, tonårsrum eller lekrum. Utanför den elektriska garageporten finns en rymlig uppfart med plats för tre bilar.

Idyllisk trädgård med stor uteplats och lättskötta rabatter. Trallen bjuder middagsbord och plats för både soffhörna och solstolar. Här välkomnar man mer än gärna våren och tillbringar sina sommardagar med nära och kära. Om det blåser kan man med hjälp av de höj-och sänkbara glaspartierna avnjuta dagen vindstilla i hörnan med en härlig utsikt över hela trädgården
I det stora uteköket lagar man mat under öppen himmel i all enkelhet då kall- och varmvatten finns i kranen.
Stjärnklara kvällar upplevs bäst från spabadet.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Trollharan 10
Boarea 153 kvm
Byggnadsår 2017
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Puts
Fönster 3-glas Elitfönster (aluminium), Takfönster Fakro
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Nibe F730, Frånluftsvärmepump (Nibe uplink)
Ventilation Frånluftsvärmepump
Övrigt om byggnaden Påkostat larm med flera kameror
Tv och internet via fiber
2017 Öppen spis, Contura 556:1, brandskyddskontroll 2022-01-31
2018 Trädäck, stenläggning, gräsmatta, staket, spa-bad (Neptun Black edition)
2019 Pergola, glaspartier (höj och sänkbara)
2018-22 Belysning (Plejd), rabatter
2022 Utekök med inbyggd grill (Weber, kolgrill med gasolupptändning), betongbänkskivor, vask med kall- och varmvatten
Övriga byggnader 2020 Isolerat och uppvärmt dubbelgarage om cirka 49 kvm på betongplatta + inredd ovanvåning.
(Epoxigolv, varmvattenberedare, luftvärmepump, Elitfönster, takfönster från Velux, garageport från Crawford (motordriven, 5m)

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-06-20
Energikonsumtion 24 kWh/m2 år.
Primärenergital 46

Ekonomi

Pris 7 995 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 3 776 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 832 000 kr
  • Småhusmark: 944 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 832 000 kr
Värdeår 2017
Summa inteckningar 3 985 000 kr
Driftkostnad 43 258 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 370 kr
  • Försäkring: 4 847 kr
  • Renhållning: 3 623 kr
  • Hushållsström: 30 282 kr
  • Sotning: 136 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan därför variera beroende på egen förbrukning. (Avser perioden juni 2021-maj 2022) Fastighetsavgift: 0:- (Ingen fastighetsavgift de första 15 åren för nybyggda småhus. 8874:-/per år i besparing baserat på inkomståret 2022)

Tomt

Tomtarea 746 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende