Visningar

Tisdag 12 December KL: 18:30 - 19:00 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Röbäck, RÖBÄCK

Sönkmyrvägen 35F


Välkommen till denna välplanerade och stilrena gavelfyra med solfylld balkong på omtyckta Röbäck! Lägenheten har enhetligt parkettgolv, vitmålade väggar och erbjuder både en generös takhöjd och stora fina fönsterpartier som ger en härlig rymd till hela lägenheten. I harmoni fördelas kök och vardagsrum i öppen och social planering med utgång till balkong i västerläge, tre välplanerade sovrum, klädkammare och rymligt duschrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I angiven månadsavgift ingår värme, vatten, internet, tv och även parkeringsplats med motorvärmarstolpe. Ett generöst förråd finns att tillgå på gården.

Barnvänliga och omtyckta Röbäck har fantastisk miljö och ett aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor ni ett stenkast från härlig skog, elljusspår och skidspår. I byn finns skolor, förskolor, fotbollsplaner, idrottshall, fina lekplatser och mataffär. Ett välplanerat boende vacker, lantlig miljö och samtidigt stadsnära, endast 5 km från centrum. God kommunikation med buss och busshållplats nära bostaden. En fantastisk lägenhet och ett hem att trivas i, välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 74.2 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6335 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2003
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad fyra på omtyckta Röbäck!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sönkmyrvägen 35F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 74.2 kvm. föreningens information I föreningens lägenhetsförteckning står lägenheten redovisad som en trea.
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Öppen, ljus och möblerbar hall i vinkel med möjlighet till avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring i intilliggande klädkammare. På golvet ligger fint parkett som enhetligt löper vidare in genom lägenhetens samtliga rum och väggarna är ljust tapetserade.

KÖK & VARDAGSRUM
Klassiskt inrett kök med bra förvaringsmöjlighet och arbetsyta. Gråmålade skåpluckor med rostfria handtag, mörkt kakel och arbetsbänk i ek ger köket en tidlös karaktär. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys (den lilla frysen på bilden ingår inte i köpet), ugn med spis och häll, fläkt och diskmaskin. Köksdelen integrerar trivsamt i öppen planlösning med vardagsrumsdelen och invid köksfönstret ryms matplats för ca sex personer.

Vardagsrumsdelen är lätt att möblera och har utrymme för soffa och TV-möbel. Härifrån når ni lägenhetens pärla, den solfyllda balkongen i härligt västerläge. De sociala ytorna har vitmålade väggar och vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

SOVRUM
Det första sovrummet har utrymme för säng, möblemang och garderob. Väggarna är vit och gråmålade och rummet har härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

SOVRUM
Det andra sovrummet disponeras intill det första och har utrymme för dubbelsäng. Fin förvaring erbjuds i praktisk skjutdörrsgarderob. Målade väggar och även detta rum har fönster i två väderstreck.

SOVRUM
Det tredje sovrummet nås från hallen och passar utmärkt som barnrum/kontor eller gästrum. Rummet har vitmålade väggar och dekorativ fondtapet.

DUSCHRUM
Rymligt duschrum med ljus matta på golv och kaklade väggar i vitt och svart. Duschrummet är inrett med dusch (utrymme för badkar finns om man önskar), wc, kommod med handfat och spegelskåp. Separat tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, bänk för klädvård och hyllplan till förvaring. Mindre fönster släpper in ljus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 74.2 kvm
Byggnadsår 2003
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-05-13
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212417001-0028
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 6335 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, vatten, internet, tv och parkering
Elförbrukning 3 500 kWh/år
Driftkostnad 3 640 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 640 kr

Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och debiterar efter faktiskt förbrukning eftersläpandes på månadsavin.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,0736%
Andel av årsavgift 4,0736%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning uträkning kommer strax att läggas in i annonsen.

Förening

Föreningsnamn Bo Klok Röbäck
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769609-1474
Gatuadress Sönkmyrvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf BoKlok Röbäck är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Röbäck 30:129. På fastigheten finns 5 byggnader med 30 lägenheter, som uppfördes 2003. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen höjde avgifterna med 8% från januari 2023, inga andra höjningar planerade under 2023. Eventuella höjningar för 2024 beslutas på styrelsemötet i november (ordförande 2023-11-15).

HUSENS SKICK
2022-2023 Målning av fasaderna. OVK.
2020-2021 Inget stort på gång utan bara det årliga underhållet. Husen är i gott skick.
2017 Ventilation. 2016 Markytor och huskropp (socklar). 2013 Fasaderna målades. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga större renoveringar/projekt på gång, däremot har det diskuterats ett byggande av carport platser. Men angående carports så är det något som är nerröstat och lagt på is så det är inget som ser ut att hända i närtid, (ordförande 2023-11-15).

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmatta och planteringar samt en lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via ComHem, ingår i månadsavgiften i form av obl tillägg 85 kr/månad.
Bredband via Telenor, ingår i månadsavgiften i form av obl tillägg 160 kr/månad.

PARKERING
Det ingår en parkeringsplats med elstolpe som hör till lägenheten (är ett obl tillägg 150 kr/månad). Det finns även 5 gästparkeringar.

ÖVRIGT
Gemensam gräsklippning och snöskottning var 6:e vecka vid huset. Sopsortering i soprummet. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hushållsel debiteras via föreningen, ett schablonbelopp läggs på avgifterna. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-11-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 30

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.

Räkna på ditt nya boende