Visningar

Tisdag 12 December KL: 18:15 - 18:45 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Röbäck, RÖBÄCK

Skyttelvägen 54

Välkommen till barnvänliga Röbäck och detta mycket trivsamma bostadsrättsradhus på ett av områdets bästa lägen. Här bor ni optimalt, precis invid generös gräsyta för lek och spring samt stor lekpark. Bostaden har genomgående en enhetlig och modern stil med ljusgråmålade väggar, fina trägolv och badrummen går i samma moderna kulörer. Entréplan fördelar tidlöst inrett kök, generöst vardagsrum som lätt går att dela av om ni önskar uppföra ytterligare ett sovrum, renoverat badrum och hall med bra förvaring i skjutdörrsgarderob och praktiskt klinkers. På övre plan finns avskilt bostadens sovrum, alla bra i storlek samt klädkammare och renoverat badrum med badkar och tvättmöjlighet. Inglasat uterum och stor solfylld altanen utsikt över den grönskande gropen sätter guldkant på boendet!

Stabil förening med trevliga faciliteter som gym, bastu, festlokal, hobbyrum och två fina tvättstugor. Rymligt förråd i länga tillhör lägenheten. Under året som varit har föreningen bytt till nya fönster och installerat laddstolpar för elbil.

Omtyckta Röbäck har fantastisk miljö och ett aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor ni med ett stenkast från lekplats och har nära till härlig skog, elljusspår och skidspår. I byn finns skolor, förskolor, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär. Ett fint boende i vacker, lantlig miljö och samtidigt stadsnära, endast 6 km från centrum. God kommunikation med buss och busshållplats nära bostaden. Ett drömhem att längta till, välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 106 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 8269 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1985
Pris 2 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimalt beläget och stilsäkert inrett bostadsrättsradhus på populära Röbäck!

export
export

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skyttelvägen 54

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 106 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder i skjutdörrsgarderob med spegelglas. Praktiskt klinkers och ljust målade väggar. Längre in hallen nås trappförråd som underlättar förvaringen ytterligare.

KÖK
Stilsäkert inrett kök med ljusgrå skåpinredning, mönstrad täckskiva och arbetsbänk i laminat vilket ger köket en tidlös karaktär. Kökets maskinella utrustning är i rostfritt utförande och består av fullstor kyl och frys, spis med ugn och häll, fläkt och diskmaskin. Här erbjuds bra möjlighet till förvaring i skafferier och skåpar, goda arbetsytor och fint utrymme för större matgrupp invid fönster.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum som har plats för både stor soffgrupp och avskild matsalsdel vilket bjuder in till besök och sociala tillställningar. Det generösa ytorna är flexibla, önskar ni ett extra sovrum är rummet lätt att dela av. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och vackert parkettgolv ramar fint in de gästvänliga ytorna.

Härifrån når ni bostadens underbara inglasade uterum och altan i etage med utrymme för matgrupp, utegrupper och solsängar. Här finns även möjlighet till planteringar och rabatter. På altanen njuter ni av solens strålar hela dagen och har rogivande utsikt över den grönskande gropen som erbjuder härliga ytor för lek och spring och lekpark.

DUSCHRUM
Stilsäkert inrett duschrum i trendiga grå kulörer. Väggarna är kaklade och praktisk matta klär golvet. Inredningen består av wc, tvättställ, spegelskåp och dusch med vikbara väggar. Fönster släpper in härligt dagsljus.

Avskilt uppe på övre plan finns husets sovrum, alla i bra storlek samt badrum och praktisk klädkammare som är inredd med hyllor och hängare.

SOVRUM
Det största sovrummet rymmer dubbelsäng och enklare möblemang. Trevligt fönster i vinkel släpper in härligt ljus. Ljust målade väggar och trägolv klär ytskikten.

SOVRUM
Det andra sovrummet är målat i vitt och i en vacker grön kulör och har samma stilfulla trägolv. Perfekt lämpat som barnrum eller kontor.

SOVRUM
Tredje sovrummet är också bra i storleken, rymmer dubbelsäng och enklare möblemang. Passar fint som gästrum eller barnrum. Samma stilfulla ytskikt som de övriga rum.

BADRUM
Lägenhetens badrum är i samma tidlösa färgsättning som duschrummet. Inredningen består av wc, kommod, spegel och badkar med dusch. Tvättmaskin med tillhörande bänk för klädvård samt skåp och lådor till förvaring underlättar vardagen. Även här finns ett trevligt fönster.

BRA ATT VETA:
2023: Bytt ut delar och reparerat inglasning på altan
2022: Hela lägenheten har bredspacklats och målats om

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadhus
Boarea 106 kvm
Byggnadsår 1985
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System
Övrigt om byggnaden 2022 Bytte föreningen ut alla fönster

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-02-23
Primärenergital 87

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212413001-0027
Pris 2 495 000 kr utgångspris
Avgift 8269 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 1 929 kWh/år
Driftkostnad 2 850 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 850 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive en 16 Ampere lägenhetssäkring.

Andel i förening 2,70922%
Andel av årsavgift 2,70922%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträkning kommer att läggas in inom kort

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Röbäckshus nr 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-2691
Gatuadress Skyttelvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Röbäckshus nr 3 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Röbäck 30:76 med 48 st lägenheter belägna på Skyttelvägen 2-96 (jämna nummer). Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes med 5% f o m 1/2 2023. Styrelsen jobbar med budgeten nu, så en eventuell höjning för 2024 kommer att beslutas enligt ordförande 2023-10-15.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Ingen planerade renoveringar för 2024.

HUSENS SKICK
2022: Byte av fönster och byte av vattenmätare.
2021: Byte av alla altandörrar samt balkongdörrar.
2017-2020: Renoveringar av badrum. Byte av ventilationen i radhusen.
2015: Stammarna spolades, byte av samtliga ytterdörrar, OVK besiktning, renovering av gym-lokal samt tak och vindskydd rustades. Stadgeändringar.
2014: Fönstermålning, skärmväggar och termostatventiler.
2013: Effektivisering och ombyggnad av ventilationen, låsbyte, renovering av undercentral inklusive pumpbyte, renovering av tvättstuga 2.
2011-2012: Fasadmålning. 2007: Målning yttertak. 1999: Fastighetsnät för IT.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns det två fräscha tvättstugor belägna i varje PLUS. Tvättstugorna är rustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

KABEL-TV OCH INTERNET
Canal Digital (T-2 flex plus 8 favoriter), kostar 125 kr/månad i form av obligatoriskt tillägg.
Bredband2 levererar 1000 Mbit (inkommande och utgående) internet. Föreningen har även s.k flatrate-användning, fri trafik i båda riktningar och ingen gräns på hur mycket man får tanka ner eller skicka. Kostar 140 kr/månad i form av obligatoriskt tillägg. Fiberanslutning hela vägen in i lägenheterna, så framtiden är inte begränsad av dagens kapacitet. Det finns även möjlighet att få in digital-tv via bredbandet. Se mer info på hemsidan www.rbh3.se

PARKERING
Föreningen har 30 st parkeringsplatser som föreningen har uppgraderat till en kombiplats som går att använda som elladdare/motorvärmare, dock inte samtidigt. Kostar 200 kr/mån, plus att man betalar den el man förbrukar (app på telefon) som kommer på hyran i efterhand.
Finns inga lediga mv-stolpar och 7 st i kö (enligt Riksbyggen 2023-10-30).
Föreningen har 28 st parkeringsplatser i kallgarage för 400 kr/mån.
Finns inga lediga garage och det är 18 st i kö (enligt Riksbyggen 2023-10-30), och man får köa längre på garagen.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Man ställer sig i kön när man blivit medlem för garage och p-plats.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gym, samlingslokal och bastu är avgiftsfria att hyra. Hobbylokalen lånar man också gratis. Matkällare på området med eget fack som man själv förser med hänglås.
Se mera info på hemsidan www.rbh3.se

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd i förrådslänga. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. Bostadsinnehavaren tecknar eget avtal för el och hemförsäkring, men bostadsrättstillägget står föreningens fastighetsförsäkring för. Vattenavgiften är inräknad i det obligatoriska tillägget.
Reglering sker efter vilken förbrukning du haft.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-10-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida www.rbh3.se

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.

Räkna på ditt nya boende