Röbäck, RÖBÄCK

Paletåvägen 82

Äntligen finns möjligheten att bli ägare av en stilren 5:a, socialt planerad, och med unik planlösning i etage på barnvänliga och naturnära Röbäck! Lägenheten disponerar fyra sovrum, två badrum, renoverat kök, rymlig hall samt ett pampigt vardagsrum med ca 3,5 meter i takhöjd och magiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Enhetliga materialval och färgsättningar på ytskikten i hela lägenheten. Fantastiskt läge mot skogen och två solfyllda altaner sätter guldkant på boendet. På framsidan kan morgonsolen avnjutas fram till ca 11:00 och baksidan är solfylld från ca 11:30 och hela dagen/kvällen fram till ca 19:30. Ett stenkast från bostadens baksida finns de mysiga kolonilotterna. Omtyckta Röbäck har en naturskön omgivning och aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor du med lekplatser och skog runt husknuten nära skolor, förskolor, fina elljusspår, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär i vacker, lantlig miljö och samtidigt statsnära med endast 6 km från Umeå. I föreningen finns bl.a. tillgång till gym, tvättstuga och kolonilotter. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 123.5 kvm
Avgift 7956 kr/mån
Rum 5
Våning 1.2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1990
Pris 2 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lina Bennervall
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 36
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverad 5:a i etage med två badrum och två altaner på naturnära och barnvänliga Röbäck!

NY Lina i objekt

NY Lina i objekt
NY Lina i objekt

Planritning

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Lina Bennervall

Lina Bennervall

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Paletåvägen 82

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 123.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Stilren 5:a, socialt planerad, och med unik planlösning i etage på barnvänliga och naturnära Röbäck! Lägenheten disponerar fyra sovrum, två badrum, renoverat kök, rymlig hall samt ett pampigt vardagsrum med ca 3,5 meter i takhöjd och magiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Enhetliga materialval och färgsättningar på ytskikten i hela lägenheten. Fantastiskt läge mot skogen och två solfyllda altaner sätter guldkant på boendet. På framsidan kan morgonsolen avnjutas fram till ca 11:00 och baksidan är solfylld från ca 11:30 och hela dagen/kvällen fram till ca 19:30. Ett stenkast från bostadens baksida finns de mysiga kolonilotterna. Omtyckta Röbäck har en naturskön omgivning och aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor du med lekplatser och skog runt husknuten nära skolor, förskolor, fina elljusspår, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär i vacker, lantlig miljö och samtidigt statsnära med endast 6 km från Umeå. I föreningen finns bl.a. tillgång till gym, tvättstuga och kolonilotter.

- UNIK OCH SPÄNNANDE PLANLÖSNING

- TVÅ RENOVERADE BADRUM

- BARNVÄNLIGT OCH NATURNÄRA

- TVÅ SOLIGA ALTANER

- VARDAGSRUM MED CA 3,5 M TAKHÖJD

- STABIL FÖRENING MED FINA FACILITETER

ENTRÉ/HALL
På framsidan av denna tilltalande femma erbjuds en stenlagd ingång med intilliggande altan samt gräsmatta, äppelträd och fina perenner. Här kan man njuta av morgon- och förmiddagssolen. Utrymme finns för cyklar.
Den inbjudande hallen har praktisk klinkergolv i stort format och med värmande elgolvvärme. Längre in i hallen övergår golvet till parkett och väggarna är målade. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläder samt en skjutdörrsgarderob med speglar och inredning samt ett förråd med inredning intill trapp.

KÖK
Mycket trevligt kök som delvis renoverats med vita luckor och matchande vitt kakel ovanför den ljusbetsade arbetsbänken. Bredare öppning och bardel medför en fint ljusinsläpp både till köket och hallen. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, diskmaskin, spis med häll/ugn samt fläkt. Kyl, frys, diskmaskin och spis har rostfritt utförande och spis samt diskmaskin är nyligen bytt. Spotlights infällt i taket längst in i köket och skafferi finns med utdragbara lådor. Trivsamt utrymme för matgrupp finns invid fönster med utsikt mot gården och framsidans altan. Parkettgolv och målade väggar.

BADRUM
Inrett med kakel, klinker och värme via handdukstorken. Här finns en praktisk tvättdel med tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken. Här finns wc, handdukstork, kommod, spegelskåp och dusch med glasdörrar.

SOVRUM
I anslutning till hallen och avskilt från övriga sovrum nås detta stora sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg ger mycket fin förvaring. Parkettgolv och målade väggar.

ETAGE/VARDAGSRUM
Lägenhetens pärla, det öppna, ljusa och härliga vardagsrummet nås en halvtrappa upp från entréplan. Takhöjden om ca 3,5 meter i kombination men stora fönsterpartier ger magiskt ljusinsläpp och karaktär till det fina parkettgolvet. Det sociala rummet är lätt att möblera med variation, här erbjuds utrymme för stort matsalsbord och soffgrupp. Väggarna är vackert beklädd med kalkfärg och har extra höga golvsocklar som fortsätter i trapp. Taket är smyckat med takrosetter. Här finns inmålade hyllor i väggfärgen som kan ingå i köpet. Integrerade breda fönsterbänkar samt dubbla altandörrar med glasrutor som tar du dig ut på den grönskande och mysiga baksidan, som vetter mot skog. Den generösa och solfyllda altanen med markis har plats för utegrupp och bjuder in till både avkoppling och besök. Baksidan har ett sydvästläge och här finns flera perenner samt ätbara planteringar såsom jordgubbsland, rabarber, gräslök, smultron, krusbär, hallon, röda och svarta vinbär. Trädgårdsplats i sten med utrymme för liten sittgrupp under björk och hägg.

ÖVRE PLAN
Med öppet och fritt läge mot vardagsrummet nås övre våningsplan. Här möts du av ett mysigt litet allrum som med fördel kan användas till kontor, tvhörna eller lekrum. Öppet ner mot vardagsrummet och halvvägg med ett ljusinsläppande glasparti. Längre in i hallen finns en inredd klädkammare.

SOVRUM
Närmast allrummet finns det första sovrummet av tre möjliga på övre plan. Väggarna är beklädda med boasering och målade i en fridfull nyans som matchar den vackra tapeten. Stilfullt parkettgolv.

SOVRUM
Det mittersta sovrummet har parkettgolv och målade väggar.

SOVRUM
Lägenhetens fjärde sovrum har också en boasering som målats i en färg som matchar tapeten. Parkettgolv.

BADRUM
Det andra badrummet är renoverat med våtrumsmatta, våtrumstapet och elgolvvärme. Här finns wc, kommod, spegel med belysning, badkar med glasvägg samt handdukstork. Spotlights i taket.

BRA ATT VETA
Förråd finns på övre plan i byggnad på innergården.
Nuvarande ägare har mellan år 2020-2022: målat om ytskikt, nya listverk , golv och sockel i vardagsrum, trappsteg slipade och betsade, ny diskho, ny spis, ny diskmaskin, slipat och oljat altan. Ny utebelysning (up/downlight) på fram- och baksida.
Uppgifter från tidigare ägare: köket 2014 luckor från Härjedalskök, renoverat badrum uppe 2019.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 123.5 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-19
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212416001-0067
Pris 2 795 000 kr utgångspris
Avgift 7956 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Driftkostnad 5 304 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 5 304 kr

Säkring: 16A

Andel i förening 1,2752%
Andel av årsavgift 1,2752%

Förening

Föreningsnamn RB Röbäckshus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7105
Gatuadress Paletåvägen
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Röbäckshus nr 6 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 104 lägenheter på adresserna Paletåvägen 1-113, fastighetsbeteckning Röbäck 30:111. Husen är uppförda 1990 och i bostadsområdet finns olika lägenheter och hustyper som flerfamiljshus och radhus. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen gjorde en liten avgiftshöjning januari 2021, inga andra ändringar är planerade för 2022, enligt ordförande 2022-06-22.

HUSENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan och renoverar löpande det som behövs, avsatta medel finns.
2021 Installationer, golvbrunnar, målning huskropp utvändigt.
2018 Kompletterande målning efter besiktning, renovering av brokvistarna och iordningställande grillplatser vid lekparken/byte av en del lekparksutrustning.
2016-2017 Målning fasader, panelbyte.
2013-2015 Ombyggnad ventilation inkl byte av köksfläktar och tvättmaskiner i tvättstugan.

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmattor, planteringar samt flera fina lekplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Bredbandsbolaget. Basutbud + 8 extra kanaler. Ingår i månadsavgiften. Bredband finns via Bredband 2. 100 MB. Ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns lägenhets- och cykelförråd. Föreningen har 4 st tvättstugor som är rustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt vask för klädvård. Grovtvättstuga, gym, vallabod och snickarbod finns tillgängligt utan kostnad för föreningens medlemmar att använda. Samlings/festlokaler finns att hyra för en billig peng per tillfälle. I den ena samlingslokalen finns bastu, toalett och kök och lokalen kan användas som gästlägenhet. Grovsoprum finns, där boende i föreningen kan lämna in större sopor (t.ex möbler) om man inte kan forsla bort dem själv. Återvinning av allt, utom farligt avfall, på området. Trädgårdsbod med trädgårdsredskap.

PARKERING
Parkeringsplats med elstolpe kostar 180 kr/mån samt garageplats kostar 350 kr/mån.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Om det skulle vara kö på samtliga platser finns det andra parkeringsplatser att tillgå tills dess att man fått sin egen plats - kontakta ordförande för mer information.
Styrelsen 2022-06-22: "Parkering skall alla få minst en till att börja med. Kö ev på fler beroende på hur det ser ut just vid tillfälle för köpet. Man får parkeringsbevis av styrelsen om man behöver stå på gästparkering, vi har även 2 övriga parkeringar som man kan få låna tills man fått sin egen med stolpe. Garage har vi kö till och det tar vanligtvis några år innan man får ett."

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. I närheten finns ett kolonilottsområde som förvaltas av Röbäcks kolonilottsförening. Kontakta dem vid intresse av att odla på fin kolonilott. Hemsida www.rbh6.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2022-06-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten har två solfyllda uteplatser på vardera sida om lägenheten. Här avnjuts solen från morgon till kväll. Till lägenheten hör ett rymligt förråd. Läs gärna mer om den välmående föreningen under föreningsfliken.

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.

Räkna på ditt nya boende