VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röbäck, Röbäck

Paletåvägen 5

Mycket trevlig trerummare på Röbäck med egen ingång på markplan som ger en radhuskänsla. Bra planlösning med separerade sovrum och en extra känsla av rymd när lägenheten ligger en trappa upp. Balkong och uteplats på varsin sida om lägenheten ger solchanser hela dagen.

- BRA PLANLÖSNING

- EGEN INGÅNG PÅ MARKPLAN

- NATURNÄRA

- GODA KOMMUNIKATIONER

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 78 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5511 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1990
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mycket trevlig trerummare på Röbäck med egen ingång på markplan som ger en radhuskänsla!

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Paletåvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej

ENTRÈ
Den egna entrén ligger på bottenplan med ett skyddande litet skärmtak ovanför. Utsidan är inramad av ett staket med grind och har plats för trädgårdsmöbler.
Innanför dörren har du gott om utrymme för klädavhängning och möts av en trapp upp till övervåningen. Väggarna är målade i ljust grått och på golvet ligger ett laminatgolv i stenliknande mönster vilket matchas av trappstegen i samma färgskala. Hela entrén är ljus tack vare ett stort fönster i trapphuset.

HALL
Hallen på det övre planet är rymlig och har plats för möblering. Direkt till vänster ligger köket med ett av sovrummen innanför. Rakt fram är vardagsrummet placerat med en passage till det andra sovrummet. Till höger nås klädkammare respektive badrum. Plastgolv och tapetserade väggar.

KÖK
Trevligt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Här ryms en matgrupp och du har stort ljusinsläpp via fönster och balkongdörr. Vita köksluckor och ett beigetonat kakel ovan arbetsbänkarna i vitt och rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frysskåp, hällspis med ugn, spisfläkt och diskmaskin. Plastgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM
Sovrummet innanför köket har vitmålade väggar och ett laminatgolv. Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns flera garderober för bra förvaring.

SOVRUM
Det andra sovrummet har tapetserade väggar i en ljus blågrå nyans och laminatgolv. Här finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord m.m.

VARDAGSRUM
Rektangulärt och rymligt vardagsrum med gott om ljusinsläpp från fönsterparti i västerläge. Trägolv och tapetserade väggar med en mörkare fondvägg.

KLÄDKAMMARE
Klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Badrum med plastmatta och delvis kaklade väggar. Det är utrustat med duschplats, wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Dagsljusinsläpp via ett fönster. (Tvättmaskinen på bilden är ur funktion och kommer att fraktas bort)

BRA ATT VETA
Golvet i vardagsrummet är i behov av slipning.
Ny frys, 2020
De flesta ytskikt är renoverade under åren 2010-2016.
Nya innerdörrar och nya köksluckor, 2014.
Ny spis, kyl och diskmaskin, 2012-2013.
Ny köksfläkt, bytt via föreningen, 2013.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Ett förråd till varje bostadsrätt i gemensamt förrådsutrymme ovan på garagelängor utspridda på området upplåten med annan nyttjanderätt.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-18
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0003
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 5511 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Elförbrukning 1 150 kWh/år
Driftkostnad 2 630 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 630 kr

Kostnader för hushållsel baseras på nuvarande ägares verkliga förbrukning och avtal och kan därför komma att ändras. Inräknat i kostnaden är även nät- och säkringsavgiften.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 0,8575%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 381 961 kr

Förening

Föreningsnamn RB Röbäckshus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7105
Gatuadress Paletåvägen
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Röbäckshus nr 6 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 104 lägenheter på adresserna Paletåvägen 1-113, fastighetsbeteckning Röbäck 30:111. Husen är uppförda 1990 och i bostadsområdet finns olika lägenheter och hustyper som flerfamiljshus och radhus. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen gjorde senast en liten avgiftshöjning januari 2021, inga andra ändringar är planerade för 2023, enligt ordförande 2023-04-13.

HUSENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan och renoverar löpande det som behövs, avsatta medel finns.
2021 Installationer, golvbrunnar, målning huskropp utvändigt.
2018 Kompletterande målning efter besiktning, renovering av brokvistarna och iordningställande grillplatser vid lekparken/byte av en del lekparksutrustning.
2016-2017 Målning fasader, panelbyte.
2013-2015 Ombyggnad ventilation inkl byte av köksfläktar och tvättmaskiner i tvättstugan.

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmattor, planteringar samt flera fina lekplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Telenor. Basutbud + 8 extra kanaler. Ingår i månadsavgiften. Bredband finns via Bredband 2. 100 MB. Ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns lägenhets- och cykelförråd. Föreningen har 4 st tvättstugor som är rustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt vask för klädvård. Grovtvättstuga, gym, vallabod och snickarbod finns tillgängligt utan kostnad för föreningens medlemmar att använda. Samlings/festlokaler finns att hyra för en billig peng per tillfälle. I den ena samlingslokalen finns bastu, toalett och kök och lokalen kan användas som gästlägenhet. Grovsoprum finns, där boende i föreningen kan lämna in större sopor (t.ex möbler) om man inte kan forsla bort dem själv. Återvinning av allt, utom farligt avfall, på området. Trädgårdsbod med trädgårdsredskap.
PARKERING
Parkeringsplats med elstolpe kostar 180 kr/mån samt garageplats kostar 350 kr/mån.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Om det skulle vara kö på samtliga platser finns det andra parkeringsplatser att tillgå tills dess att man fått sin egen plats - kontakta ordförande för mer information.
Styrelsen 2023-04-13: "Parkering skall alla få minst en till att börja med. Kö ev på fler beroende på hur det ser ut just vid tillfälle för köpet. Man får parkeringsbevis av styrelsen om man behöver stå på gästparkering, vi har även 2 övriga parkeringar som man kan få låna tills man fått sin egen med stolpe. Garage har vi kö till och det tar vanligtvis några år innan man får ett."

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. I närheten finns ett kolonilottsområde som förvaltas av Röbäcks kolonilottsförening. Kontakta dem vid intresse av att odla på fin kolonilott. Hemsida www.rbh6.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-04-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Balkong/uteplats Uteplatsen vid entrén är inte upplåten mark till bostadsrätten, den är belägen på föreningens mark.

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.

Räkna på ditt nya boende