VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röbäck, RÖBÄCK

Kragvägen 111

I idylliska och barnvänliga Röbäck erbjuds äntligen en tvåa på ett av områdets bästa lägen! Lägenheten har en tilltalande planlösning med kök och vardagsrum centralt placerade i lägenheten, badrum med badkar och egen tvättmaskin, sovrum i bra storlek med hel garderobsvägg, rymlig hall med anslutande klädkammare. Solfylld balkong med utsikt mot skogsdunge sätter guldkant på boendet. Stabil förening med trevliga gemensamhetsutrymmen för de boende såsom övernattningsrum, bastu och gym. Stort tillhörande förråd och möjlighet till parkeringsplats.
Tillträde kan ske omgående.

Omtyckta Röbäck har fantastisk miljö och aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor ni med ett stenkast från fina elljusspår och skidspår med lekplatser och härlig skog runt knuten. Nära beläget finns skolor, förskolor, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär i vacker, lantlig miljö och samtidigt stadsnära med endast 6 km från Umeå. God kommunikation med buss och nära till hållplats. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4910 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1988
Pris 1 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad och väl omhändertagen lägenhet med egen ingång i entréplan.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kragvägen 111

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 69 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 2 av 2

HALL
Entré med ingång i bottenplan och en trapp upp ligger lägenheten placerad.
Välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder och uppförande av garderober om så önskas. På golvet ligger ett lalminatgolv och väggarna är tapetserade. I anslutning till hallen nås klädkammare för ytterligare förvaring.

KÖK
Klassiskt kök i vinkel med härligt ljusinsläpp och fin plats för stor matgrupp. Vita stilrena skåpluckor, mörkare kakel och arbetsbänk i ljus laminat ger köket en tidlös stil. Fönster vid matplats och även fönster ovan arbetsytorna ger ett bra ljus till köket. Den maskinella utrustningen består av hel kyl, hel frys, spis med plattor och ugn, fläkt samt komfortabel diskmaskin. Tapetserade väggar och nytt slitstarkt laminatgolv (2024) klär ytskikten.

VARDAGSRUM
Centralt placerat och inbjudande vardagsrum som lätt kan möbleras med variation. Vackert parkettgolv och ljus tapet ramar fint in det gästvänliga rummet. Härifrån nås lägenhetens pärla, den soliga balkongen i västerläge med utsikt över grönskande skogsdunge. Här avnjuts solen under hela dagen och kvällen.

BADRUM
Lägenhetens badrum har ljust melerad matta på vägg och våtrumsmatta i grå ton på golvet (renoverades via föreningen 2019). Badrummets inredning består av wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, väggskåp, komfortabelt badkar, handdukstork och tvättmaskin.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum nås rakt fram via hallen. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och enklare möblemang. Stor skjutdörrsgarderob ger mycket bra klädförvaring. Trevlig tapet och modernt laminatgolv pryder ytskikten och fönster ut mot husets baksida och skogsparti.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69 kvm
Byggnadsår 1988
Fönster 3-glas
Övrigt om byggnaden Det finns totalt 3 st tvättstugor, en i varje plus med tvättmaskiner, torkskåp och tumlare.
Övriga byggnader I varje plus finns ett gemensamt cykelförråd. Dessutom finns det även cykelskjul vid varje gård. Det finns möjlighet att hyra fack i matkällare samt att hyra samlingslokal. I det tredje pluset finns ett övernattningsrum, som är inrett med fyra sängplatser, kök, tv och toalett. I det andra pluset finns bastu och gym med dusch, som renoverades 2018
Renoveringar Det finns totalt 3 st tvättstugor, en i varje plus med tvättmaskiner, torkskåp och tumlare.
Bredband Kabel-tv via Com Hem (basutbudet ingår), ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband 2, ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-11-29
Primärenergital 122

Ekonomi

Lägenhetsnummer 55
Pris 1 350 000 kr
Avgift 4910 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet och tv. Hushållsel tillkommer. Varje lägenhetsinnehavare tecknar ett eget elavtal.
Elförbrukning 2 500 kWh/år
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 000 kr

Värme,vatten, internet och tv ingår i månadsavgiften.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 3 094 kr
Andel i förening 0,7207%
Andel av årsavgift 0,7207%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 272 590 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Röbäckshus nr 5
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716415-3269
Gatuadress Kragvägen 1
Postnummer 90441
Ort RÖBÄCK
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Röbäckshus nr 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1987-88. Föreningen förfogar över 6 flerfamiljshus och 12 radhus, totalt 104 lägenheter med adressen Kragvägen 1-207 (udda nr) med fastighetsbeteckning Röbäck 30:78. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes med 2% 2023, inga ytterligare avgiftsändringar är planerade däremot för 2024, enligt ordförande 2024-05-07.

HUSENS SKICK
Alla lägenheter har en ny vanlig köksfläkt som tar hand om lägenhetens egna matos. Variant kan variera för alla har valt olika (bortsett från de som tog en standardfläkt).
2023-2024: OVK. Byggnation/Installation av elladdningsplatser
2022: Underhåll
2021: Underhåll
2020: Fuktkontroll av samtliga hus
2019: Badrumsrenoveringar
2016-2017: Ventilationsbyte.
2016: Värmepump, dragning avlopp.
2015: Målning trapphus, byte armaturer.
2014: Ytterbelysning, byte vvc-pump.
2014-2015: Takrenovering.
2013: Utökning parkeringsplatser, ny lekparksutrustning, utemiljö.

GÅRDEN
Inne i bostadsområdet skapas ett slags torg i mitten av varje "PLUS". Här finns lekplats med sandlåda, gungställning, lekdjur, basketkorg och en pergola med bord och bänkar. Gräsytorna framför vinkelhuset avskärmas mot torget av plank med bänkar framför.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem (basutbudet ingår), ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband 2, ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns totalt 3 st tvättstugor, en i varje plus med tvättmaskiner, torkskåp och tumlare.

PARKERING
På föreningens fastighet finns:
- 59 st garageplatser i kallgarage (375 kr/månad) kö 2024-05-07
- 75 st motorvärmarplatser (175 kr/månad) kö 2024-05-07
- 10 st parkeringsplatser utan el (70 kr/månad)kö per 2024-05-07
samt 8 husvagnsuppställningsplatser med eluttag.
Finns även nya elbilsladdare som är installerade. Finns lediga, info från ordförande 2024-05-07.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I varje plus finns ett gemensamt cykelförråd. Dit passar din lägenhetsnyckel. Dessutom finns det även cykelskjul vid varje gård. Det finns möjlighet att hyra fack i matkällare samt att hyra samlingslokal. I det tredje pluset finns ett övernattningsrum, som är inrett med fyra sängplatser, täcke/kudde, kök, tv och toalett. I det andra pluset finns bastu och gym med dusch, som renoverades 2018.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd. I föreningens sophus tillämpas källsortering. Ägaren tecknar ett eget el-abonnemang. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida med aktuell info nås från Riksbyggens sida.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-05-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten finns ett förråd
Övrigt Säljaren har utfört följande: 2024 - Tapetserat i alla rum. 2024 - Bytt golv i kök.
Parkering På föreningens fastighet finns: - 59 st garageplatser i kallgarage (375 kr/månad) kö 2024-05-07 - 75 st motorvärmarplatser (175 kr/månad) kö 2024-05-07 - 10 st parkeringsplatser utan el (70 kr/månad) kö per 2024-05-07 samt 8 husvagnsuppställningsplatser med eluttag. Finns även nya elbilsladdare som är installerade. Finns lediga, info från ordförande 2024-05-07.
Balkong Balkong i västerläge med sol från förmiddag till kväll.

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.

Räkna på ditt nya boende