Visningar

Söndag 22 Maj KL: 13:00 - 13:30 Varmt välkommen att boka in dig! Boka
Björndammsterrassen, PARTILLE

Björndammsterrassen 15

Välkommen till en härlig trerummare i Björndammsterrassen! Lägenheten ligger högst upp i huset och har en stor balkong i rakt söderläge som nås från vardagsrummet, två bra sovrum och stort kök. Fördelarna haglar tätt; Två förråd, tvättavdelning i det helkaklade badrummet, parkeringsplats, hiss och fin utsikt.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 75 kvm
Avgift 4588 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1984
Pris 2 900 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Högst upp, balkong+p-plats i garage.

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björndammsterrassen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Genom ytterporten kliver ni in och möts av en omedelbar tystnad och ett sällsynt lugn. Hissen väntar på er och tar er upp till tredje våningen, högst upp i huset. Det är svårt att bestämma sig för vad man gillar bäst här. Den trevliga balkongen med sol större delen av dagen? Det ovanligt stora köket som ger hemmakocken möjlighet att sväva ut riktigt ordentligt? Eller kanske det höga, fria läget som bjuder på en underbar, vidsträckt utsikt och ett fantastiskt ljusinsläpp? Oavsett vad så adderar det upp till en bostad som är något utöver det vanliga. Förutom de sociala ytorna finns två ordentliga sovrum, och ett badrum med egen tvättavdelning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 1984
Ventilation Från och-tilluft

Rum

Hall

Hallen är centralt belägen i bostaden och direkt när man kliver in möts man av ljus som strömmar in från de angränsande rummens fönster. Hallen är rymlig där ytterkläder och skor får ta plats till höger i en skjutdörrsgarderob.

Badrum

Det helkaklade badrummet i vitt nås från hallen. Här finns; handfat, WC, dusch, förvaringsskåp, en separat tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare samt tvättho.

Kök

Den vita köksinredningen går i vinkel och ger därför utrymme för två kockar att samsas kring matlagningen. Ovan arbetsytorna sitter ett vitt klassiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis och ugn samt ovansittande köksfläkt. I köket finns en naturlig matplats vid fönstret med en fin och rogivande utsikt.

Sovrum

Två stora sovrum med fönster som vetter ut mot väster, vilket ger vackert ljusinsläpp. Det finns gott om plats för dubbelsäng och möbler som garderober, byrå, fåtölj eller skrivbord.

Vardagsrum

Ett trevligt och ljust rum med en lättmöblerad yta, där man får plats med både matbord, soffgrupp och bokhyllor utan att känslan av rymd förtas. Golvet består av ekparkett. Bostadens höga läge gör sig påmint genom utsikten som sträcker sig långt, över det charmiga närområdet och ända bort mot trädtopparna. Vackra dagar är det tacksamt att förlänga rummet genom att öppna upp dörren mot balkongen.

Förråd

Ett av förråden finns i direkt anslutning till lägenhetens ytterdörr. Det andra förrådet nås från balkongen och rymmer bla balkongmöbler.

Parkering

Till lägenheten hör en parkeringsplats i ett garage som ingår i avgiften.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-29
Primärenergital 126

Ekonomi

Lägenhetsnummer 46
Pris 2 900 000 kr utgångspris
Avgift 4588 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (basutbud), bredband 250/50 Mbit/s och en parkeringsplats.
Driftkostnad 2 770 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 770 kr

Driftskostnaderna är individuella och varierar mellan hushåll. Hemförsäkringen är ej medräknad, för kostnad kontakta ditt försäkringsbolag!

Andel i förening 0,24%
Andel av årsavgift 0,24%

Förening

Föreningsnamn Brf Björndammsterrassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-6725
Gatuadress Björndammsterrassen 1-140
Epostadress styrelsen@brfbjorndammsterrassen.se
Hemsida http://www.brfbjorndammsterrassen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Björndammsterrassen registrerades 1982 och omfattar 22 stycken flerbostadshus med 372 bostadsrätter samt 10 lokaler med hyresrätt samt de gemensamma utrymmen som anges nedan. Fastigheterna stod klara 1985. Till föreningen hör adresserna Björndammsterrassen 1-140.

Primär sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen.
Föreningens ekonomi Ingen avgiftsförändring planerad i dagsläget.
Antal lägenheter 372
Antal lokaler 10
Renoveringar Urval av nyligen utfört underhåll/renoveringar:
Radonmätning är gjord som visar att det inte finns några otillåtna i värden i husen.
2016 Takrenovering
2017 Lades ny asfalt i de nedre delarna av området samt nya plattor
2017/2018 Yttre målningsarbeten samt renovering av hallar i låghus
2018 Iordningställande av två lekplatser
2019 Renovering av garagen, upprättat nya energideklarationer
2020 Solceller installerades
2020 Underhållsspolning av alla lägenheter, samtliga köksavlopp samt golvbrunnar i bad och dusch, gäller BDT 2-140. Renovering av trappor i området och vid garagen samt OVK.
2021-2022 Avloppsspolningen avslutades i kök och badrum.
2022 Målningsarbete kommer under våren utföras på Björndammsterrassen 66-72, 74-80 samt 138-140.

Föreningen underhåller och renoverar enligt deras framtagna underhållsplan som sträcker mellan 2019-2048.

För mer information se årsredovisning och hemsida http://www.brfbjorndammsterrassen.se
Parkering Till alla lägenheter tillhör en parkeringsplats eller garage. Vill man ha en extra parkeringsplats kan man hyra av föreningen för 200 kr/mån. Separat kö. Föreningen investerar i infrastruktur för laddning av elbilar. Föreningen bekostar själva infrastrukturen, sedan kan du som medlem välja att investera i en ladd-box till din P-plats om du så önskar. Se dokument: Information elbilsladdning.
Tv och bredband Föreningen har anslutning till internet och TV via Tele2. Bredband 250/50 Mbit och grundutbudet för TV ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen -Tvättstuga (belägen i källaren under nr 1).
-Bastu, aktivitetsrum, gym samt pingisrum (vid nr 54-56).
-Gemensamhetslokal (vid nr 54-56). Kostnadsfri för medlemmar att använda.
-Vävstuga.
-Mangelrum.
-Två övernattningsrum (båda belägna på nr 56) Det ena med 4 bäddar och det andra med 5 bäddar i. Kostnad 250 kr/dygn.
Övrigt Föreningen har två gemensamma städdagar vår och höst samt informationsdagar för alla medlemmar vid ett tillfälle under vintern. Samt jourkvällar en gång per månad.

Föreningen har en hemsida http://www.brfbjorndammsterrassen.se

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-04-28.

Dokument

Området

Välkommen till barnfamiljsidyllen Björndammsterrassen ca 8 km från Göteborgs stadsgräns. Här kan ni smidigt kombinera natur- och cityliv tack vare utmärkta kommunikationer. Restiden till Göteborg C är ca 30 minuter med lokaltrafik respektive 14 minuter med bil. Björndammsterrassen är exemplariskt utformat för att ge barnfamiljen en bekväm vardag och en rik fritid. Här ges närhet till barnomsorg, skolor och Allum köpcenter. För fritidsaktiviteter har ni Björndammens simhall, fritidsgård med skatepark och mysiga promenadvägar runt Björndammen. Kåsjöbadet nås med cykel på mindre än en kvart. Tvärs över vägen finns även ett Friskis och Svettis gym. Björndammsterrassen ligger precis vid Björndammen och Björnekullarnas strövområde. Björndammsterrassen är en återvändsgata och därmed en till stor del bilfri miljö – perfekt för småbarnsfamiljer. Björndammsterrassen har en egen förskola i området.

Närområde

Från Björndammen till köpcentrumet Allum har ni ca 10 minuters gångavstånd, eller 3 minuter med buss. På Allum finns mer än 100 butiker, restauranger och caféer. Här ligger också ICA Maxi och Willys.

Kommunikation

Från Björndammen går direktbuss 503 som tar dig till stan på ca 10 min. Det går också busslinjer (511, 512, 516) till Partille Centrum. Turen tar ca fem minuter. I Partille centrum kan ni byta till X1, vilken tar er till Centralstationen på ca 13 minuter. Ytterligare resalternativ finns med VÄSTTÅGEN via Partille station. Inräknat byten ges en restid på ca 30 minuter till centrala Göteborg. Aktuella restider finner ni på http://www.vasttrafik.se/

Därtill har Partille ett välfungerande system av cykelvägar som gör att ni smidigt kan ta er runt i kommunen på två hjul. En karta över cykelnätet finner ni här: https://www.partille.se/siteassets/gata-park--trafik/dokument/br_sbk_cykel--och-besokskarta.pdf

Övrigt

I Björndammen finns tre kommunala förskolor: Ensittarevägens förskola, Björndammens förskola och Stora Terrassens förskola, vilken är belägen i Björndammsterrassen. Björndammens skola erbjuder klasser från åk F-6. Därutöver har ni nära till Skulltorps skola (F-5) och Furulunds skola (F-9). För mer information besök www.partille.se

Området är beläget intill Björnekullarna – ett vackert strövområde för rekreation. Längs med Björndammen går promenadvägar med utsikt över vattnet. Över Björnekullarna kan ni vandra hela vägen ner till Sävedalen.

Björndammens simhall har simskola, vattengymnastik och motionssim samt bastu. Vid Björndammens fritidsgård finns en upplyst skatepark där det arrangeras uppvisningar och tävlingar under sommarlovet.
Björndammens närmaste badplats finner ni vid Kåsjön. Kåsjöbadet har hopptorn, kiosk och toaletter. Hit cyklar ni på ca 13 minuter. Ni kan också ta buss 512 eller 516 från Björndammen. Båda turerna stannar precis vid Kåsjöbadet.

Mellan Kåsjön och Prästtjärn går ett upplyst motionsspår på ca 2,5 km samt andra slingor. Både Kåsjön och Prästtjärn erbjuder goda förutsättningar för fiske. Här nappar abborre och gädda respektive abborre och regnbåge. Gult kort gäller. Vill ni fiska lax rekommenderas Säveån. För mer information besök: http://www.sportfiskarna.se

Räkna på ditt nya boende