Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Söndag 4 Juni KL: 15:00 - 15:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Oxie, OXIE

Lertegelvägen 26

Varmt välkommen till ett välplanerat bostadsrättsradhus i barnvänliga Oxie!

Njut av en vackert grönskande trädgård som är hemmets pärla och erbjuder yta för sällskapsgrupper i såväl sol som skugga. Ett hem på hörnet med en otroligt trevlig trädgård som du når från framsidan men även via vardagsrummet på framsidan. Bostaden bjuder på stora och öppna sociala ytor i vardagsrummet med utrymme för soffgrupp för den stora familjen.

Boendes här kan du njuta av optimala kommunikationsmöjligheter tack vare ett gångavstånd på endast några minuter till Oxie tågstation som tar dig in till bland annat knytpunkterna Triangeln station och Malmö Central. Här bor du även med kort gångavstånd till Oxie centrum som erbjuder bland annat matbutik, apotek, gym, vårdcentral och veterinär. En bostad med närhet till flertal låg- och mellanstadieskolor, högstadieskola samt dagis.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4902 kr/mån
Rum 3
Våning 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 1 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig trea med hörntomt och stor trädgård

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lertegelvägen 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 87 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Du välkomnas in till en öppen hall med gott om avvägningsmöjligheter och väggarna pryds av en ljus färg på väggarna samt en mörkare plastmatta vilar på golvet.

Kök

Ett bra planerat kök med ljusa köksluckor. Tack vare den stora ytan erbjuds en generös matplats för ca 4-6 personer. Köket är utrustat med spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Väggarna går i ljusa kulörer och på golv ligger en gråbrun plastmatta i ljusare nyans.

Sovrum 1

Till höger om hallen når du bostadens första sovrum som fungerar utmärkt som barnrum eller kontor. Väggarna går i vitt och på golvet ligger ett grått laminatgolv.

Sovrum 2

Trivsamt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. I direkt anslutning till sovrummet finns en större yta som kan disponeras som kontor/walk-in closet som även erbjuder optimala förvaringsmöjligheter. Väggarna går även här i vitt och på golvet vilar samma gråa laminatgolv.

Vardagsrum

Ett öppet och socialt vardagsrum med stort fönsterparti och med plats för en stor soffgrupp. På golvet vilar ett snyggt parkettgolv och väggarna går i vitt. Härifrån har ni utgång till bostadens härliga trädgård.

Badrum

Stort badrum med badkar, WC, handfat samt spegelskåp. Badrummet har våtrumstapet samt plastmatta på golv.

Tvättstuga

Tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare samt tvättho. Ljusa väggar och plastmatta på golv.

Trädgård

Till bostaden tillhör även en otroligt härlig och stor trädgård som går runt hela huset med goda ytor att utnyttjas. En drömträdgård med västerläge på framsidan och österläge på baksidan, en dröm för alla.

Energideklaration

Utförd , 2013-03-13
Energikonsumtion 5270 kWh/m2 år.
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 106
Pris 1 595 000 kr
Avgift 4902 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA och bostadsrättstillägg. Det tillkommer en kostnad för de obligatoriska tilläggen värme, kabel-tv, bredband, garage om 1748kr/månad.
Andel i förening 0,49149%
Andel av årsavgift 0,49755%

Förening

Föreningsnamn Brf Magnolian i Oxie
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8491
Gatuadress Murtegelvägen 1
Postnummer 23830
Ort OXIE
Epostadress foreningen@brfmagnolianioxie.se
Hemsida https://brfmagnolianoxie.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Magnolian i Oxie bildades 1982 och är en äkta förening. Föreningen friköpte marken under 2020. Byggnaderna är uppförda 1982 och det finns 185 bostadsrätter i föreningen, varav 20 st 2 rok, 79 st 3rok, 72 st 4rok och 14 st 5rok. Bostadsrätterna är fördelade som 80 lägenheter och 105 småhus i form av kedjehus.
Det finns 3 st fritidslokaler som går att hyra av föreningen.
Ekonomisk förvaltare: Bredablick Förvaltning.
Teknisk förvaltare: Bredablick Förvaltning.
Föreningens ekonomi Styrelsen beslutade i oktober 2021 att höja månadsavgiften med 3%. Det finns inga beslutande avgiftshöjningar i dagsläget. (kontrollerat 2022-09-27) Föreningen kommer att ha ett budgetmöte Oktober - November 2022 för att ta ställning till kommande höjning av årsavgiften.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 185
Antal lokaler 2
Renoveringar UTFÖRT UNDERHÅLL:
2021 - Nya lekplatser samt trädgårdsarbete.
2021- Bytt armaturer på Murtegelvägen och målat tak och bytt belysning i fritidslokalen på Murtegelvägen
2021- Ny belysning på bollplanen på Murtegelvägen.
2021 - Bytt ca 40 fläktaggregat samt filter. (pågående arbete)
2021- Målat ca 30 dörrar, satt upp övervakningskameror i miljöhus på Lertegelvägen samt satt upp skydd så att inte fåglar kan bygga bo under föreningens tak
2021- Föreningen har genomfört friköp av tomtmark som tillhör boende och som har varit intresserade att köpa loss sina trädgårdar
2021 - Satt upp doser för mätning av radon
2020 - Lekplatsen på Lertegelvägen är renoverad, boulebana byggd, byte av filter i samtliga bostäder, marköpet klart, bytt elcentral i garage, målning av dörrar, renovering av fasader.
2019 - Isolering av miljöhus
2019 - Trappor utbytta
2017 - Stuprännor utbytta
2017 - Ny lekplats på området
2014 - 3 miljöhus byggdes
2013 - Underhåll av taket
2012 - Området asfalterades och lekplatserna rustades upp. Fasaderna målades.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE UNDERHÅLL:
Föreningen har ett löpande underhåll av yttertrappor samt häng- och stuprännor på samtliga fastigheter. Även spolning av ledningar och sotning av luftkanaler ligger under löpande underhåll. Under våren 2021 påbörjade föreningen att byta köksfläktsystemen med början på Murtegelvägen och detta kommer att pågå under cirka fem år. Föreningen planerar även att se över belysningen kring gångbanor. Fasadrenovering är pågående där man börjat på Stengodsvägen för att sen fortsätta på Lertegelvägen och Murtegelvägen. Föreningen håller även på att byta fasader på samtliga fastigheter.
Parkering Brf Magnolian äger 1 garage med ett antal platser både under tak och ovan mark. Alla bostadsrätter har en parkeringsplats eller garageplats som följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften (går inte att säga upp). Extra gästparkering finns på området.
Tv och bredband Föreningen är anslutna till Sydantenn Tele AB som levererar både bredband och kabel-TV. Basutbudet ingår. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för kabel-TV och bredband om 275 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har miljöhus för sopsortering.
Övrigt Föreningen tillämpar tillsyn vid en överlåtelse.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfmagnolianoxie.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende